Mieszczka na wsi

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dorfi
500p
500p
Od: 15 wrz 2012, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mieszczka na wsi

Post »

Witaj Ruda_Zabo :wit

Areał średniej wielkości - 10 arów łącznie z domem. Na początku wydawało mi się, że to mało, ale teraz - przegrywając z chwastami - uważam, że to całkiem sporo. Chyba, że mi się jeszcze odmieni, jak już ogródek będzie zagospodarowany (ale kto wie za ile lat to nastąpi???)
Awatar użytkownika
Dorfi
500p
500p

Post »

Nie wiecie jak długo wschodzi ostróżka? Na opakowaniu było napisane, żeby siać w marcu-kwietniu wprost do gruntu. Wysiałam na początku kwietnia i nic mi nie wzeszło :(
Awatar użytkownika
Dorfi
500p
500p

Post »

Byłam w sklepie na B i kupiłam jedyne sadzonki, które im nie uschły przez weekend majowy:

Obrazek

Clematis bez nazwy, czyli niewiadomo jaki.
Awatar użytkownika
patusia336
1000p
1000p
Od: 31 sty 2011, o 19:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

O proszę jakie fajne zakupy ,super ;:333
ameliar
500p
500p
Od: 8 mar 2014, o 14:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dorfi pisze:Jestem po szkole, ale nigdy nie pracowałam w zawodzie, więc można powiedzieć, że szyję amatorsko, bo szyję tylko dla siebie i najbliższych, a szkołę skończyłam baaaardzo dawno temu.

Psiunię macie cudną. Moja kicia ogolona nie wygląda zbyt ciekawie, a wręcz przeciwnie ;:306 No i uwielbia swoje futerko. Czasem jak ktoś nie schowa szczotki, to sama się czesze ocierając się o szczotkę. Wygląda to komicznie, bo wyczesuje sobie każdą część ciała, więc się nawyginać musi sporo ;:306
Ja jestem totalną amatorką :)
Mnie uczył szyć mój Mążuś który jest z wykształcenia i zawodu krawcem :)

boosze cudna ta Twoja kicia!
I w ogóle śliczna jest! to jakiś rasowiec?
Widzę, że skubaniec lubi pozować jak moja Lady, modelka ;:306

A ta sadzonka Męczennicy jest cudna! kurcze u mnie jak zwykle pewnie będzie z opóźnieniem. Dziś byłam a nic nowego nie mieli.
Ta roślinka jest pienna czy jak?
Amelia :)
Wielka działkowa metamorfoza! http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=74326
Awatar użytkownika
Ruda_Zaba
1000p
1000p
Od: 28 cze 2012, o 19:29
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Z ostróżką nie pomogę, bo mi małpy wschodzić nie chciały same, więc się poddałam i kupiłam sadzonkę (potem jeszcze dokupię)

Clematis na zdjęciu wygląda jak Jan Paweł II :)
Chusteczka na R.O.D <-- wątek ogólny
róże na chusteczce <-- wątek różany
Awatar użytkownika
Dorfi
500p
500p

Post »

Męczennicę miałam kiedyś wysiewaną z nasion. Rośnie toto jak wariatka, ale wymaga podpór. Miałam tego całą masę (cala paczka nasion mi wykiełkowała), ale ta wysiewana nigdy mi nie zakwitła, aż się jej pozbyłam kiedyś przy przeprowadzce. Dzisiaj postanowiłam zaryzykować (w końcu 5,99 to nie majątek :wink: )

Kicia może być rasowa, ale to tylko nasze podejrzenia, bo jest niewiadomego pochodzenia, czyli ze schroniska, gdzie ktoś ją podrzucił jak była malutka. Jest mniejsza od innych kotów. Wetka nam powiedziała, że to może być mieszanka persa z dachowcem. Sierść ma jak pers, ale nie ma takiego płaskiego pyszczka. Kiedyś jednak bardzo się zdziwiłam, jak netowa koleżanka (mieszkająca w Anglii) pochwaliła się identycznym kotem - no jakby ktoś naszą Lolkę przez kalkę odbił. Ona kupiła swojego kota tam, w hodowli. Ponoć to jakaś stara rasa persów mało popularna.
Tylko ciekawe skąd by się taki kot wziął w krakowskim schronisku?

Rasowa czy nie - i tak ją kochamy. Ale z persa ma nie tylko długą sierść - jest kotem naziemnym - nie skacze po meblach.

-- 5 maja 2014, o 18:43 --
Ruda_Zaba pisze:Z ostróżką nie pomogę, bo mi małpy wschodzić nie chciały same, więc się poddałam i kupiłam sadzonkę (potem jeszcze dokupię)

Clematis na zdjęciu wygląda jak Jan Paweł II :)
No właśnie nic na opakowaniu nie napisali. Clematisów były różne odmiany, ale na żadnym nie było nazwy. I tylko ten jeden uchował się nieuschnięty. Sklep zamknęli, ludzi wysłali na urlopy i nie miał kto roślin podlać. Aż żal było patrzeć na cały regał uschniętych roślinek. Pewnie wszystko do kosza pójdzie, bo kto kupi zasuszoną roślinkę?
Awatar użytkownika
dehaef
200p
200p
Od: 3 sie 2013, o 22:34

Post »

Wątek zdecydowanie dla mnie! ogród, szycie i psy i koty w jednym!!! Błogość! ;:167

Dorfi masz piękny dom i piękne plany na zagospodarowanie terenu wokół niego, będę solidnie Ci kibicować!
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

:wit Piękne zakupki. Rabaty też fajne Ci wyszły. Widać że masz to coś, do tworzenia takich rzeczy. Zostaję i będę podziwiać Twoje dalsze poczynania.
ameliar
500p
500p
Od: 8 mar 2014, o 14:30

Post »

Dorfi pisze:Męczennicę miałam kiedyś wysiewaną z nasion. Rośnie toto jak wariatka, ale wymaga podpór. Miałam tego całą masę (cala paczka nasion mi wykiełkowała), ale ta wysiewana nigdy mi nie zakwitła, aż się jej pozbyłam kiedyś przy przeprowadzce. Dzisiaj postanowiłam zaryzykować (w końcu 5,99 to nie majątek :wink: )

Kicia może być rasowa, ale to tylko nasze podejrzenia, bo jest niewiadomego pochodzenia, czyli ze schroniska, gdzie ktoś ją podrzucił jak była malutka. Jest mniejsza od innych kotów. Wetka nam powiedziała, że to może być mieszanka persa z dachowcem. Sierść ma jak pers, ale nie ma takiego płaskiego pyszczka. Kiedyś jednak bardzo się zdziwiłam, jak netowa koleżanka (mieszkająca w Anglii) pochwaliła się identycznym kotem - no jakby ktoś naszą Lolkę przez kalkę odbił. Ona kupiła swojego kota tam, w hodowli. Ponoć to jakaś stara rasa persów mało popularna.
Tylko ciekawe skąd by się taki kot wziął w krakowskim schronisku?

Rasowa czy nie - i tak ją kochamy. Ale z persa ma nie tylko długą sierść - jest kotem naziemnym - nie skacze po meblach.
A zimuje toto ładnie? bo może też bym się skusiła na osłonięcie altanki...

Aj tam, nie ważne czy rasowy, czy nie ważne że śliczny i kochany! ;:138

dehaef pisze:Wątek zdecydowanie dla mnie! ogród, szycie i psy i koty w jednym!!! Błogość! ;:167

Dorfi masz piękny dom i piękne plany na zagospodarowanie terenu wokół niego, będę solidnie Ci kibicować!
ojoj ;:306 fanklub nam się tu zrobił :lol:

A co dziewczyny szyjecie najczęściej?
Coś dla siebie? dla dzieci? do domu?
Ja najczęściej maskotki dla dzieci, torebki, kosmetyczki,
a teraz mam szyć sukienusie do chrztu dla mojej chrześnicy przyszłej z sukni ślubnej jej mamy
no i dla siebie kiece na ten dzień
Amelia :)
Wielka działkowa metamorfoza! http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=74326
Awatar użytkownika
Dorfi
500p
500p

Post »

MID 2006 witaj :wit
Dehaef jak miło Cię tu spotkać ;:138

Szyję co się da. I dla siebie ciuchy, i dzieciom i dla domu też. Ostatnio mnie na suknie XIX-wieczne wzięło i uszyłam empirkę i krynolinę. Teraz jestem w trakcie szycia turniury i kilku ciuchów z lat 20-tych XIX wieku na zlot podobnie zakręconych :D
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36

Post »

:wit Wpadłam z wizytą i zobaczyłam takie same biedronkowe zakupy jak moje ;:108 Będę miała porównanie co wyrosło z clematisa.Widać jak dużo już za Wami pracy ;:63 Trzymam kciuki za udany sezon ogrodniczy ;:333
deszczowymaj
200p
200p
Od: 9 sty 2013, o 21:42

Post »

Chyba i ja muszę wybrać się do biedry :lol: skoro takie cudeńka tam sprzedają.
Joanna
Awatar użytkownika
Dorfi
500p
500p

Post »

Powodzenia i udanych "łowów" :D

Ja bym znacznie więcej roślinek tam kupiła, ale jak pisałam wcześniej, po długim majowym weekendzie prawie wszystko było uschnięte.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

I ja przybiegłam z rewizytą.
Kochana ale ty masz potencjał! Pięknie zaczynasz. Porównanie rabatki nr 1 mówi samo za siebie. :)
Kaskadowa rabata... ech marzenie... będzie piękna. Idźcie proszę w tym kierunku...
Kicia śliczna. Możesz pokazać większe jej zdjęcie?

I słowo do Danusi: Ty to szybko zmykaj na swój wątek braki uzupełniać! No bo już jestem tylko ciut od strzelenia focha! :;230
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”