Madziu piękne nowe nabytki. Rabata pod świerkiem wypucowana aż miło i takie przemyślane masz tam nasadzenia. Ślicznie.
Nie wiem czy wiesz, ale ta bylina, co ją pokazałaś 27 kwietnia, na zdjęciu przed białym Rh to kuklik.
Witaj Julko u mnie i dziękuje za miłe słowa zgadzam się z Tobą w 100 % ja też wole kolorowe rabaty
Aneczko bardzo Ci dziękuje za tego kuklika bo moją sąsiadka, od której dostałam tą roślinkę mówiła uparcie, ze to truskawka ozdobna a za nic w Google ta nazwa nie pasowała do kwiatka a teraz już wiem KUKLIK
Misiaczekm niestety tracą swój kolor co roku dosypywane jest po worku koloru bo jakoś ubywają mimo, że leżą na foli i po dosypaniu kolor jest ładny. Tylko w tym roku jakoś wszystko mam opóźnione i zrębków jeszcze nie dokupiłam.
Madziu, metamorfoza rabatek super, nowe nabytki ekstra, a ta rabatka zrobiona przez Twoją mamę powala dosłownie na kolana, jest cudowna, wydaje mi się, że te tulipany o które pytałaś to odmiana Cilesta, zerknij może w necie i porównaj.
Witaj Ilonko dziękuje za miłe słowa co do tulipanów też myślałam o tej odmianie Cilesta z tym, że mam tulipany pełne Cilesta może ta odmiana występuje zarówno w wersji pełnej jak i pustej
Madziu gratuluję warzywnika...u mnie wszystko jeszcze w powijakach, rzodkiewka i koperek tylko widać Rabatka żurawkowo-hostowa bardzo ładnie wygląda, lubię takie zakątki
Madziu ale słoneczne zdjątka:) Miło pooglądać,kiedy za oknem szaro i ponuro,u mnie w tej chwili leje
Warzywka masz już spore,wszystko się zieleni...uwielbiam jak pęka czosnek
Jedyny pąk magnolii,ale za to jaka radość prawda? Kilka rozsad werbeny również posiadam,dostałam od mamy,własnoręcznie ją wysiała
Szpinak hmm muszę na następny rok o nim pomyśleć,bo kupuję mrożony,a tak świeży by się przydał
Parasolka super,co to za drzewko?
Same Anie Aneczko w mojej okolicy werben jest pod dostatkiem ale tej Patagońskiej również nie widziałam Anno warzywka teraz rosną jak na drożdżach...sama nie wiem kiedy tak urosły i nie nadążmy jeść szpinaku ale naddatek mrozimy Annes u mnie padało od rana a teraz mocno świeci słońce i u Ciebie może się przejaśni. Z kwiatka magnolii bardzo się cieszę bo trzymałam kciuki za chociaż jednego bo nie pamiętałam jaką kupiłam a tak wiem jak kwitnie Bardzo lubię werbeny możne w przyszłym roku również pomyśle o własnym siewie Parasolka to
karagana syberyjska...liście przypominają akcje bardzo ją lubię, tylko w tym roku doświadczalnie jej nie przycięłam zobaczymy co z tego będzie . Szpinak spokojnie zdążysz jeszcze posiać w tym roku rośnie jak szalony
Dziś u mnie zimno...bryyy...niby słońce a zmarzłam
azalia japońska coś marnie kwitnie i listki wskazują, że jakaś choroba ją dopadła ale i tak uwielbiam jej kwiatki
paprotka już ładnie urosła
słonecznica moja nowość z wczorajszych przypadkowych zakupów...ma mocny różowy kolor z daleka ją widać
Do passiflory dosadziłam lobelie niebieską, bakopę różową pełną i drobną różową surfinię ( troszkę na tym zdjęciu nie dokładnie widać)
Moje hosty NN
Żurawka Midnight Rose
żurawka Sweet Tea
wiciokrzew
a tu moja wierzba puszcza pędy
szalone tulipany Mata Hari, które najpierw były białe a teraz są niemal całe różowe jak na przykładzie poniżej, malutkie u dołu dopiero rozwinięte białe a u góry już długo kwitnące różowe
nowa rabatka coraz bardziej rozwinięta
a gdy teraz piszę na forum przed nosem mam takie zapachy