W polach...

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: W polach...

Post »

Kostka w tym miejscu nie jest konieczna, żwir wygląda świetnie i nie ma chyba sensu go wymieniać. A za pieniądze, których nie wydasz na granit możesz kupić mnóstwo roślin :D
Wybrałaś już odmiany powojników?
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
terlica
500p
500p
Od: 24 mar 2013, o 07:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

JaSna sadź powojniki,dadzą radę! :)
Pozdrawiam-Ewa
Awatar użytkownika
JaSNa
100p
100p
Od: 11 kwie 2014, o 20:48

Post »

Ewciu, to nie jest żwir, tylko właśnie tłuczeń, ale taki gorszy jakościowo i trzeba go uzupełnić. A powojniki mam już, takie oto Obrazek Obrazek mam nadzieję, że się nadadzą do tej donicy. I właśnie nie wiem, na jaki kolor ją pomalować.

-- 17 kwi 2014, o 22:19 --
terlica pisze:JaSna sadź powojniki,dadzą radę! :)
Terlico, to sadzę ;:138 skoro twierdzisz, że dają radę. Ale dopiero po świętach, bo mają takie pąki kwiatowe, że boję się, że im krzywdę zrobi jakiś przymrozek. Liczę , że za te kilka dni będzie już bezpieczniej.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Żadnego z nich nie mam, ale są śliczne :D Powojniki mogą być uprawiane w donicach, szczególnie te niezbyt wysoko rosnące.
Tłuczeń lepiej się sprawdza jako nawierzchnia. Sama mam żwir w "klatce dla gości" i na dróżce do warzywnika, więc wszystko mi się z nim kojarzy :roll:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
JaSNa
100p
100p

Post »

Ta klatka dla gości to świetny pomysł. Czy można w takiej trzymać dzieci i koty? :D
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Trzymać można, tylko trzeba uważać, bo są dwa wejścia :D Tak nazywam kratkę przed domem, stoi tam stół i ławy do siedzenia. Rosną róże i powojniki. Koty uwielbiają leżeć na stole, wszystkie się mieszczą :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
JaSNa
100p
100p

Post »

Mój kot, dziecko i reszta towarzystwa rozpoczyna letni dzień na tarasie a potem rozłażą się po całym podwórku i czasami to od tarasu po warzywniak przyjmują rządy. A jak jeszcze stoi basen...hulaj dusza. Ale tak właśnie lubię najbardziej. Poranki są moje...a w ciągu dnia podwórko tętni swoim życiem. Mój kot upodobał sobie ostatnio huśtawkę. Mam nadzieję, że na stół włazić nie będzie...chociaż to pewnie mnie się tylko tak wydaje.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Upewnisz się, kiedy zobaczysz ślady nóżek ;:306 Kotów już nawet nie wyganiam, raczej wycieram porządnie stół zanim pojawią się goście :roll:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
JaSNa
100p
100p

Post »

Na kanapie już śpi. Nawet jak ją przewracam to i tak poduszki tak odchyli, że da się legowisko zrobić. I co mam mu zrobić...nic nie robię czasami palcem pogrożę, co ma mój kot głęboko w swoim czarnym nochalu. :heja
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Sylwio,droga dojazdowa do domu świetnie wygląda wśród tych brzóz,ja pod swoimi brzozami zbieram mnóstwo grzybów,widzę stroik świąteczny śliczny ,jest jajeczko ,jest pióreczko ,wstążeczka ,gałązeczki i nic więcej nie trzeba ,a klematisy piękne ,tyle jest odmian ,że naprawdę mamy co wybierać,pozdrawiam i miłej nocki życzę :wit ;:19
Awatar użytkownika
JaSNa
100p
100p

Post »

koziorozec pisze:Witaj Sylwio,droga dojazdowa do domu świetnie wygląda wśród tych brzóz,ja pod swoimi brzozami zbieram mnóstwo grzybów,widzę stroik świąteczny śliczny ,jest jajeczko ,jest pióreczko ,wstążeczka ,gałązeczki i nic więcej nie trzeba ,a klematisy piękne ,tyle jest odmian ,że naprawdę mamy co wybierać,pozdrawiam i miłej nocki życzę :wit ;:19
U mnie grzybów z roku na rok mniej. Za sucho! Również życzę kolorowych snów.
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Choć pod brzózkami niełatwo urządzić ogródek, dałabym się za takie otoczenie pokroić ;:170 Do tego jeszcze zwierzyna - jak nic zostaję ;:108 :wit
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
JaSNa
100p
100p

Post »

A tutaj jeszcze zdjęcia części gospodarczej podwórka Obrazek w tamtym roku winogron mi wymarzł. mam nadzieję, że w tym roku lepiej przetrwa przymrozki.
Obrazek za to brzoskwinie w ubiegłym roku obrodziły, mam nadzieję, że te kwiaty są zapowiedzią owoców Obrazek w maju do donic z kamionki wsadzę
Obrazek dziś dosadziłam jeszcze bordową
Obrazek
Obrazek Obrazek meliska
Obrazek moje śliczne ;:167

-- 17 kwi 2014, o 23:17 --
Mandragora pisze:Choć pod brzózkami niełatwo urządzić ogródek, dałabym się za takie otoczenie pokroić ;:170 Do tego jeszcze zwierzyna - jak nic zostaję ;:108 :wit
Oj nie łatwo, wszystko praktycznie marnie rośnie. O tej porze roku brzozy najładniejsze. Dzięki, że mnie odwiedziłaś ;:138
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Sylwio mieszkasz w pięknym miejscu.... ta brzozowa aleja wygląda niesamowicie..... przepięknie.... ;:167
Taras kusi i zaprasza do odpoczynku,.... ślicznie udekorowany kwiatuszkami , pewnie latem spędzacie na nim mnóstwo czasu :D
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Witaj...
Uwielbiam brzozy i postanowiłam że u mnie też będzie rosła...
Ze względu na malutką działkę, kupiłam sobie brzozę płaczącą... chociaż tyle... :wink:
Cudnie u Ciebie...pozdrawiam.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”