Moja działka na Kaszubach

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moja działka na Kaszubach

Post »

Witaj Karino na Fo :wit Widzę, że miałyśmy bardzo podobny pomysł na tytuły naszych wątków :;230
Widzę, że lubisz siać rośliny tak jak ja, tylko moje jeszcze nie wykiełkowały. Zastanów się nad pomysłem posadzenia drzew owocowych na wydmuchowie. Ja miałam wiele lat temu taki sam pomysł i posadziłam drzewka od strony jeziora( oczywiście wiatr u nas prawie zawsze wieje z tamtej strony. Po kilku latach musiałam je usunąć. Marnie rosły, chorowały, prawie w ogóle nie miały owoców.Ale poszukaj więcej informacji na ten temat - bo może ja po prostu nie mam ręki do drzew owocowych...
Awatar użytkownika
kajko278
500p
500p
Od: 20 sty 2013, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj amba19 :wit Wczoraj już niestety po południu nie byłam na Fo bo tak jak Małgosia szukałam wiosny. Dzięki za info w sprawie tych drzewek owocowych ale chyba zaryzykuje z tym sadzeniem ponieważ zanim one zaczną owocować to do tego czasu już się chyba ktoś wybuduje od strony wydmuchowa i mnie zakryje. Mam to szczęście że mój dom jest pierwszy na terenie który jest przeznaczony pod zabudowę osiedla domków jednorodzinnych. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aaaaaa, to u Ciebie jest zupełnie inna sytuacja jak u mnie. Mnie od jeziora dzieli tylko 150-cio metrowa strefa ochronna. Teraz, po 20 latach trochę osłaniają mnie sosny samosiejki rosnące wzdłuż brzegu.
Awatar użytkownika
kajko278
500p
500p

Post »

Tylko mogę sobie wyobrazić jaki u Ciebie jest piękny widok na to jeziorko ja mam same pola wokół siebie ;:182 ale mam blisko las więc wszystko ma swoje plusy i minusy ;:108
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Las też mam, z przeciwnej strony jak jezioro :lol:
Tam naprawdę jest fajnie...jak to na Kaszubach!
Awatar użytkownika
merymg
200p
200p
Od: 4 mar 2013, o 14:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

;:7 Jak wam zazdroszczę tego jeziorka :roll: Choć moich górek też bym nie oddała ;:172
Karinko jak wczorajsze poszukiwania? ;:oj
O tej porze to każdy pączek, ździebełko trawy, listeczek wzrusza i zachwyca, a jeszcze w promieniach słońca ;:215
Małgoś
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

No ładnie! I jeziorka mają i laski, a co niektóre jeszcze górki, a ja co biedna mazowszanka ;:145
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
kajko278
500p
500p

Post »

Renatko nic straconego zapraszamy na Kaszuby ;:215 tutaj jest tyle miejsca że wszyscy się pomieścimy :D Myślę jednak że i u Ciebie by się znalazło parę urokliwych miejsc ;:63.merymg niestety jeszcze wiosny u siebie nie znalazłam ;:145 samo błoto i roztopy a dzisiaj jeszcze pada ;:47 ale za to na parapecie wszystko powolutku już się pokazuje nawet te mikroskopowe begonie ;:172

-- 11 lut 2014, o 12:51 --

a Tobie amba19 można tylko pozazdrościć miejsca na ziemi tu jeziorko a tam lasek MARZENIE ;:180
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Oj Dziewczyny, wszystkie macie fajnie! Co ja mam powiedzieć - z jednej strony ulica i blok, z drugiej - domki jednorodzinne. Cudne widoki mam tylko wówczas, jak zamknę oczy i uruchomię wyobraźnię... ;:306
Awatar użytkownika
merymg
200p
200p

Post »

No cóż Asiu :roll: Klawo to Ty nie masz! Ale jak bujną musisz mieć wyobraźnię :;230 ;:196
Karinko, jesteśmy szczęściarami ;:170
Małgoś
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczyny a wy myślicie, że ja w domu mam inne widoki....Z przodu blok, z tyłu blok, z prawej strony blok a z lewej ruchliwa ulica :(
Ja tylko na działce mam tak fajnie....
Awatar użytkownika
kajko278
500p
500p

Post »

No to faktycznie Asiu szału nie masz ale wszystko ma swoje uroki. Ja pochodzę z miasta i jeszcze trzy lata temu do głowy by mi nawet nie przyszło że wyprowadzę się na wieś. Całe życie mieszkałam na osiedlu z wielkiej płyty i nie wyobrażałam sobie życia gdzie indziej a tym bardziej na odludziu daleko od cywilizacji a tu masz mieszkam na wsi :tan
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

haha, ja całe życie mieszkałam na wsi, dopiero po slubie przeprowadziłam się do męża na blokowisko. I tak, z jednej strony mam bloki, z drugiej bloki, z przodu ulicę i domek jednorodzinny z tyłu kompleks szkolny..odgrodziliśmy się murem, ale niewiele to dało ;:306
Awatar użytkownika
kajko278
500p
500p

Post »

;:306 no to faktycznie Sabinko sobie polepszyłaś w życiu ;:303 życie pisze różne scenariusze :;230. Tak zejdę z tematu pochwale się że w końcu dotarła do mnie reszta nasion :heja miedzy innymi-hibiskus syryjski,łubin russel,trawa włosowata,ostróżka, nasturcja i zaczynam siać ;:215 mój M wywali mnie z domu razem z tymi moimi pojemniczkami bo na parapetach już się robią nie szeregi tylko stosy ;:171
Awatar użytkownika
merymg
200p
200p

Post »

:wit Czytałam u Agi, że u Ciebie słoneczko, ale Ci fajnie ;:170
Nie martw się M, popracujesz nad nim ;:167 i nawet nie zauważy co się dzieje. Pewnie jak każda masz swoje sposoby :;230 Zresztą, w 1 roku jeszcze "nie zwyczajny" takiej sytuacji, ale po kilku latach nawet może Ci nawet pomoże ;:224
Mój stwierdził ostatnio, że nie ma jak dojść do łóżka, ale dodatkowe półeczki na rozsadę robi ;:167 ;:215
Powodzenia w wysiewach , trzymam kciuki!

pozdrawiam Małgoś
Małgoś
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”