Widzę, że lubisz siać rośliny tak jak ja, tylko moje jeszcze nie wykiełkowały. Zastanów się nad pomysłem posadzenia drzew owocowych na wydmuchowie. Ja miałam wiele lat temu taki sam pomysł i posadziłam drzewka od strony jeziora( oczywiście wiatr u nas prawie zawsze wieje z tamtej strony. Po kilku latach musiałam je usunąć. Marnie rosły, chorowały, prawie w ogóle nie miały owoców.Ale poszukaj więcej informacji na ten temat - bo może ja po prostu nie mam ręki do drzew owocowych...
Moja działka na Kaszubach
- amba19
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moja działka na Kaszubach
Witaj Karino na Fo
Widzę, że miałyśmy bardzo podobny pomysł na tytuły naszych wątków
Widzę, że lubisz siać rośliny tak jak ja, tylko moje jeszcze nie wykiełkowały. Zastanów się nad pomysłem posadzenia drzew owocowych na wydmuchowie. Ja miałam wiele lat temu taki sam pomysł i posadziłam drzewka od strony jeziora( oczywiście wiatr u nas prawie zawsze wieje z tamtej strony. Po kilku latach musiałam je usunąć. Marnie rosły, chorowały, prawie w ogóle nie miały owoców.Ale poszukaj więcej informacji na ten temat - bo może ja po prostu nie mam ręki do drzew owocowych...
- kajko278
- 500p

- Od: 20 sty 2013, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj amba19
Wczoraj już niestety po południu nie byłam na Fo bo tak jak Małgosia szukałam wiosny. Dzięki za info w sprawie tych drzewek owocowych ale chyba zaryzykuje z tym sadzeniem ponieważ zanim one zaczną owocować to do tego czasu już się chyba ktoś wybuduje od strony wydmuchowa i mnie zakryje. Mam to szczęście że mój dom jest pierwszy na terenie który jest przeznaczony pod zabudowę osiedla domków jednorodzinnych. Pozdrawiam
KARINA:-)
- amba19

Aaaaaa, to u Ciebie jest zupełnie inna sytuacja jak u mnie. Mnie od jeziora dzieli tylko 150-cio metrowa strefa ochronna. Teraz, po 20 latach trochę osłaniają mnie sosny samosiejki rosnące wzdłuż brzegu.
- kajko278
- 500p

Tylko mogę sobie wyobrazić jaki u Ciebie jest piękny widok na to jeziorko ja mam same pola wokół siebie
ale mam blisko las więc wszystko ma swoje plusy i minusy 
- amba19

Las też mam, z przeciwnej strony jak jezioro
Tam naprawdę jest fajnie...jak to na Kaszubach!
Tam naprawdę jest fajnie...jak to na Kaszubach!
- merymg
- 200p

- Od: 4 mar 2013, o 14:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Karinko jak wczorajsze poszukiwania?
O tej porze to każdy pączek, ździebełko trawy, listeczek wzrusza i zachwyca, a jeszcze w promieniach słońca
Małgoś
- renzal

- Od: 13 maja 2011, o 12:33
No ładnie! I jeziorka mają i laski, a co niektóre jeszcze górki, a ja co biedna mazowszanka 
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
- kajko278
- 500p

Renatko nic straconego zapraszamy na Kaszuby
tutaj jest tyle miejsca że wszyscy się pomieścimy
Myślę jednak że i u Ciebie by się znalazło parę urokliwych miejsc
.merymg niestety jeszcze wiosny u siebie nie znalazłam
samo błoto i roztopy a dzisiaj jeszcze pada
ale za to na parapecie wszystko powolutku już się pokazuje nawet te mikroskopowe begonie 
-- 11 lut 2014, o 12:51 --
a Tobie amba19 można tylko pozazdrościć miejsca na ziemi tu jeziorko a tam lasek MARZENIE
-- 11 lut 2014, o 12:51 --
a Tobie amba19 można tylko pozazdrościć miejsca na ziemi tu jeziorko a tam lasek MARZENIE
Oj Dziewczyny, wszystkie macie fajnie! Co ja mam powiedzieć - z jednej strony ulica i blok, z drugiej - domki jednorodzinne. Cudne widoki mam tylko wówczas, jak zamknę oczy i uruchomię wyobraźnię... 
- merymg
- 200p

No cóż Asiu
Klawo to Ty nie masz! Ale jak bujną musisz mieć wyobraźnię
Karinko, jesteśmy szczęściarami
Karinko, jesteśmy szczęściarami
Małgoś
- amba19

Dziewczyny a wy myślicie, że ja w domu mam inne widoki....Z przodu blok, z tyłu blok, z prawej strony blok a z lewej ruchliwa ulica
Ja tylko na działce mam tak fajnie....
Ja tylko na działce mam tak fajnie....
- kajko278
- 500p

No to faktycznie Asiu szału nie masz ale wszystko ma swoje uroki. Ja pochodzę z miasta i jeszcze trzy lata temu do głowy by mi nawet nie przyszło że wyprowadzę się na wieś. Całe życie mieszkałam na osiedlu z wielkiej płyty i nie wyobrażałam sobie życia gdzie indziej a tym bardziej na odludziu daleko od cywilizacji a tu masz mieszkam na wsi 
- nifredil

- Od: 26 mar 2012, o 23:21
haha, ja całe życie mieszkałam na wsi, dopiero po slubie przeprowadziłam się do męża na blokowisko. I tak, z jednej strony mam bloki, z drugiej bloki, z przodu ulicę i domek jednorodzinny z tyłu kompleks szkolny..odgrodziliśmy się murem, ale niewiele to dało 
- kajko278
- 500p

- merymg
- 200p

Nie martw się M, popracujesz nad nim
Mój stwierdził ostatnio, że nie ma jak dojść do łóżka, ale dodatkowe półeczki na rozsadę robi
Powodzenia w wysiewach , trzymam kciuki!
pozdrawiam Małgoś
Małgoś