Ogród(z)PESTKI@ - cz.2
- beacia0088
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 lis 2013, o 20:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród(z)PESTKI@ - cz.2
Super
Piękny mebelek aż bym na nim teraz odpoczęła,bo padam a na pewno mięciutki.Super zakup,miłego dnia:)

Piękny mebelek aż bym na nim teraz odpoczęła,bo padam a na pewno mięciutki.Super zakup,miłego dnia:)
Dziewczynki kocisko i bez szezlonga udaje PANISKO.To taka arystokratyczna rasa co od urodzenia ma wpisane w metrykę PATRZ I PODZIWIAJ
Może się tam zainstalują,ale generalnie wolą na świat i domowników patrzeć z góry,więc sadowią się na kredensie.
Ojjjj za VON PSEM tęsknie strasznie.Dziś dowiedziałam się że do pracy za 2 tygonie jadęna 2 m-ce ....Zostały mi 2 weekendy żeby się nim nacieszyć.Strasznie mało,no ale ktoś musi na puchy zarobić.

Ojjjj za VON PSEM tęsknie strasznie.Dziś dowiedziałam się że do pracy za 2 tygonie jadęna 2 m-ce ....Zostały mi 2 weekendy żeby się nim nacieszyć.Strasznie mało,no ale ktoś musi na puchy zarobić.
hihi myślałam o takim wątku wyjazdowym.Wszystkie babceczki te poza domem i na miejscu mogły by się dzielić ze sobą wszystkim co ,,babskie,,Jak już będę w pracy to taki wątek założę
Obecnie latam po chacie i ogrodzie.Ogarniam to co powinnam.Sadzę ,kopię ,grabię,zakłądam nowe rabaty.Robie wszystko żeby nie myśleć o wyjeżdzie
Coraz trudniej mi sie rozstawać z rodziną ,ogrodem ...zwierzętami....

Obecnie latam po chacie i ogrodzie.Ogarniam to co powinnam.Sadzę ,kopię ,grabię,zakłądam nowe rabaty.Robie wszystko żeby nie myśleć o wyjeżdzie

troszkę wiosny 
To moja fuksja podziwiana za rozmiary...Syn nie zdążłył schowac jesienią,przyszedł niespodziewany przymrozek,ścioł całą.Wyciełam wszystkie suche gałęzie i......odzyła z korzeni.Wygrzewa się teraz na słoneczku..
Po 10-ciu latach odmłodziła się sama.
Trwa pampasowa od dawna się wygrzewa
.Miniaturaowa róża kupiona w ,,B,,rok temu w lutym 

To moja fuksja podziwiana za rozmiary...Syn nie zdążłył schowac jesienią,przyszedł niespodziewany przymrozek,ścioł całą.Wyciełam wszystkie suche gałęzie i......odzyła z korzeni.Wygrzewa się teraz na słoneczku..

Trwa pampasowa od dawna się wygrzewa

- asma
- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
pięknie...wiosenka
fuksja zimuje na dworze??? 

nie no ,,w piwnicy,ale teraz wystawiłam ją na słonko.Szkoda mi jej .Tak pięknie na dworze.Na noc z powrotem ją schowam.
- asma
ja swoje trzymam już w kuchni:)
w domu nie mam miejsca na pędzenie doniczek,a poza tym koty przyczyniły by się do destrukcji hihi
a ja mam psa,2 koty.szynszyla i rybki.W tamtym tygodniu zdechła nam papuga ;miałą 16 lat u nas ,a ile wogole nie wiem ,bo z adopcji..W tamtym roku pożegnaliśmy psa ,dwa koty,szczurka,dwa chomiki i 16letniego suma akwariowego.Wszystko ze starości padło,a ja myślałam ,że już nie wytrzymam tych stresów...
Dostałam wczoraj pake traw od ALINKA K.
Ale wielkie kepy rozrośnięte.Lecę dziś sadzić i tworzyć nową rabatę.Zupę wstawiłam żeby mieć czas na ogród
.Synex po wyrwaniu zęba w domu więc mi pomoże 
Dostałam wczoraj pake traw od ALINKA K.

..i tak powstała rabata z trawami ozdobnymi.Nie jest to efekt finalny ,bo mają jeszcze zamieszkać hortensje i wyściółka z kory,ale i tak jestem zadowolona.19wieczna beczka też pięknie się wkomponowała i czeka na bratki
.Wszystko będzie wygladać o wiele ciekawiej kiedy się zazieleni.Domek grillowy dostanie podłogę i piec chlebowy z grillem i wędzarnią,ale to w miesiącach letnich...

- asma

najbardziej mnie podniecił

też kcem

co tam posadziłaś?
miskanty,trawkę od Ciebie,jakieś ,,coś,,kwitnące niskie,trytomy i jakieś,,coś,,co przypomina trawę i kwitnie na niebiesko,poza tym kępę liliowców.Reszta wolnego placu czeka na hortensje.Teraz wyglada pusto i nieciekawie ,ale jak się rozrośnie wszystko będzie ok....Może w tym sezonie upcham jakieś dalietałam jeszcze floksy(nie przepadam za nimi)i serduszkę.Znalazłam to jak wróciłam od dentysty przeżucone przez płot