Ogródek u Edzi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Eda_S
500p
500p
Od: 20 lis 2013, o 08:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek u Edzi

Post »

Gracha, witam serdecznie :wit cieszę się że podoba Ci się mój ogródek. Czytam, że z naszymi m. mamy podobnie. Na różach się nie znam, ale hortensje bukietowe polecam ;:167 . Miłego wieczoru!

Ewuś, otóż to i ja się doczekam - dzięki ;:168 .
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Edytko witaj :wit
Ależ fajnie, że otworzyłaś swój ogrodowy wątek :D naprawdę masz co pokazać..... piękny zadbany ogród..... widzę moje ukochane kwiaty....lilie, liliowce, mnóstwo zieleni.... Z wielką przyjemnością będę zaglądała i wędrowała Twoimi ścieżkami :D
Eda_S
500p
500p

Post »

Agusiu (AGNESS) :wit , witam Cię serdecznie i dziękuję za tyle miłych słów pod adresem mojego ogródka. Mam kilka liliowców starych, które tworzą już całkiem duże kępy. Od dwóch lat kupuję troszkę nowsze odmiany i czekam aż pokażą się w całej krasie. Lilie sadzę od poprzedniego sezonu, będę sprawdzać które dadzą sobie u mnie radę.
Pozdrawiam cieplutko ;:196 !

Zostawiam kilka zdjęć i życzę udanego dnia :) .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Liliowce dobrze wyglądają jako wstążka przy ścieżce :D W dodatku rosną i kwitną bez grymaszenia.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Eda_S
500p
500p

Post »

Ewa, w poprzednim roku liliowce przy ścieżce to były nowe nasadzenia i w miejsca między nimi posadziłam lwie paszcze z własnej rozsady. Wieczorem do kwiatów paszczek gramoliły się trzmiele, chyba tam nocowały :D .
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękna taka opaska przy chodniku z liliowców ja mam ich tylko pojedyncze sztuki nie da się pomieścić wszystkiego ;:185
sama zobaczysz po roku na tym forum braknie ci miejsca na rabatkach ;:306 forum pomaga, kształci, nowe roślinki pustoszą portfel ale efekt końcowy wynagradza wszystko ;:306
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Eda_S
500p
500p

Post »

Ula, ja mam hopla na punkcie sadzenia kilku sztuk jednej odmiany :roll: , a ogród nie jest z gumy. Ale liliowce po latach tworzą takie kępy, że rosną u mnie także pojedynczo. Forum kusi, oj kusi :D .
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

W takim razie Ty tworzysz ogród, a ja chomikuję ulubione rośliny :D "Zbieram" jak znaczki w klaserze :wink:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Eda_S pisze:...ja mam hopla na punkcie sadzenia kilku sztuk jednej odmiany :roll:
...i są efekty! Grupowe nasadzenia to rzeczywiście trudna sztuka, bo chciałoby się w ogrodach pomieścić wszystko. Tak się nie da jednak.
Tym bardziej Twoja konsekwencja w nasadzeniach budzi mój szczery podziw!

Miłego dnia i całego tygodnia... pozdrawiam słonecznie :)
Eda_S
500p
500p

Post »

Ewa, tworzysz ogród bujny, różnorodny, ciekawy, gdzie czujesz się dobrze. Bardzo lubię go odwiedzać. Jak Ty spamiętujesz wszystkie nazwy - szczerze podziwiam :) .

Aguniu, dziękuję. Sadzę rośliny po min. 2-3 szt jednej odmiany. Ostanio kupiłam u Sz. Pęchcinie jedną sztukę floksa, m. się zdziwił, ale w porę nic nie powiedział. Wróciłam do domu i nie wiedziałam gdzie mam go posadzić (z 3 szt nie miałabym problemu) :lol: .
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Pojedyncze sztuki giną w ogrodzie ja też teraz jak zamawiałam róże to po dwie lub trzy sztuki wyjątkiem pnące te po jednej
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Eda_S
500p
500p

Post »

Ula, mam oczywiście pojedyńcze sztuki niektórych roślin. Np. goździki czy floksy szydlaste tak szybko się rozrastają, że po jakimś czasie i pojedyńczą sadzonkę trzeba ujarzmiać :D . Wszystko zależy od docelowej wysokości i szerokości danej rośliny.
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44

Post »

Witaj :wit

Właśnie pospacerowałam sobie po Twoim ogrodzie, bardzo u Ciebie ładnie. Będę zaglądać, ciekawa jestem, jak będzie rozwijał się ogród w miarę odtrawniczania.
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Ja też jak coś kupuję do ogrodu to x 2 albo 3 , pojedyncze roślinki giną w dużym ogrodzie a czekać lat aż się rozrosną :wink: Pięknie obsadzona ścieżka ;:333
Eda_S
500p
500p

Post »

Madzia :wit , witam serdecznie i zapraszam. Małemu odtrawniczaniu nie mówię nie :D .

Ela (tija) myślę, że w tym roku nie będzie potrzeby przetykania liliowców jednorocznymi. Muszę jednak pomyśleć o miejscu dla lwich paszczek, bo bardzo je lubię. Ich brak w ogródku oprotestował nawet mój synek :D .

Zostawiam, kilka zdjęć kwiatków ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

... i coś do przekąszenia