Kobieta zmienną jest, czyli rachunek zysków i strat.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kobieta zmienną jest, czyli rachunek zysków i strat.

Post »

Kasiu, to nie są Curly Sue (a szkoda, bo podejrzałam fotki i są śliczne ;:170 ), te na pierwszej fotce to podobno wielokwiatowe Fringed Family (choć wszystkie były pojedyncze :evil: ), a na ostatniej Black Jewel. Elegant Lady mam (miałam?), należą do tych później kwitnących.
Oto one:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Marta, oj narozrabiał facet, narozrabiał...

Agness, trawiaste ścieżki u Ciebie też są super. I bardzo dobrze, że nie chcesz ich likwidować. Za komplement dzięki ;:196
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Witaj Asiu... ;:196
Ależ cudne Tulipany pokazałaś i jak pięknie sfotografowane... ;:138
A kamienne ścieżki... Ach, aż zaniemówiłam... Toż to moje marzenie... Na razie tylko stare betony wykorzystuję, ale co roku sobie obiecuję, że będą kamienne i co roku coś pilniejszego wychodzi...
Muszę o tej Twojej walce poczytać, bo ja już nerw nie mam... Ziemia lekko zamarznięta, posypana śniegiem i co widać, a no kopce widać i wcale nie Kościuszki...
Pozdrowienia zostawiam... :wit
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jestem! Frekwencja poszła wzwyż ;:196 Asiu, u Ciebie też wiosenka! Dzięki za te tulipanki, cieszą oko! Ja w tym roku posadziłam jakieś nowości, zobaczymy co wyjdzie... Muszę zapisać nazwy z fiszek, bo na wiosnę nie będę wiedziała co rośnie :wink: Oprócz tego siedzą w ziemi tradycyjne "zwyklaki", ale je lubię i już!
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

asia2 pisze:Maju i doleciałam. Mimo niesprzyjających wiatrów za oknem. Ty się proszę nie śmiej, jak się dobrze przyjrzeć to Kronenburg od spodu płatków żółty rzucik ma :twisted: (to u Ilonki...https://lh6.googleusercontent.com/-vGD5 ... CF3554.JPG , a tu u Ewy-majowej https://lh3.googleusercontent.com/-TrTo ... _5276.JPGc ) I kto tu potrzebuje okularów, no? ;:306
....

:wit Asia za pokaz pięknych wiosennych tulipanów ;:196
Żółty rzucik jest ;:306 faktycznie.... ;:306
Mnie strasznie muli, bo kilka godzin spędziłam na okrywaniu róż, po takim dotlenieniu już mi się chce
spać ;:111
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Asiu, dzięki za foty eleganckiej panienki ;:196
Nabyłam na wyprzedaży 50 szt i posadzę je koło cisów licząc, że skoro wysokie i późne to będzie je widać.. ;:224
Nie mam innego, lepszego miejsca, najwyżej potem przesadzę.
Curly Sue posadzę z czosnkami, bo jakoś inny kolor mi do nich nie leży...czy może z białymi, jak myślisz? mam też do dyspozycji odmianę Mondial...
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p

Post »

Dorka ciesz, się że kopce Twojego pana K. nie dorównują temu krakowskiemu ;:306 Jeszcze by tego brakowało...
U mnie długi czas nie było ścieżek w ogóle. Długo się przymierzałam, w końcu wzięłam do roboty i w ubiegłym roku ścieżki zrobiłam, wprawdzie moja rodzina stwierdziła, że chyba zawarłam układ z chirurgiem (bo łatwo na jej nierównościach odnóża połamać), ale co tam... nieskromnie przyznam, że jestem zadowolona ze swego dzieła :heja !

Bozuniu, dzięki, że nabijasz licznik odwiedzin :wink: ;:196 ! U mnie w tym roku totalna wolna -tulipanowa-amerykanka! Sadziłam na żywioł. W zeszłym sezonie wszystkie kompozycje były przemyślane i zaplanowane, w tym istne szaleństwo... aż się boję, co z tego wiosną będzie ;:202 ....

Maju, mam nadzieję, że Cię nie przewiało przy kopcowaniu. Moje królewny wciąż bez pierzynek ;:145 ...

Kasiu, myślę, że z białymi mogą tworzyć fajną kompozycję. Odmiany Mondial nie znam...
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Na takiej ścieżce mogłabym nawet złamania doznać i jeszcze by mi nie zbrzydła :wink: Tulipanów w tym roku posadzilam kilkadziesiąt, czyli niezbyt wiele. Ale chyba jeszcze się zdecyduje na jakiś szybki zakup, bo takimi zdjęciami kusicie razem z Kasią, że od razu zachciało mi się łanów wiosennego kwiecia u siebie. . W końcu ten śnieg za chwilę ma zniknąć a wtedy będzie ostatnia szansa na sadzenie 8-)
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

no jeśli ja z moim szczęściem do wypadków na działce, nic sobie nie zrobiłam jak chodziłam po Twojej ścieżce tzn. że wszystko jest ok ;:196 ;:333 ale jeśli nawet kiedyś, tfu tfu, to i tak uwielbiam tą ścieżkę ;:170
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Mondial to właśnie białe :D
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Tulipany (i inne cebulowe) są jednym z powodów, dla których jak najszybciej muszę się pozbyć włókniny z rabat. W tym roku posadziłam tylko troszkę, tam gdzie nie ma szmaty :wink: a tak mi się marzą tulipany z czosnkami, lilie...
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

I dobrze, że jesteś dumna, bo one są piękne... A pod nogi czasem trzeba okiem rzucić... :wink:
Tak sobie myślę o tych kopcach i nic wymyślić nie mogę... A psocą już na całego...
Ale może kiedyś im się znudzi... :wink:
Co roku mówię, że już nie będę kupowała żadnych cebulowych do ogrodu i co roku kłamię... No kłamczucha ze mnie okropna... :wink:
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Aśka jak patrzę na pierwsze zdjęcie- z tych ostatnich- to nie mogę uwierzyć że to działka ROD ;:oj
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 14:44

Post »

Cudowny ogród, magiczne fotki, z przyjemnością się ogląda :wink:
Pozdrawiam, Iwona.
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p

Post »

Od rana pada deszcz. Pada, to mało powiedziane -leje! Po śniegu ani śladu. Odszczekuję, to co pisałam wczoraj o zimie. Już wolę lekki mrozik i śnieg, niż to co mamy dzisiaj za oknem :evil: . W taką pogodę szczególnie przydadzą się słoneczne fotki, więc dziś takich poszukam...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Madziu, masz siebie sporo miejsca więc sadź! Łany tulipanów ;:170 ......
...A śniegu już nie ma..... ;:183

Martuś, to chyba muszę ustawić odpowiedni znak ostrzegawczy, żebyś w razie czego nie żądała odszkodowania ;:306 .

Kasiu, już wiem ;:131 , zagugliłam.

Iwonko (majowa), wiosenne cebulowe koniecznie posadź! Pięknie wyglądają, a jaka z nich radość! Prawdę powiedziawszy też mam je dopiero od niedawna, ale już nie wyobrażam sobie bez nich ogrodu. Wcześniej nie sadziłam, wychodząc z założenia, że i tak w kwietniu na ogród nie jeżdżę. Teraz jadę specjalnie po to, żeby je podziwiać ;:173 .

Dorotko (dorkow0) K. uparte są, do mojego nie docierają ani prośby, ani groźby. Pod trawnikiem mam siatkę, więc kopców nie widać, ale rabaty są jak ser szwajcarski. Ręce czasem wpadają w dziury i korytarze po łokcie :evil: !
Oj tam, oj tam... ;:224 takie małe niewinne kłamstewko, a ile radości wiosną!

Dorotko (Dorciu) a jednak ;:306 ... kobieto małej wiary :lol: ...

Iwonko (Ivona44), witam Cię serdecznie ;:7 i cieszę się, że Ci się u mnie podoba. Wpadaj, kiedy tylko będziesz miała ochotę.

Zostawiam Was z życzeniami szybkiego poniedziałku :wit !
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

:wit
Ale piękne te Twoje kolorowe wspomnienia ;:108
Szachownice śliczne :D
Ja je na jesieni posadziła,,,i juz ciekawa jestem ,,czy przezimują i jakie będą ;:173
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”