Dziękuję za pozytywne opinie mojej działeczki- bo jak pisałam po przeglądaniu tych wszystkich obrzydliwie pięknych

ogrodów już zwątpiłam

, ale jak Wam się podoba to jest ze mną wszystko ok.
Plany ? Są dużo pracy, jak wspomniałam wykopałam wielką dziurę z którą coś muszę zrobić, posadziliśmy żywopłot z tuji bo chcę tam mieć sad a muszę mieć osłonę od łąkowych mrozów.Zaczęłam zagospodarowywać miejsce pod olbyrzmim dębem. Ponieważ mam jesienią dużo liści, gałązek to je na kupę składałam teraz wysypałam na to ziemię i posadziłam tam kilka roślin, zobaczymy wiosną co z tego wyjdzie, może się nie obsypie.
Chcę tam umieścić ławeczkę a obok kwiaty w odcieni bieli, niebieski, trochę żółtego- jednak muszę tak podobierać rośliny które lubią półcień a nawet cień i kwitną. na razie wsadziłam Hortencję pnącą -jak się przyjmnie to będzie się wspinała po dębie, hortensje Anabelle, iglaki płożące, i jakieś tam małe w tych kolorach- nie mam pamięci do nazw.
Przy ogródku warzywnym który jest zrobiony w ruinach starych budynków gospodarczych jest jeszcze niezagospodarowana posadzkabetononowa, popękana, tam też chę zrobić kącik do siedzenia, planuję mozaikę z kamyczków(to będzie zajęcie dla moich maluchów) i otoczenie róż.
dosyć gadania to moja dziura na strumyk - którą najchętniej bym przeniosła trochę w inną stronę, ale jakbym wspomniała to mój M. by mie chyba wygnał.
-- 22 lis 2013, o 13:20 --
nawieźliśmy ziemię bo drzewa owocowe nie lubią stać w wodzie , wyrównaliśmy i tam będzie sad, a na razie wsadziliś osłonę tujową.