ZOSIU przeglądając fotki Chippendale tak coś mi mówi ,że to będzie on ,ale pewności nie mam [kiedyś był moim marzeniem ,więc czyżby się spełniło przez przypadek ???]
BOŻENKO szkoda Chopina jak kupisz następnego to musisz zmienić mu inne miejsce jeśli masz
Jadziu witaj w nowym wątku, cud że się załapałam na trzecią stronę z moim refleksem
Śliczny Rostock! ta róża jest niesamowita! Wysoko dorasta w gruncie? muszę dobrze wybrać dla niego miejsce aby nie zasłaniał innych róż.
Jadziu widziałam u Ciebie Big Purple gdzie ja kupiłaś. Ja też ja mam i chciałam kupić jeszcze jeden krzaczek bo ten jest taki marniutki. Ja nawet nie pamiętam gdzie ją kupiłam.
DANUSIU Big Purple mam z F.to wiosenny nabytek zamawiany przez Nelkę i to pod wpływem bytności u Elusi tak mnie omamił ten kwiat
EWCIU przy Twoim braku czasu to to wręcz cud Rostock na razie malusi może ze 40 cm, albo trochę więcej .On podobno dorasta do 80 cm .U Basi tez nie jest za duży a ma go już chyba drugi sezon . Mam go posadzonego przed Maritim i czerwoną NN
Może byś mi Ewciu powiedziała kim może być ta kupiona jako Avalon ,bo ja raczej w takim typie róż nie gustuję ,ale jeśli już jest to chciałabym wiedzieć co mam
Jadziu
Wpisuję się i ja w ten bajkowo- różany świat. Różyczki masz cudne, co jedna to piękniejsza. Na jesieni dokupuje jeszcze różyczek i obsadzam jedno paletko na którym teraz rosną truskawki.
Chociaż może w małym stopniu będę mieć tak jak Ty.
Pozdrawiam cieplutko
ZOSIU ta różyczka to Speelwark Kordesa z 1999 r .Zakwita jako żółto- pomarańczowa z czerwonym obrzeżem ,a potem sie tak przebarwia .Kwiat ma duży 12 cm
DANUSIU F czyli Floribunda
SYLWUŚ gratuluję postanowienia ,bo jak można się oprzeć takim ślicznotkom No i tak działa Forum tak trzymać
GRAŻYNKO u mnie zapowiadali, a u Ciebie popadało ,ale dobrze ,bo u mnie się ochłodziło .Wiesz ,że kryształowa panienka pachnie jak konwalie cudnie .To taka porcelanowa księżniczka
IRENKO mam nadzieje ,ze teraz będziesz mieć lepiej .Czytałam ,że krem z groszku zrobił furorę
Jadziu pędzel wyrzuć albo zabierz ze sob bo potrzebuję malarza czekam może w końcu sprawdzimy czy to 'Nostalgia' a może 'Jubile du Prince de Monaco' jestem w rozterce liliowce
MARYSIA no to może na poniedziałek jak będzie fajnie możemy się umówić na malowanie i nie tylko .Teraz jestem wprawiona w tym fachu ,wiec trzeba kuć żelazo póki gorące
WIESIU no cóż trochę tych różyczek gości w moim ogródku .Z zakupu niektórych jestem bardzo zadowolona jak np ta Pink Abundance .Pąki pokazały sie 30 czerwca i aż do dzisiaj nie opadł nawet jeden płatek z tych kwiatów .Jedyny jej mankament ,że nie pachnie
ANDRZEJ tych liliowców mam dość parę ,ale dzisiaj zakwitł ten ,na którego czekałam 2 lata ,żeby ujrzeć go w pełnej krasie .W ubiegłym roku nie miał jeszcze takich kwiatów tylko pojedyncze oto on FIRECRACKER
DANUSIU no tak dogadaliśmy się ,więc następne liliowce i to jeszcze nie wszystkie zaczynają swoje kwitnienie .Smouth Buttercup śliczna różyczka w powolnym otwieraniu swych kwiatów ma mistrzostwo . 4 dni temu pokazała pąk, a do dzisiaj jeszcze nie widziałam kwiatu w pełnym blasku .Zakwitła także ostatnia nowość z Serbii Bright as a Button