Witam z zalanego deszczem Zakątka

Mokro ,parno , znowu błoto
Beatko , bardzo podobna odmiana dzwonka. Ten mam bardziej zielone liście i czysto białe kwiaty. Mam kilka odmian gożdzika kropkowanego.
Tereniu , mam i różowego . Także białego z lekko zielonym odcieniem.
Aguś , dzięki

To przez nieopanowaną chęć posiadania wszystkiego , co mi w oko wpadnie. Teraz z konieczności mniej , ale może wrócą dobre czasy
Aniu Ten Clemek ma aksamitną powierzchnię kwiatu i w zależności od kąta padania światła różnie widać barwę. Zależy to też od aparatu i monitora. Na dwu będących w domu kolory różnią się znacznie. Nie wspomnę też o wieku kwiatu. Młody ma kolor głębokiego fioletu , z czasem zaczyna przebijać czerwień i ciemny niebieski.
Kruszynko witaj w moich skromnych progach.

Dzięki za syna. Zdolne chłopczysko , dopingu nieco potrzebuje.
Co do róży , to raz w sezonie zakwita , nie w życiu . Ale może moja nioe tylko raz. Dziewczyny podpowiadają , że być może więcej.Poczekamy - zobaczymy. Odmiana dość popularna , myślę że nie będzie kłopotu ze zdobyciem.

Że mnie się zdarza jeszcze kobietę do czegoś namówić
Aninko dziękuję za kwiaty.
Gosiu , witaj

W moim rejonie kraju ostatnio temperatury powyżej 30* . Noce także ciepłe, więc rośliny nadrabiają spóżnioną wiosnę. Nawet Grażynkę Kogrę już wyprzedziłem , a u niej było ponad tydzień wcześniej.
Marysiu , witaj

No właśnie ciepło , chwilami aż za bardzo , upały przez kilka dni uprzykrzały życie, teraz nieco chłodniej. Czyli co , podróba jak to często się zdarza
Graziu , u mnie także polewa , już czwarty dzień. Nie ciągle , ale po godzinie , dwie . Dzisiaj już od 4 leje. Nieco ochłodziło się, chociaż tyle dobrego. Nie cieszy mnie to , że wszystko tak pędzi , kwitnienie się skraca.
Alu , witaj w Zakątku

Jeżówki czują się u mnie dobrze, ta w ubiegłym roku miała tylko jeden kwiat. Teraz jak widać na obrazku

Dzwonkiu kropkowane rozrastają się. Po prostu nie dostają nawozu i w miarę spokojnie rozrastają się. Oczywiście ''pomagam'' im w tym by trzymały się swojego miejsca.