Moja rabatka2- perdii
Re: Moja rabatka2- perdii
ogródeczek pełen profesjonalizm i chwasty nie mają szans z tą folią
a serduszka masz piekne i faktycznie okazałe

Gosieńko dziękuję za pochwały
Serduszki rosną na wilgotnej glebie w lekkim półcieniu tzn. maja słoneczko rano i po południu
- Ignis05
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 gru 2009, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Gosia
szparagi masz bardzo okazałe, takie , jak lubię kupować.
Aż mi ślinka się zbiera na takie widoki.
Mnie też wpadła w oko serduszka wspaniała. Bardzo efektowna roślina.
Sadzonka piwonii dzrzewiastej bardzo porządna.
Jaki to będzie kolor ?
Moja drzewiasta tylko raz kwitła, pierwszy rok po posadzeniu.
Ale pozwoliłam jej tylko na jeden kwiatek i przekonałam się , że kolor nie jest zgodny z opisem.
Od tej pory walczę co roku o jej utrzymanie, i wygląda, że w tym roku też nie zakwitnie.

Aż mi ślinka się zbiera na takie widoki.
Mnie też wpadła w oko serduszka wspaniała. Bardzo efektowna roślina.
Sadzonka piwonii dzrzewiastej bardzo porządna.
Jaki to będzie kolor ?
Moja drzewiasta tylko raz kwitła, pierwszy rok po posadzeniu.
Ale pozwoliłam jej tylko na jeden kwiatek i przekonałam się , że kolor nie jest zgodny z opisem.
Od tej pory walczę co roku o jej utrzymanie, i wygląda, że w tym roku też nie zakwitnie.
Krysiu piwonia ma mieć kolor biały. Chciałam sprawdzić jakie to są sadzonki bo jak na drzewiastą nie są drogie (22zł). Jak kolor będzie biały i jak sadzonka będzie dobrze rosła to jesienią chcę zamówić więcej. Mam nadzieję że będzie ładnie kwitła
Serduszkę mam już kilka lat i sporo było sadzonek. Część z nich posadziłam część rozdałam
Muszę dokupić jeszcze białą. Szparagi są przedostatni rok. Chcę wymienić karpy i zmienić im miejsce.
- dotii

- Od: 18 cze 2012, o 07:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Gosiu ,Zupka wygląda bardzo smakowicie
choć nigdy jeszcze nie jadłam
pozdrawiam
pozdrawiam
Mój zielony raj.
Zapraszam do mojej cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=72247" onclick="window.open(this.href);return false;
Wymienię/Kupię/Sprzedam http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 53&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zapraszam do mojej cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=72247" onclick="window.open(this.href);return false;
Wymienię/Kupię/Sprzedam http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 53&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jestem tak zmęczona, że nie przeczytałam podpisu-spojrzałam tylko na liście i wyszedł mi-pomidor drzewiasty
Ciekawe, jak by taki poradził sobie z naszym klimatem.
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Gosiu w nowym wąteczku jest późno a ty narobiłaś mi smaku twoją zupką lubię takie kremowe zupy ale szparagi nie mam na tyle więc tylko jeszcze popatrzę na twój talerz 
Witaj Marto Szkoda że nie można przez internet podesłać zupki. Chętnie bym poczęstowała
Ewa Może ktoś kiedyś wyhoduje pomidora krzewiastego na nasz klimat
Dorotko Ja bardzo lubię taką zupkę.
Ewa Może ktoś kiedyś wyhoduje pomidora krzewiastego na nasz klimat
Dorotko Ja bardzo lubię taką zupkę.
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Wczoraj cały dzień się chmurzyło, ale nie padało. Żałuję, że nie zrobiłam oprysku w obawie przed opadami w nocy 
Niestety nie jesteśmy w stanie przewidzieć dokładnie pogody. Ja też często odkładam opryski w obawie że będą opady, a potem się okazuje, że nie padało.Dzisiaj jak na razie też trochę się chmurzy bynajmniej w Olsztynie. Życzę dużo 
- przemo1669

- Od: 27 cze 2011, o 11:06
Gosiu witaj
przybywam z rewizytą
piękne roślinki 
Gosiu witaj w nowej odsłonie Twojego wątku.
Warzywnik wzorcowy, tulipanki masz chyba późniejszą odmianę, moje już wszystkie przekwitły. Miłego dnia!
Warzywnik wzorcowy, tulipanki masz chyba późniejszą odmianę, moje już wszystkie przekwitły. Miłego dnia!
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.
H. Jackson Brown
H. Jackson Brown
przemo1669 witam z całego serca i zapraszam do częstych wizyt
julianna cieszę się że podoba Ci się mój warzywniak. Mam tulipany kwitnące. o różnych porach najwcześniejsze już przekwitły te są średniowczesne do tego dochodzi położenie geograficzne mojej wioseczki gdzie wegetacja jest dość opóźniona.
Dzisiaj po południu otrzymałam paczkę roślin od Iwonki. Taka jestem szczęśliwa, że nawet nie potrafię tego wyrazić. Iwonko dziękuje bardzo nie spodziewałam się takiej niespodzianki
Oczywiście Dynduś musiał sprawdzić co to jest

Oj dostanę od Pani w pupę za gryzienie na szczęście nic nie obgryzł

A Białciu studiuje

Muszę sobie zapamiętać przeczytane wiadomości

julianna cieszę się że podoba Ci się mój warzywniak. Mam tulipany kwitnące. o różnych porach najwcześniejsze już przekwitły te są średniowczesne do tego dochodzi położenie geograficzne mojej wioseczki gdzie wegetacja jest dość opóźniona.
Dzisiaj po południu otrzymałam paczkę roślin od Iwonki. Taka jestem szczęśliwa, że nawet nie potrafię tego wyrazić. Iwonko dziękuje bardzo nie spodziewałam się takiej niespodzianki
Oczywiście Dynduś musiał sprawdzić co to jest

Oj dostanę od Pani w pupę za gryzienie na szczęście nic nie obgryzł

A Białciu studiuje

Muszę sobie zapamiętać przeczytane wiadomości

hmmm...wiedzy nigdy za wiele
a poza tym trzeba mieć o czym z Pańcią rozmawiać wieczorami 
Masz rację Gosi. Ta kotka jest trochę dziwna do mnie cały czas by się tuliła innych domowników unika i jak do niej mówię to wydaje z siebie taki dźwięk jakby mówiła uchu coś w tym style ja skończę zadanie a ona się odzywa śmiesznie to wygląda
Naprawdę jakby dyskutowała ze mną