Jeszcze raz od początku... cz. III

Zdjęcia naszych ogrodów.
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Jeszcze raz od początku... cz. III

Post »

Heleno, nareszcie jesteś :wit.
To nic, że wyjechawszy na dwa dni przegapiłam Twoje "wejście smoka" :!:
Ale, że przypomniałaś wszystkie węzłowe momenty swoich początków w pigułce, pomogło mi odświeżyć pamięć. No i szczególne dzięki za przypomnienie kultowego dla mnie zdjęcia kotów na krzesłach, o którym opowiadałam ludziom, za diabła nie mogąc w pokładach sklerozki dojść, gdzie to było ;:oj.
Zatem, witając Cię ponownie, powiem: Niech nam Helios świeci pełnym blaskiem ;:138.

Wielka buźka - Jagoda
PS. I ani słowa o jakimś tam marazmie ;:302.
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

No dopiero teraz zaskoczyłam, że masz nowy wąteczek ;:138 Brakowało Twojego ogrodu na forum ;:196 Przyznam sie, że gdybym miała więcej kotów "krówek" to chyba musiałabym numerki im zawiesić- nie rozrózniam tych plamek ...tak więc dobrze, że mam jednego :lol:
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3
Witajcie!
Tęskniłam za wiosną, a teraz ostro daje mi ona w kość. :wink: Obrobienie moich hektarów nie jest sprawą łatwą. Najbardziej buntuje się kręgosłup. Wyjątkowo nie lubi być w pozycji zgiętej, taki sztywniak jakiś. :evil:

Nie wiem dlaczego ale moje cebule lilii po zimie zmieniają miejsce. Pieczołowicie zaznaczam kijkiem bambusowym miejsce sadzenia, a na wiosnę okazuje się, że wschodzą zupełnie nie w tym miejscu. :roll: Nawet eMa przepytałam na tę okoliczność ale poszedł w zaparte.
Czy Wy też tak macie?

Dorotko witam serdecznie i proszę o podrzucanie humoru do mojego wątku. Przyda się. Patyczki zaklinam każdego ranka i mam nadzieję, że mnie nie zawiodą. ;:173

Piotr - od razu koedukacyjnie się zrobiło. :;230 Wiosna u mnie dopiero się zaczyna. To kwitnące drzewo to śliwa, inne jakoś się nie spieszą. Mam nadzieję, że po kilku dniach ciepła, wszystko ostro ruszy do przodu. ;:215

Jagódko - witaj ;:196 Poczułam się jak na omówieniu klasówek z języka polskiego. ;:oj Rozumiem, że zaliczyłam? :;230
Marazm zostawiłam na rabatce z liliami. ;:173

Moniko -nowicjuszko, witam w moim wątku! Życia nie starczy, żeby obejrzeć wszystkie cudowne ogrody i działeczki na tym forum. Rezerwuj czas!

Ewo - witam serdecznie. Takie zawieszanie wątku ma plusy i minusy. Największy plus, to wędrowanie po ogrodach forumowiczów bez zobowiązań. Minus - to "wyjście z wprawy" i potrzeba ponownej mobilizacji. Cieszę sie, ze wszystko wróci do normy, kontakty zostaną odnowione, a roślinki zaczną pięknie rosnąć.
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Helenko jakie cudne kotki ;:138 Ja nie zauważyłam żeby moje zmieniały miejsce ..............raczej mają tendencje do znikania ;:oj
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiesz, Heleno, podobno belfer to nie zawód, a charakter ;:306.
Zaliczyłaś, siadaj, trzy + ;:306.

;:304 Jagoda
PS. Romciu, koty Ci znikają ;:oj.
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jagoda - wiedziałam. Dlaczego tylko 3+? Tak niskich ocen z j. polskiego nigdy nie miałam. ;:145
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny cz.3
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No dobrze, nie płacz, poprawię na 4+ ;:224, za te koty na krzesłach ;:306.
Aha, to przecież nie z polskiego, a z forumowego ;:218.

Majowych snów - Jagoda
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zatrzymam sie u Ciebie
powody 3:
1. czyta się świetnie co piszesz,
2. ciekawa jestem kolejnych etapów rozwoju ogrodu,
3. kociaste :)
Ogródek EdytyB

zapraszam
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Kontakt:

Post »

Widzę Jaguś ocenia ;:333 A Ty Helenko nie daj :wink: się Jej, walcz o lepsze wyceny zasługujesz na najlepsze ;:196
Helios pisze:Nie wiem dlaczego ale moje cebule lilii po zimie zmieniają miejsce.
ja jestem lepsza nic nie zaznaczam i potem ciacham szpadlem ;:oj i okazuje sie że zamiast dwóch cebul ma 7.... ;:173
Skorzystam z....
Helios pisze: Pieczołowicie zaznaczam kijkiem bambusowym miejsce sadzenia,
i będe znaczyć, no może nie bambusem :D
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p
Od: 21 gru 2011, o 21:22

Post »

Witaj Helenko :wit
Fantastycznie opisujesz swoją przygodę ze zmianą miejsca zamieszkania i ogrodem.Hortensje godne pozazdroszczenia. Piękne zwiastuny wiosny pokazałaś. Będę do Ciebie zaglądać z wielką przyjemnoscią i śledzić dalsze etapy rozwoju Twojego ogrodu.
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.

H. Jackson Brown
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zaczynam od postanowienia, że rano, przed śniadaniem będę zaglądała na FO. Mój dotychczasowy zwyczaj bywania na forum nocą nie jest najlepszym rozwiązaniem. Śmieję się czasem, że rozmawiam sama ze sobą, bo większość już śpi. :;230

Edytko - witam serdecznie. Potraktowałam Twoją wypowiedź jako komplement. I to trzy w jednym! Muszę się starać, żeby choć w części na nie zasłużyć. A do ogrodu zapraszam, im więcej gości, tym przyjemniej. ;:173

Basiu w przypadku "wędrujących" cebul, zaznaczanie traci sens, natomiast rozmnażanie cebul Twoją metodą warte jest opatentowania ;:306

Julianko - cieszę się, ze zajrzałaś do mojego wątku i mam nadzieję, że zostaniesz dłużej, zapraszam. ;:180
Moje hortensje jesienią przeszły zmianę miejsca, co przy ich gabarytach nie było łatwe. Teraz zafundowałam im ostre strzyżenie.
Zobaczymy jak im to się spodobało. ;:131

Dzisiaj kolejny, pracowity dzień. Przybyło mi trochę liliowców i host. Choć te ostatnie są tak mikre, że niezbędne okazały się okulary, żeby cokolwiek dojrzeć. :evil:

A sprzedawca zapewniał: "Jakość oferowanych kłączy to dla nas priorytet. Gwarantujemy, że kupujesz kłącza w doskonałej kondycji - duże, zdrowe i nie wysuszone. Kłącze pierwszego gatunku."
Jutro postaram się zrobić zdjęcia.
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit Heleno czy możesz pokazać w które miejsce przeniosłaś hortensje...i jak je przycięłaś..
one były wielgaśne... ;:131
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Heleno :wit
Nie wszyscy śpią, nocniki nie śpią ;:218. I tez mają podobny dylemat, ale rano jakoś nie wychodzi ;:174, bo jak się zacznie rano, np. od czytania, to robi się południe ;:174.
A tego sprzedawcę aż chciałoby się poznać... ;:224.

;:196 Jagoda
PS. Mam nadzieję, że nie gniewasz się za ten belferski żart ;:218.
elakuznicom
500p
500p
Od: 13 cze 2012, o 18:52

Post »

Witaj Helenko- rozczytywałam się w Twoich wątkach w końcówce zeszłego roku ,kiedy dobrnęłam do końca historii powstawania Waszego domu i pięknego ogrodu zamknełaś wątek
pogratulować Ci chciałam samozaparcia w tworzeniu tak pięknego otoczenia w okół domu, jak i zdolnego i chętnego do pomocy p.M ,aż mi ślinka poleciała kiedy była inauguracja Waszej
grilo- wędzarki - będę Helenko podglądała Wasze dzieło pozdrawiam wiosennie Ela/cuznicom (Romcia do której zaglądasz zarządziła posortować wszystkie Ele) :wit
pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

No i jest następna Ela jak zwykle po ludziach ;:180 Piękna wiosna u Ciebie a póżniej to już będzie tylko cudnie ;:180
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”