Ibrakadabra wita w zielonych pokojach

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ibrakadabra wita w zielonych pokojach

Post »

No i ja Jagódko melduję się i aplikuję tu witaminę O (jak optymizm) i U (jak uśmiech od ucha do ucha).
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cześć, Alicjo :wit.
Czuj duch, bo jak dobrze pójdzie, to 10 kwietnia nadlecą zamówione różyczki.
Zatem, wzorem Pat, trzeba brać suszarkę w garść i stanowisko wyszykować.
Ale zanim stanowisko - to trzeba będzie umówić rendez vous ;:173.

:wit Jagoda
PS. Witaminy rozpylaj nad całym Pomorzem ;:306.
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

aguniada pisze:Amerykanie, Norwegowie i Rosjanie mylić się nie mogą!
Ufff, wczoraj jeszcze Norwegowie na za tydzień zapowiadali -8 :lol: (korzystam z yr.no :wink: )
JagiS pisze:zobacz, ile tam u nich tego na b..., a i to optymizmu nie tracą
Ostatnio w Norwegii było słonecznie i cieplej niż u nas :lol: .

Tytoniu ozdobnego nie posiałam w tym roku, liczę, że się sam rozsiał, podobno tak robi... Chyba, że zdybię jakąś torebkę w ogrodniczym i nie wytrzymam... :;230

Mój Franio ma 3 lata, łobuz że hej! ;:306
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Francesco, jak ja bym chciała, żeby mój Franeczek miał 3 lata ;:224. A on już stare konisko, ojciec trójki dzieci i w dodatku "wyjechany" do UK chyba już na dobre ;:145.
Z tym śniegiem, to faktycznie różnie bywa, ale przynajmniej w Rosji jest go znacznie powyżej
normy :!:

PS. Buziaki dla Franka, chyba, że już tego nie lubi ;:218.
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Ooo to Twój taki trochę większy Franek :D . Mój najstarszy syn ma 12 lat, średni 10, wszystko jeszcze przede mną :wink: ;:oj

Uściskam go, przylepa straszna ;:173 .

Takie dobre wieści pogodowe należy uczcić... wysianiem cukinii i ogóreczków :lol: (dwa ziarenka cukinii, dwa ogórka włożę do ziemi w kubeczkach a kiedyś pójdą do szklarenki :heja ).
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Widzisz jak fajnie mieć swój wątek? Od razu prognozy się zmieniły i może wiosna będzie jednak u nas
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Francesco, gdybym wiedziała, pozdrowiłabym wszystkich Twoich chłopaków :wit, co niniejszym czynię. Warzywka uprawiasz, pewnie dzieci lubią. Ja sadzę kabaczki i cukinie bardziej dla jesiennej ozdoby. Komponuję je z kapustą włoską, bakłażanami, dyniami i wrzosem. Niektórzy się ze mnie śmieją, że jak Alf bawię się jedzeniem, ale wyobraź sobie ten kolorystyczny zestaw ;:oj.
Wiosnę uczczę wysiewem szałwii omączonej ( to prezent od Miłej Małgosi z forum ). Jak mi się podoba to dzielenie się wszystkim. U Ciebie też o tym czytałam :tan.

Marzenko - Sosenko, ale mnie rozbawiłaś ;:306. Bo ja się czuję winna, że ta wiosna tak się grzebie ;:218. I widzę, że już nie muszę ;:209. Wiosna jest. Nawet w Twojej kuchni i łazience cos nowego wyrosło :;230.

Pozdrawiam wiosennie - Jagi
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

A ja już w prognozy chyba przestanę wierzyć, bo na prognozie 1 st. i sypie śnieg , a na termometrze w domu temp. zewn. 7.
Jaguś moje lilie już prawie miesiąc siedzą przysypane i pragną gleby jak kania dżdżu ! Teraz wyniosłam do altany, bo jak białe się stopi to już będą zahartowane. :heja Ismena dojść do mnie nie może, więc i później będzie kwitła niż Twoja. :oops: Mówisz , że po wątkach smętki a ja jakoś straciłam nie tylko humor, ale i pisać mi się nie kce. :?
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maryśku, sama widzisz, że najlepsza prognoza - to ta za Twoim oknem ;:306.
Nie dziwię się, że masz przesyt wszystkiego, to może, jak ten górol,tylko sobie posiedź i poczytaj ;:224. Choć po Agnieszce widać, że długo w tej pozycji wytrzymać się nie da ;:306.
Będzie ciekawie zobaczyć, co komu i kiedy zakwitnie ;:65. A co, Twoja Ismena piechotą idzie :?:

A na razie ;:304 - Jagoda
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

JagiS pisze:Maryśku, (...) to może, jak ten górol,tylko sobie posiedź i poczytaj ;:224. Choć po Agnieszce widać, że długo w tej pozycji wytrzymać się nie da ;:306.
Śmiej się, śmiej! Następnym razem jak mnie złapie, to wytrzymam chociaż parę dni ;-))

U mnie mżawka teraz przejęła stery... temperatura na plusie, więc rozpuszcza się trochę to białe... do środy zima pójdzie do morza i basta!
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No widzisz, Aguniu, będzie dobrze ;:215. Wystarczy tylko użyć właściwego zaklęcia ;:333.
Na przykład: Ibrakadabra ;:oj.
Ja się nie śmieję, podałam Cię, jako pozytywny przykład dla Marysi, która chce zamilknąć ;:306.
A poza tym w tym sezonie już Cię nie złapie, nie ma mowy :!:

:uszy Jagoda
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Witaj Jagodo :wit Tak,tak pamiętam jak w poprzednim wątku z pobłażaniem patrzyłaś na rozczulających się nad wystającymi czubeczkami z ziemi.A tu proszę,dołączyłaś do nich :wink: Z przyjemnością deklaruję obecność w nowym wątku,choć nie zawsze pewnie się odhaczę ;:224 Bo ja też,musisz wiedzieć,kupiłam trochę lilii ;:173 Marcowy śnieg jeszcze mi nie przeszkadzał,nie zasilałam szeregu narzekających ale teraz zauważam przegięcie :evil: i jest mi z tym coraz gorzej :?
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Witaj Jagodo :wit
U Justi napisałaś:
No proszę, jakie mamy różne gusta :shock:
Edulkotek lubi krwiste czerwienie - ja, przeciwnie ;:219.
Ale koty lubimy obie ;:306.

więc przylazłam zerknąć na te Twoje kociska i powiem wprost - zakochałam się aż po same uszy ;:167 zwłaszcza w Ibrakadabrze ;:167 kocham takie marmurkowe ubarwienie u kotów. Też mam rudego Rudusia ale dzikus taki że nawet patrzeć na niego nie można choć od czasu jak stracił jedno oko w boju stał się trochę mniej dziki.
Te zielone pokoje też masz śliczne bo zerknęłam ciut-ko do poprzedniego wątku. No i Rusałki są kochane i słodziutkie jak te jabłuszka pełne snów. Będę zaglądać choć nie obiecuję regularności odwiedzin. ;:173
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miriam, witaj kochana :!: Wiesz, przez te żarty poczułam się trochę winna, więc się poprawiam ;:306. Twoje lilie będę śledzić, tak jak inne poczynania, np. morwy, na które też mam ochotę, bo znam ich smak czy też rozwój dębu (fajny będzie dwupienny). Poczytałam sobie u Ciebie ciekawą dyskusję o jagodach kamczackich. Ja jakoś nie mam do nich przekonania. A Ty przecież masz dostęp do tych prawdziwych, leśnych (też pamiętam z dzieciństwa :!:)
Dołującym nastrojom nie ulegaj. W razie czego zajrzyj do mnie. Może nie będzie lepiej, ale na pewno weselej ;:306.

Edulkotku, przyłaź, przyłaź, zapraszam serdecznie. Ja Twój zielony dom, ogród i Souveniry znam do bólu ;:224, choć też łażę po cichu. Ale, skoro już się znamy, odezwę się czasem. Koty sobie oglądaj, będzie ich dużo. A Ibrakadabra to gwiazdeczka mojego wątku ;:108.

A teraz opowieść o ulubionym zajęciu moich kotów.

Chmara czyżyków w poczekalni do karmnika.

Obrazek

Silna grupa drapieżców.

Obrazek

Skrzydlaty przedmiot kociego pożądania.

Obrazek

Czyżby czyżyki? One wiedzą, że te koty, to mogą im skoczyć...

Obrazek

Z kocim pozdrowieniem - Jagoda
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

JagiS pisze:Maryśku, s. A co, Twoja Ismena piechotą idzie :?: