Bardzo dziękuję wszystkim stałym i nowym gościom

Justyna, Anka, Tosia, Danuta, Jadzia, Ewa majowa, Ewa, Asia, Ania, Henia, Anastasia, Gosia, Agnieszka, Ewa, Agunia, Aneta, Agnes, Justi jakże mi miło że ciągle chcecie do mnie zaglądać i ze mną

Z tymi wyliczeniami ilości nowych róż trochę się pomyliłam bo na listach mam też te róże które muszą zmienić miejscówki więc siłą rzeczy listy są dłuższe.

-jesienią przybyło 87 nowych róż z czego pozostało do posadzenia 11
-teraz czekam na 38 nowych róż , te 11 muszę posadzić a 4 zmienić miejscówki
-sumując w tym roku czekam na pokazanie się 125 całkiem nowych różyczek
Ale nie liczę na kwiaty u wszystkich bo bardzo dużo mam róż kwitnących tylko raz na dwuletnich pędach.
Ewazawady napisała:
Klatkę mam prawie obsadzoną, wiosną muszę dosadzić różę White New Dawn i powojnik Polish Spirit . No i jeszcze jakąś drobnicę typu wysokie i pachnące lilieNie pamiętam czy "klatkę" już obsadziłaś czy to zadanie na ten sezon ?

Anastassia napisała:
W większości dom jest obrośniętym pędami jednego winobluszczu trójklapowego Parthenocissus tricuspidata którego sadziłam 13 lat temu. Tylko na jednej ścianie rośnie inna sadzonka winorośli i dwie sadzonki milinu amerykańskiego Campsis radicansZastanawiam się, ile czasu minęło od sadzenia winorośli aż do tego wyniku. Czy pojedynczy winorośli lub wiele?
Na ścianie szczytowej też rosną dwie sadzonki milinu amerykańskiego
najlepiej widać go jesienią jak winorośl robi się czerwona a milin ciągle zielony