Lukrecjowy ogród - metamorfozy

Zdjęcia naszych ogrodów.
andrzejek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2010, o 11:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Lukrecjowy ogród - metamorfozy

Post »

Nowy wątek założyła i się nawet nie pochwaliła ;:14. ...... :;230

No ,ale. za to plany niesamowite .Ogród będzie wyglądał wspaniale jak uda ci się wszystko zrealizować .
Projekty wychodzą ci super ja jakoś nie mogę przenieść moich planów z kartki do programu,a poza tym jeszcze nie wymyśliłem czym te.puste miejsca obsadzić
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

tak, zima mozna sobie poplanowac, co z tego zrealizujemy potem, to zupełnie inna inszość :;230 ale pomarzyc jest fajnie... bo potem to czas biegnie jakoś szybciej... ;:303
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38

Post »

Kochani staram się siebie dość skutecznie przekonać, że zima wcale nie musi być zła (choć pogoda za oknem stara się temu zaprzeczać!). Wykorzystując "wolny czas" można spróbować sensownie zaplanować wiosenne działania, ich kolejność, no i najważniejsze, a może najprzyjemniejsze - nowe nasadzenia! Do tej pory, jak już wcześniej wspominałam, moje działania były nieco chaotyczne i ta metoda nie bardzo się sprawdzała. Od jakiegoś czasu usiłuję ten chaos jakoś okiełznać, bo o pełnej kontroli mowy być przecież nie może. ;:306
Trochę pod przemożnym wpływem fotek Agnieszki, trochę na fali forumowej psychozy z zamawiam lilii, złożyłam kolejne zamówienie na te piękne kwiaty! Mam nadzieję, że dobrze się skomponują z pastelowymi różami, w otoczeniu białych krwawników, gipsówki, przetaczników...
A oto jakie piękności się pojawią:
Obrazek
Reniuś fajnie, że Ci się podoba, mam nadzieję, że ocenisz w realu ;:196

Agnieszko o użyteczności bunkra przekonałam się niejednokrotnie! Nie jest zbyt duży, ale mieści wszystko co w ogródku potrzebuję. Musi tylko obrosnąć, żeby jakoś wtopić się w otoczenie. A irysiki, choć kwitną niebywale krótko, mają ten swój urok ;:170

Bożenko witam, prześledziłam Twój wątek i jestem pod wrażeniem zmian w Twoim ogrodzie ;:180 Ale dlaczego zamknęłaś ten wątek? ;:202 Powierzchnię mamy taką samą, byłoby fajnie wspierać się wzajemnie w zagospodarowywaniu tych "naszych miejsc".

Madziu ja też bardzo lubię tę rabatę, choć jest szansa na to, że jednak preferencje się zmienią jak już posadzę te róże i lelije! ;:oj

Beatko na roślinki z premedytacją przeznaczyłam swoją 13tkę! Zawsze wszystko tylko ładuje się w dom, albo jakieś rachunki, czy "pilne potrzeby". Tym razem postanowiłam, że to ja mam pilną potrzebę zakupu roślin! ;:306

Andrzejku ale Ty spostrzegawcza bestyjka jesteś, zauważyłeś :heja i bardzo się cieszę, że jesteś! Musi się wszystko udać. Kiedyś rośliny kupowałam "oczami" - bo mi się podobało w danej chwili, a potem kłopot - co ja z tym zrobię? do czego to pasuje. Trochę zmieniłam taktykę - wiem, jakie miejsce chcę mieć i staram się teraz dopasować rośliny do miejsca. Sprawdza się to lepiej - przykładem może być ta kręta rabata ;:173

Ewuniu witaj, chciałam coś u Ciebie wpisać, a tam wątek zamknięty... ;:202 a tyle pięknego kwiecia, no i te hosty... ;:167 Ewuniu, do większości z moich planów roślinność już kupiona, chęci i siły są, jedyne co może nie dopisać to pogoda. I tego się będę trzymać! Obecność na FO bardzo mnie motywuje do dalszej pracy, choć chyba najbardziej motywująca jest szklaneczka mojito wypijana upalnym wieczorem w sprzyjających "okolicznościach przyrody" ;:306
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Cudny ten twój ogród ;:oj Mam 2 pytania.
Jak sobie radzisz z podlewaniem tak wielkiego ogrodu. Czy skalniak też podlewasz?
I skąd ten bunkier wytrzasnęłaś :shock: Fajny :)
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p

Post »

Izuniu nie mam automatycznego nawadniania, wszystko muszę podlewać szlauchem! Rabatki w upalne dni podlewam i rano i wieczorem, a skalniak też podlewam, jednak mniej obficie niż pozostałe rabatki i tylko wieczorem, co 2 dzień.
Bunkier odziedziczyliśmy w ramach "dobrodziejstwa inwentarza". Kiedy się wprowadzaliśmy już tu był. To poniemiecka wieżyczka obserwacyjna, stąd meldowano o ruchach wojsk. W ogóle to moje miejsce jest bardzo historyczne - nosi nazwę Bunczowiec, od buńczuka tatarskiego. W miejscu naszych domów pod lasem stacjonował Czingis -han w czasie swoich podbojów.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Cześć Lukrecjo :wit
Melduję się z poślizgiem, ale z wielkim entuzjazmem ;:138 już nie mogę się doczekać kolejnej metamorfozy Twojego pięknego ogrodu, zwłaszcza ze plany fantastyczne i będzie się działo! ;:172
Cudne lilie zamówiłas! Kilka z nich będzie też u mnie ;:173
Pozdrawiam serdecznie i do napisania ;:196
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

O, ja też część tych lilii zamówiłam i mam co do nich podobne plany (choć na razie zamiast róż będzie tylko miejsce na nie chyba :wink: )
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p

Post »

Kasiunia już się trochę martwiłam żeś zapomniała o mnie. A lilie - no jak można nie zamówić, skoro trafiłyśmy w te same źródła! ;:306 Jeszcze mnie męczą liliowce, ale w białym bądź kremowym kolorze. Muszę poszukać... Na razie będę miała White Esmerald, ale mi mało... ;:219

Pati no i fajnie, gdzie nie spojrzysz będziesz się czuła jak u siebie! ;:306 Oby nam tylko dobrze rosły i nie wyżerały ich nornice, bo tego się boję najbardziej!
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Ładnie tak nowy wątek z nienacka otwierać! ;:14 Gdyby nie delikatna sugestia, pewnie bym sie na nastą stronę załapała... ;:306
Awatar użytkownika
constancja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 23:38

Post »

Ech.... te leluje. Czy one w moim piasku dałyby radę? Mam taką piękną wizję..... ;:173
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p

Post »

Asiunia spoko oko! U mnie wątek tak nie pędzi ;:65 Choć jestem wulkanem energii w realu, to w necie raczej wolniutko sobie truchtam ;:306 Bardzo się cieszę, że jesteś! Uwielbiam to Twoje poczucie humoru! ;:108

Ewcia te leluje to chyba w tym piasku nie dają rady, potrzebują żyznej przepuszczalnej gleby!

Kochani mam wielka prośbę: poszukuję sprzedawcy liliowców, głównie białych lub blado różowych. Szukałam na alle... ceny zbójeckie i od groma negatywnych komentarzy. Może ktoś z Was zna taki sklep lub sprzedawcę, który oferuje ładne sadzonki i nie myli odmian, bo co ja zrobię np. z pomarańczowym? ;:oj
Awatar użytkownika
constancja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nelu, a w wątkach sprzedażowych naszych forumków szukałaś?

piękne odmiany
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p

Post »

Ewuś z tego linka, który podałaś kupowałam lilie. A ja szukam liliowców ;:306
Awatar użytkownika
constancja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:223
Liliowce to tutaj
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2012, o 15:49

Post »

bonia244 pisze::wit Nelu po cichaczu oglądałam Twój ogród nie raz, podziwiając i wzdychając, ale widząc nowy watek twojego królestwa postanowiłam się wpisać zęby śledzić Twoje poczynania i być na bieżąco :D metamorfozę jakiej dokonałaś w jednym sezonie godna jest ;:180 pochwał i chylę czoła dla wykonu ;:oj ale chcę bacznie przyglądać się Twoim ambitnym planom i trzymam kciuki żeby w kolejny sezonie się marzenia spełniły :D
pozdrawiam ;:168
Nic więcej dodać nie umiem.
Nelu myślałam ,że piękniej już u Ciebie być nie może ale widzę ,że może. Będę obserwować i kibicować.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”