lena163. Wydaje mi się, że nie jest to dobra pora na przycinanie. Tym bardziej, że sama nie jesteś pewna czy gałązki są suche. Poza tym przycięta roślinka będzie puszczać nowe przyrosty, które o tej porze roku będą cienkie i wyciągnięte. Tak więc radzę przyciąć na wiosnę, wtedy będzie dobrze widać, które są suche i nadasz drzewku pożądany kształt. Teraz to tylko nie przelać, ustawić w chłodnym i widnym miejscu i byle do wiosny

Sprawdź jeszcze czy nie masz przędziorków, może dlatego roślina zgubiła liście?
moja biedula jest po przejściach z przędziorkiem. Od jesieni nie widzę nowych osobników, więc mam nadzieję że się teogo dziadostwa pozbyłam choć próbowałam tylko domowych sposobów, a liście zainfekowane właśnie opadły. A przędziorka najłatwiej zauważyć po pajęczynkach i na spodzie liścia są takie małe czerwone kropeczki jak podłożysz pod nie ciepły palec to się zaczynają ruszać.
Tylko się martwię że jak tamte gałązki są suche to zostaną mi dwa trochę zdziczałe przysrosty i będzie problem z nadaniem jej kształtu. Więc poczekam do wiosny może trochę odbije. Bardzo dziękuje za rady.
BobejGS a pokażesz zdjęcie od spodu. Liście mogą spadać też jak jest mało światła co zimią mi się zdarzało, ale to były raczej pojedyńcze liście.
Pozdrawiam. Ania.