Na jakiej podstawie tak sądzisz, że stawiasz taki zarzut?
Ja z zadawanych pytań, prowadzonych dyskusji, śmiem twierdzić,
że jest odwrotnie i zaglądają tu ludzie, którzy raczej nie chcą stosować nadmiernej chemii.
Licznik sobie chcesz zwiększyć, czy masz faktycznie coś sensownego do powiedzenia?
Przygotowanie gleby .Dziwne praktyki działkowców i rolników
- jokaer
- -Moderator Forum-.
- Od: 14 lut 2008, o 08:21
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Lokalizacja: Pogórze Ciężkowickie 385 m npm; na granicy Małopolski z Podkarpaciem
Re: Dziwne praktyki działkowców i rolników
Pozdrawiam- Jola Spis treści w uprawie warzyw
----------------------------------------------------
Sprzedam/Kupię/Wymienię Moje krzyżówki Na pohybel zimie
----------------------------------------------------
Sprzedam/Kupię/Wymienię Moje krzyżówki Na pohybel zimie
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Dziwne praktyki działkowców i rolników
Xltx - co racja to racja, nie wszyscy działkowicze uważają, że bez chemii da się też zbierać dorodne plony.
Każdy musi zadać sobie pytanie czy działka ma służyć zdrowiu całej rodziny czy jest mu to obojętne i woli eksperymentować z chemią na własną odpowiedzialność.
Wielokrotnie byłam świadkiem bezmyślnego jej stosowania i to w dawkach wywołujących zgrozę, a kiedy pytałam dlaczego, odpowiedż była zawsze ta sama, bo bez chemii nic nie urośnie.
Tak bardzo ludzie wierzą we wszystko co im się zapoda, że nie sposób zmienić ich toku myślenia, albo raczej jego braku.
Ludzie nadal wierzą, że tak jak dawniej szło się do sklepu i kupowało co chciało mając gwarancję, że jest to dobre i zdrowe.
Te czasy niestety minęły i nikomu już nie zależy na tym, żeby produkcja żywności służyła ludzkiemu zdrowiu.
Liczy się tylko ilość i kasa.
Każdy musi zadać sobie pytanie czy działka ma służyć zdrowiu całej rodziny czy jest mu to obojętne i woli eksperymentować z chemią na własną odpowiedzialność.
Wielokrotnie byłam świadkiem bezmyślnego jej stosowania i to w dawkach wywołujących zgrozę, a kiedy pytałam dlaczego, odpowiedż była zawsze ta sama, bo bez chemii nic nie urośnie.
Tak bardzo ludzie wierzą we wszystko co im się zapoda, że nie sposób zmienić ich toku myślenia, albo raczej jego braku.
Ludzie nadal wierzą, że tak jak dawniej szło się do sklepu i kupowało co chciało mając gwarancję, że jest to dobre i zdrowe.
Te czasy niestety minęły i nikomu już nie zależy na tym, żeby produkcja żywności służyła ludzkiemu zdrowiu.
Liczy się tylko ilość i kasa.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki