Siedlisko z sosnami cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Siedlisko z sosnami cz.3

Post »

No to sobie zaznaczam, żeby nie zgubić.

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marzenko nie nadążam za Tobą to już trzeci wątek,ale to dobrze bo jesteś kontaktowa i lubiana ;:168
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Sosenki4 pisze: Pamiętajmy też o grobach zaniedbanych, tam też leżą czyiś rodzice, dziadkowie.
Niestety nikt ich nie odwiedza a często są w stanie ruin.
Marzenko, dobrze, że o tym piszesz. Czasami zapalenie lampki na takiej mogile i chwila zadumy to dla nas drobizag, a wiele znaczy.
Pozdrawiam ciepło
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

LOKI (Jerzy) cieszę się, że mnie znalazłeś i dalej chcesz do mnie zaglądać. I jak ostatni wypad do ogrodnika po ziemię? Udało się wyjść bez innych zakupów? U mnie śnieg skutecznie ostudził zapędy z zakupami.

MARYSIU, jest mi bardzo miło, że zaglądasz. Będzie mi jeszcze milej jak czytam to co o mnie piszesz ;:180 . U Ciebie w ogrodzie jest jeszcze przyjemniej, a zakątek zadumy to mój ulubiony fragment Twojego ogrodu

KASIU, fajnie, że zwróciłaś na to uwagę. Masz rację, dla nas to drobiazg, a dla tamtej osoby to wielka rzecz

Muszę zmykać, bo latorośl domaga się jedzenia.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Pozdrawiam, Marzenko! Napiszę więcej jutro, bo po godzinach w podróży senna jestem :roll:
Awatar użytkownika
jdz11
200p
200p
Od: 7 lis 2011, o 20:04

Post »

:wit i ja
Moje nowe hobby ;)
Pozdrawiam miłośników ogrodów - Justyna
Zajrzyj Pierwsze kroki - odnawiam bardzo stary ogród
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Ale ja zacofana jestem ;:222 Nie byłam długo na FO bo trochę przygotowań było na dzisiejszy dzień i czasu mało a jeszcze miałam chorego wnuczka i córka przyjechała mi z pomocą i możesz sobie obejrzeć jak się bawili ;:215
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Marzenko to sama prawda co piszesz o postawieniu lampki na opuszczonym grobie, taki drobny gest a jaki piękny..... warto o tym zawsze pamiętać, wiele jest takich zapomnianych grobów i strasznie smutno na nie patrzeć....
Awatar użytkownika
przemo1669
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2011, o 11:06
Kontakt:

Post »

Marzenko i jak nasionka doszły?
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Kontakt:

Post »

A gdzie tam... Nie da się pójść do ogrodniczego i wyjść tylko z tym, co się planowało zakupić. Dokupiłem sobie prawdziwych żonkili (Narcissus jonquilla). Mało brakowało, a skusiłbym się jeszcze na dosyć egzotyczne szachownice i krokusy (Fritillaria pallida oraz Crocus flavus), ale pierwsza była za droga (trzy cebulki za 8 euro), a drugi niczym nie różnił się od żółtych odmian Crocus chrysanthus ? więc sobie odpuściłem.

Wczoraj zaś wybrałem się do innego sklepu ? ogrodniczo-zoologicznego (miałem kupić tylko żarcie dla moich mrówek). Kupiłem chabra łąkowego (Centaurea jacea), prawdziwego wilca pierzastego (Ipomoea quamoclit) i odkupiłem parę nasion roślin, które już miałem w tym roku...

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Oj, Marzka, Marzka ;:14 Jakoś cichcem założyłaś kolejną część... Nie odwiedzasz mojego. I już się martwiłam, że coś się u Ciebie złego dzieje ;:168 Popraw się kobieto ;:124
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

No wiem że się nie da no to opracowałam metodę ;:7 że nie chodżę ;:7
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30

Post »

I ja się melduję :wit
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Chyba stopniało już u Ciebie!? Bo żal różyczek! Ja nie miałam śniegu :-) Ale był mróz i wiatr :evil: Co spowodowało, że ogród zmienił się nie do poznania ;:108 No tak... idzie zima! Ale i ja mam jeszcze sporo pączków na różach. Może trochę się rozwiną, a potem - do wazonu!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Witam po dłuuugim weekendzie, pogoda dopisywała do dziś, więc nie dałam rady i wczoraj pogrzebałam w ziemi. Posadziłam 9 tui szmaragd (maleństwa) przy siatce. Niech rosną i robią tło dla innych roślin, które w przyszłości będę sadzić. Potem zabrałam się za przesadzanie, ale sąsiadka przyszła i zeszło na gadaniu

Aguniu, czytałam o Twoich perypetiach w korkach, nie zazdroszczę. Ja tylko w czwartek jechałam i to komfortowo do swojego miasteczka na groby, obiad u mamy i wieczorem do domku. Potem w sobotę na zakupy - koszmar, no i do wczoraj laba w domu i ogrodzie
Dziś pada, brr, no ale to przecież prawdziwa listopadowa pogoda, więc nie ma co narzekać. Rośliny potrzebują wody i robią zapasy na zimę

jdz11 - witam ;:196 i zapraszam

Elu, współczuję chorego wnuka, taka pora, że dzieci łapią przeziębienia. Mój (odpukać w niemalowane) póki co zdrowy. mam nadzieję, ze limit na najbliższy czas wykorzystał

Agnieszko, u mnie na cmentarzu jest taka stara część z zaniedbanych grobów, a potem druga część z dziecięcymi grobami, tu jest mi najsmutniej tym bardziej, ze też mam taki grobek

Przemku, tak nasionka doszły ;:196 , moja paczuszka do Ciebie też poszła :wit

Jerzy, no wiedziałam, ze ulegniesz ;:172 , nie ma to jak słaba silna wola :;230 , ale kupione gatunki świetne i gratuluję wyboru

Aniu, obiecuję poprawę. A wątek tak się rozrósł, że postanowiłam założyć 3cią częśc. W weekend byłam mało aktywna stąd ten brak odwiedzin u Ciebie. Aż się boję zaglądać takie zaległości pewnie mnie czekają ;:oj

Elu, oj nie bądź taka twarda, idź do ogrodniczego, choć teraz to i pokusa mniejsza niż w sezonie, ale może jakaś wyprzedaż CIę skusi choć ;:170
I wiesz co znalazłam grzyby w weekend, parę sztuk, ale rosną i kolega w pracy też to potwierdza

roża333, serdecznie witam w skromnych progach ;:196

Miłko, stopniało, stopniało, do wczoraj miałam resztkę bałwana, bo spory był i długo topniał, a i od zachodniej strony gdzie lawina z dachu zeszła.. Róże się podniosły i kwitną dalej .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”