Ogródek Robaczka cz. 4
- reniuniek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 sie 2010, o 08:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek Robaczka cz. 4
Ja też się melduję
Zdjecia na początku wątku cudne

Zdjecia na początku wątku cudne

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Kasiu,ja mam glicynie 3 lata i nie kwitła mi jeszcze ani razu,jestem nią rozczarowana.Teraz obcięłam radykalnie i bedę na razie formowac na drzewko,jak przez kolejne 2 lata nie bedzie kwitła to powiem jej do widzenia.
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Iwonko, Reniu - witajcie
Małgosiu, ja mam u siebie 3 glicynie, pokazywałam je kilkakrotnie - jedna z nich to już dojrzały okaz, kilkuletni (jest formowana na drzewo, korona w kształcie parasola). To drzewo nie zakwitło w maju, mróz załatwił pąki...ale w lipcu i sierpniu wydała kilka kwiatów, a teraz widzę, że szykuje kolejny. Jak zima będzie łaskawsza, to może w przyszłym roku się doczekam... W okolice wiaty samochodowej chcę przesadzić pozostałe dwie - nie maja miejsca tam, gdzie rosną, a przy tej konstrukcji będą mogły się swobodnie piąć. Te egzemplarze mają 3 lata, więc przez najbliższe kilka lat również nie spodziewam się kwiatów, ale spokojnie poczekam. Poza tym dosadzę im powojnik górski Montana, który intensywne rośnie i obficie kwitnie w maju, żeby coś się działo kwitnącego

Małgosiu, ja mam u siebie 3 glicynie, pokazywałam je kilkakrotnie - jedna z nich to już dojrzały okaz, kilkuletni (jest formowana na drzewo, korona w kształcie parasola). To drzewo nie zakwitło w maju, mróz załatwił pąki...ale w lipcu i sierpniu wydała kilka kwiatów, a teraz widzę, że szykuje kolejny. Jak zima będzie łaskawsza, to może w przyszłym roku się doczekam... W okolice wiaty samochodowej chcę przesadzić pozostałe dwie - nie maja miejsca tam, gdzie rosną, a przy tej konstrukcji będą mogły się swobodnie piąć. Te egzemplarze mają 3 lata, więc przez najbliższe kilka lat również nie spodziewam się kwiatów, ale spokojnie poczekam. Poza tym dosadzę im powojnik górski Montana, który intensywne rośnie i obficie kwitnie w maju, żeby coś się działo kwitnącego

- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Zaintrygowałaś mnie tą wiatą
Teraz już nie i to z paru powodów, ale przez zimę pomyślę, zaprojektuje i poszukam wykonawcy. Nie wszystko na raz, ale powoli...

- justi177
- Od: 22 wrz 2011, o 17:42
Kasia,
Uprzejmie donoszę, ze absolutnie nie nadążam za twoimi wątkami, za Twoim ogrodem, ale wpisuję się, bo inaczej nie może być.
Jesteś Kasia niezmordowana w bojach. Fajna zmiana przy domu - rózaneczniki zamiast świerka. I ten sztamowy modrzew pasuje jak ulał w tym miejscu. Coraz pięknej.
Uprzejmie donoszę, ze absolutnie nie nadążam za twoimi wątkami, za Twoim ogrodem, ale wpisuję się, bo inaczej nie może być.
Jesteś Kasia niezmordowana w bojach. Fajna zmiana przy domu - rózaneczniki zamiast świerka. I ten sztamowy modrzew pasuje jak ulał w tym miejscu. Coraz pięknej.
Pozdrawiam
- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Ja musze miec wiate z dachem tz po to stawiam wiate zeby auto pod dachem stalo - mam juz leciutko dosc ciaglego latania ze szmata. No chyba ze jakims sposobem mozna pozbyc sie ptaszyskow
U mnie maja miejsce zbiorkowe przed odlotem i jak sie zaczynaja zbierac, to normalnie rece czlowiekowi opadaja.

- OLUNIA
- 500p
- Od: 11 sty 2012, o 12:47
I ja się wpisuję w nowym wątku .Kasiu pędzisz jak szalona i z wątkiem jak i z pracami ogrodowymi,tylko pozazdrościć energi i zapału 

Pozdrawiam serdecznie Ola
ogród to moje czwarte dziecko...
ogród to moje czwarte dziecko...wizytówka
ogród to moje czwarte dziecko...
ogród to moje czwarte dziecko...wizytówka
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Melduję się, tego ogrodu nie można opuścić na dłużej.
Kasiu, jesteś ogrodową czarodziejką
Kasiu, jesteś ogrodową czarodziejką

- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Kasiu piękne rozpoczęcie nowego wątku. Wydaje się jakby ogród był już spełniony ale znając życie niejeden raz będzie jeszcze latać z roślinkami i szukać im innego miejsca 

- kamcia
- 500p
- Od: 2 wrz 2011, o 21:06
Kasiu piękny ogród stworzyłaś, masz mnóstwo świetnych pomysłów naprawdę jest co podziwiać.
Początki małego ogródka
Pozdrawiam Kamilla
Pozdrawiam Kamilla
-
- 1000p
- Od: 9 mar 2010, o 10:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kasiu pięknie u Ciebie. Bardzo mi się podoba Twój modrzew. Chodzi za mną już od kilku miesięcy i chyba się na niego zdecyduję
tylko muszę upatrzyć ładny egzemplarz. Róże wprowadzają bardzo romantyczny klimat do Twojego ogrodu
tylko muszę upatrzyć ładny egzemplarz. Róże wprowadzają bardzo romantyczny klimat do Twojego ogrodu
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Zapraszam do mojego ogrodu
- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kasiu,super zaczełaś nowy wątek no i jeszcze szampanika stawiasz a ogród jak zawsze cudo 

Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
KASIU....choć się nie odzywam to jednak bywam bardzo często....wiem co się dzieje w Twoim ogrodzie....istne szaleństwo a mnie takie emocje są bardzo potrzebne...zaczynam tworzyć nowy ogród....podglądam u Ciebie taras bo mój się wylewa ale już chciałabym w myślach go tworzyć....na której stronce u Ciebie podejrzę.....
pozdrawiam
pozdrawiam
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Sweety, nad wiatą myślałam już jakiś czas, teraz poszłam za ciosem i dogadałam się z kowalem na wykonanie. Ciekawa jestem jak to wyjdzie..
Justynko, witaj! Miło mi, że te zmiany przypadły Ci do gustu, ja też jestem zadowolona z przeniesienia świerku i zakupu modrzewia. Nie przejmuj się, mało kto nadąża
Jule, u mnie wiata ma mieć głównie walor ozdobny
Dopiero gdy glicynie się rozrosną, będą zacieniać miejsce parkingowe.
Cześć Olunia! Bardzo żałuję, że nie udało nam się wczoraj spotkać u Asi, może następnym razem
Czytałam, że Ty też nie próżnujesz i poszalałaś ostatnio w rozarium..
Aniu, witam i zapraszam
Ewa, witaj! mam nadzieję, że to ostatnie poważne przeprowadzki, z tym świerkiem już wolałabym nie biegać po ogrodzie..
Kamciu, bardzo dziękuję
Zapraszam
Soczewka
Czytałam o spotkaniu u Ciebie i przy okazji pozwiedzałam Twój piękny ogród
Ten modrzew też za mną chodził, odkąd zobaczyłam go na Forum...Teraz znalazłam dla niego optymalne miejsce
Uwielbiam róże i klimat, jaki tworzą...miło mi, że tak odbierasz mój ogród, bo romantycznie gra mi w duszy i taki ogród pragnę stworzyć
Elu, witam i zapraszam! szmapana wręczam, a do tego oczywiście truskaweczki
Krysiu, wiem o zmianach u Ciebie, widziałam ogrodzenie i czekam na dalsze foty z nowego ogrodu! To wielke wyzwanie, gratuluję
Taras obfocę jutro, zdjęcia znajdziesz też w poprzednim wątku, kiedyś wrzucałam je dla Ciebie. Pozdrawiam!
Dobranoc...
Moje bladawce...
Grand Mogul

Nina R.

Whiter Shade of Pale

Kosmos

Aphrodite

Alabaster

Grasten

Chopin

First Lady

Crocus Rose

Casablanca

I inne..
Nostalgie - filiżanka lodów śmietankowych z polewą wiśniową..

Pomponella

Geisha

Octavia Hill

Queen Elisabeth

Courtyard Kolo

Heidi Klum

Takie tam...

Justynko, witaj! Miło mi, że te zmiany przypadły Ci do gustu, ja też jestem zadowolona z przeniesienia świerku i zakupu modrzewia. Nie przejmuj się, mało kto nadąża

Jule, u mnie wiata ma mieć głównie walor ozdobny

Cześć Olunia! Bardzo żałuję, że nie udało nam się wczoraj spotkać u Asi, może następnym razem

Aniu, witam i zapraszam

Ewa, witaj! mam nadzieję, że to ostatnie poważne przeprowadzki, z tym świerkiem już wolałabym nie biegać po ogrodzie..

Kamciu, bardzo dziękuję

Soczewka

Elu, witam i zapraszam! szmapana wręczam, a do tego oczywiście truskaweczki

Krysiu, wiem o zmianach u Ciebie, widziałam ogrodzenie i czekam na dalsze foty z nowego ogrodu! To wielke wyzwanie, gratuluję

Dobranoc...

Moje bladawce...
Grand Mogul

Nina R.

Whiter Shade of Pale

Kosmos

Aphrodite

Alabaster

Grasten

Chopin

First Lady

Crocus Rose

Casablanca

I inne..
Nostalgie - filiżanka lodów śmietankowych z polewą wiśniową..

Pomponella

Geisha

Octavia Hill

Queen Elisabeth

Courtyard Kolo

Heidi Klum

Takie tam...