Miskanty i ich ścinanie.
- Mariusz_S
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 lut 2008, o 01:12
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Miskanty i ich ścinanie.
Ta...gałązką można sobie wybić oko a gruszką nabić guza...
Tyle, że częstszy kontakt ma się z łyżką czy widelcem... Też twarde.
Ludzie bądźcie poważni. Każda wyższa roślina jest sztywna co powoduje że potencjalnie może być źródłem urazów. Czy to oznacza, że należy robić ogrody pluszowe?
Tyle, że częstszy kontakt ma się z łyżką czy widelcem... Też twarde.
Ludzie bądźcie poważni. Każda wyższa roślina jest sztywna co powoduje że potencjalnie może być źródłem urazów. Czy to oznacza, że należy robić ogrody pluszowe?
Mariusz Surowiński
Poradnik o trawach
Poradnik o trawach
- Rennni
- Od: 22 lip 2012, o 21:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ścina już ktoś trawy
? Marzec będzie tu ciepło i sucho.....mam swędzące ręce bez pracy 

Przepraszam za błędy w tekście, ale ja nie jestem z Polski, czytam i rozumiem ale nie mogę napisać tekst ... piszę tylko przez online tłumacza ;-)
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 25 lut 2014, o 12:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
W ogrodzie mam już pościnane, w szkółce jeszcze sterczą zmierzwione:-)Miskant olbrzymi to fajny pomysł na żywopłot ale całe 700 m czy to nie będzie zbyt monotonne, może spróbowć wysokiego, kępowego trzcinnika, ew poprzeplatać segmentami z buka grabu bądz iglastych??? Co do dzieci tak patrząc ja bym się bał ze któreś sobie oko wybije na przecinanym ligustrze, a nawet zbyt nisko przeciety trawnik może pokaleczyć stopy takie myślenie to lekka paranoja dlaczego zaraz zakładać że dziecko albo zacznie zjadać wszystkie rośliny albo zaraz się na nie nadzieje potnie i bóg wie co jeszcze, po prostu pociech mimo wszystko trzeba trochę pilnować bo może być że dzieci bardziej zaszkodzą ogrodowi.

Witaj, już ścięłam swoje 3 dni temu... też się nie mogłam doczekać! Wiosna idzieRennni pisze:Ścina już ktoś trawy? Marzec będzie tu ciepło i sucho.....mam swędzące ręce bez pracy

Pozdrawiam
Olenka
Olenka
- Mariusz_S
- Od: 18 lut 2008, o 01:12
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Z miskantami można się nie spieszyć. One późno puszczają na wiosnę. Ale np. trzcinniki, kostrzewy i inne europejskie gatunki trzeba już ścinać by nie zniszczyć młodego przyrostu.
Mariusz Surowiński
Poradnik o trawach
Poradnik o trawach
W tym roku po łagodnej zimie miskant Herman Mussel był od spodu dość zielony, więc ścięłam go wysoko.Teraz jakoś widzę, że nie może ruszyć na dobre, kiedy inne niżej ścięte już ruszyły.Poprawiłam cięcie i ścięłam niżej te bardziej suche patyki, zielone już wybijające zostawiłam.Jak ścinać takie odmiany, żeby nie robić roboty dwa razy? Nie przejmować się, że pędy na dole są zielonkawe i ciąć nisko?