Familokowy pachnacy różami i nie tylko cz.11
- Ewa_tuli
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 sty 2012, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Familokowy pachnacy różami i nie tylko cz.11
Choć nie jedna z pierwszych, ale witam Twój ukwiecony ogród Jadziu. 

- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jadziulek, w zasadzie, to widoki, jakie nam serwujesz, mogłyby sprawić, żeby korki wywalało
Tym razem to było jednak zwarcie wywołane przez wadliwą żarówkę. Pech chciał, że akurat w tym momencie pisałam u Ciebie.
Kiedyś bardzo chciałam mieć w ogródku lnicę, ale jak wyczytałam, że "robi" korzenie do 1m długości, to mi sie odechciało
Burgund rzeczywiście zachwyca ilością kwiatów.
A u mnie tez kwitnie Twoja-moja macierzanka
Mam nadzieję, że na skalniaku będzie równie ładnie kwitła ...

Tym razem to było jednak zwarcie wywołane przez wadliwą żarówkę. Pech chciał, że akurat w tym momencie pisałam u Ciebie.
Kiedyś bardzo chciałam mieć w ogródku lnicę, ale jak wyczytałam, że "robi" korzenie do 1m długości, to mi sie odechciało

Burgund rzeczywiście zachwyca ilością kwiatów.
A u mnie tez kwitnie Twoja-moja macierzanka

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
U nas wczoraj wywaliło neta i dopiero teraz go zdążyli podłączyć .Dzień stracony bo wieczorem nie ma co robić .Wczoraj posegregowałam fotki ,bo co innego można zrobić jak nie ma łączności
IZULKO znalazłam ,ze to Lnica marokańska i raczej nie jest inwazyjna .Tu znalazłam trochę o niej http://zojeczka.wordpress.com/2011/04/0 ... acierzanka nawet bez podlewania daje radę ,a na skalniaku widziałaś jak u mnie rośnie jak zwariowana .Burgund 1 kwitnienie miał jako takie, bo po zimie był scięty do zera ,ale teraz sie postarał i ma kwiaty w pięknym kolorze .Może słonko tak na niego dobrze działa i porządnie sie wygrzał ,bo jeszcze nie widziałam u niego takiego pięknego koloru kwiatów aksamitny burgund jak zresztą samo jego imię na to wskazuje
EWCIU miło Cię powitać w nowym wątku
IRENKO fajnie ,ze sie z tym uporałaś
IWCIA Flora teraz dopiero mi sie podoba ,bo 1 jej kwitnienie nie było za okazałe zarówno z ilości jak i z jakości kwiatów. Dzięki za śliweczki i szkoda ,że nie mogłaś trochę posiedzieć .Zobaczyłabyś ją w realu jak pięknie zakwitła
IRENKO no tak zawsze zapomnę jak te kwiatki sie nazywają ,ale robią zabójczy dla innych roślin dywan .No cóż coś za coś .Ciągle je odsuwam ,ale niezawodnie kwitną aż do zimy
ANUŚ EYES FOR YOU jest piękny obojętnie jaki ma kolor .No już przesadzam po woli przede wszystkim byliny idą wszystkie w jedno miejsce .
MAJKA wiesz ,że im ciaśniej tym lepiej
,ale juz roślinom zaczyna się to nie podobać a szczególnie różom .Dzisiaj znów 2 krople spadły
HANIU masz racje w tym roku Burgund się pięknie wybarwił .Mój też już staruszek ma chyba z 8 lat i na wiosnę był ścięty do ziemi.Cynie w tym roku są na prawdę piękne .Wczoraj nie miałam netu ,wiec bawiłam sie zdjęciami i porobiłam portrety cyniom co jedna to śliczniejsza .
MARYSIU no cóż sadzę piętrowo
ELUSIA z całego serca zapraszam do odwiedzenia familokowego i nie tylko
ANIU Twój ogródek tez czaruje .Może go już odwiedziłaś po chorobie
KRYSIU milo Cie gościć w moich progach .
ANY Ciebie również miło widzieć
AGUSIU miło mi ,ze wpadłaś do mnie .Obejrzałam Twój zaczarowany ogród i jestem pod wrażeniem jak pięknie urządziłaś to swoje królestwo .Niestety nie mam takiego daru i wszystko robię metodą prób i błędów
GOSIU miło ,ze sie zjawiłaś a myślałam ,ze pojechałaś na urlop

IZULKO znalazłam ,ze to Lnica marokańska i raczej nie jest inwazyjna .Tu znalazłam trochę o niej http://zojeczka.wordpress.com/2011/04/0 ... acierzanka nawet bez podlewania daje radę ,a na skalniaku widziałaś jak u mnie rośnie jak zwariowana .Burgund 1 kwitnienie miał jako takie, bo po zimie był scięty do zera ,ale teraz sie postarał i ma kwiaty w pięknym kolorze .Może słonko tak na niego dobrze działa i porządnie sie wygrzał ,bo jeszcze nie widziałam u niego takiego pięknego koloru kwiatów aksamitny burgund jak zresztą samo jego imię na to wskazuje
EWCIU miło Cię powitać w nowym wątku
IRENKO fajnie ,ze sie z tym uporałaś
IWCIA Flora teraz dopiero mi sie podoba ,bo 1 jej kwitnienie nie było za okazałe zarówno z ilości jak i z jakości kwiatów. Dzięki za śliweczki i szkoda ,że nie mogłaś trochę posiedzieć .Zobaczyłabyś ją w realu jak pięknie zakwitła

IRENKO no tak zawsze zapomnę jak te kwiatki sie nazywają ,ale robią zabójczy dla innych roślin dywan .No cóż coś za coś .Ciągle je odsuwam ,ale niezawodnie kwitną aż do zimy
ANUŚ EYES FOR YOU jest piękny obojętnie jaki ma kolor .No już przesadzam po woli przede wszystkim byliny idą wszystkie w jedno miejsce .
MAJKA wiesz ,że im ciaśniej tym lepiej

HANIU masz racje w tym roku Burgund się pięknie wybarwił .Mój też już staruszek ma chyba z 8 lat i na wiosnę był ścięty do ziemi.Cynie w tym roku są na prawdę piękne .Wczoraj nie miałam netu ,wiec bawiłam sie zdjęciami i porobiłam portrety cyniom co jedna to śliczniejsza .
MARYSIU no cóż sadzę piętrowo

ELUSIA z całego serca zapraszam do odwiedzenia familokowego i nie tylko

ANIU Twój ogródek tez czaruje .Może go już odwiedziłaś po chorobie
KRYSIU milo Cie gościć w moich progach .
ANY Ciebie również miło widzieć
AGUSIU miło mi ,ze wpadłaś do mnie .Obejrzałam Twój zaczarowany ogród i jestem pod wrażeniem jak pięknie urządziłaś to swoje królestwo .Niestety nie mam takiego daru i wszystko robię metodą prób i błędów

GOSIU miło ,ze sie zjawiłaś a myślałam ,ze pojechałaś na urlop

- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48

Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Jadziulku, Ty masz całkiem inną ziemię. U Ciebie wszystko pięknie rośnie, a u mnie ... macierzankowa scieżka zbrązowiała ... Macierzanka u mnie usycha!
Rzeczywiście, Twoja roslina wygląda dokładnie tak, jak ta na zdjęciu w necie. Skoro to odmiany hodowlane, to na pewno nie mają już wszystkich cech gatunku, a informacja o tych korzeniach dotyczyła lnicy pospolitej.
Co do Burgunda, to na zdjęciach kolor nie zawsze jest taki jak w rzeczywistości, więc nie o kolorze myslałam. Zachwyciła ilość kwiatów!
Bardzo piękne zdjęcie "Oczu" z ... no właśnie, z kim? Kardynał Hume ? ...

Rzeczywiście, Twoja roslina wygląda dokładnie tak, jak ta na zdjęciu w necie. Skoro to odmiany hodowlane, to na pewno nie mają już wszystkich cech gatunku, a informacja o tych korzeniach dotyczyła lnicy pospolitej.
Co do Burgunda, to na zdjęciach kolor nie zawsze jest taki jak w rzeczywistości, więc nie o kolorze myslałam. Zachwyciła ilość kwiatów!

Bardzo piękne zdjęcie "Oczu" z ... no właśnie, z kim? Kardynał Hume ? ...
- JAKUCH
IZULKO z NN dopiero ja kupiłam w Kauflandzie bo przecież nie mogłam przejsć obojętnie obok takie pięknej różyczki
.Oczęta rosna z Burgudy Ice, a tę tylko postawiłam w doniczce ,żeby zobaczyć jak to wygląda .Musiałabym Burgundowi zrobić fotki z bliska ,wtedy byłoby to widoczne .Jeśli chcesz to zbiorę nasionka tej Lnicy mam też nasionka dzwonka ogrodowego wczoraj zebrane .Cardinal Hume rośnie pod siatką ,gdyż potrzebuje dużo miejsca a tam je ma

TOSIA fajnie zaczyna sie błyskać i grzmocić
.Oby tylko z tego był deszcz .Fajnie ,że możesz w domu podłączyć wąż a u mnie muszę nosić wodę ,żeby to wszystko podlać .Chyba bedę musiała zamknąć kompa, bo jest coraz bliżej .Piękne tegoroczne cynie

TOSIA fajnie zaczyna sie błyskać i grzmocić

- adamiec
- Od: 4 mar 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
JADZIU, przepraszam ale pozytywnie zazdroszcze Ci kranu z wężem,może i ja się doczekam tego wynalazku.
Rośliny masz piękne ,widać że dokarmione wodą ale popadało to i umnie nie będzie żle.
Teraz pytam kiedy rewizyta,lato pomału umyka, może jutro by Wam pasowało.jeżali Tosia nie mdże ,sama też możesz wpaść.Połączenie trawajowo-autobusowe bardzo dobre, sprawdziłam
Rośliny masz piękne ,widać że dokarmione wodą ale popadało to i umnie nie będzie żle.
Teraz pytam kiedy rewizyta,lato pomału umyka, może jutro by Wam pasowało.jeżali Tosia nie mdże ,sama też możesz wpaść.Połączenie trawajowo-autobusowe bardzo dobre, sprawdziłam

- empuza
- Od: 4 cze 2007, o 09:30
Jadziu zaznaczam wątek, bo mi umknęłaś.
Śliczne cynie a o Burgundy i Eyes już nic nie napiszę. Serce mi lata z zachwytu
Śliczne cynie a o Burgundy i Eyes już nic nie napiszę. Serce mi lata z zachwytu

"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Jadziu, znam Twoje cudne róże, ale nie przypuszczałam, że cynie mogą być takie piękne
Pozdrawiam Cię serdecznie

Pozdrawiam Cię serdecznie

Odwiedzam regularnie wątek i podziwia zwłaszcza róże, ale na ich temat nie potrafię się wypowiadać poza tym że są piękne.
Pozdrawiam Krystyna
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
Jadźko dobrze, że zestawiłaś Burgundy Ice z Eyes for you....widać jakiej wielkości są kwiaty.
Ja jestem bardzo zadowolona z Burgundy....jest przecudna a teraz czekam na oczęta
.....zdecydowałam się i poszło zamówienie.
Dzięki za zaproszenie.
Ja jestem bardzo zadowolona z Burgundy....jest przecudna a teraz czekam na oczęta

Dzięki za zaproszenie.

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Oczęta mam zamówione, Cardynała Hume też, wiec tylko muszę pobuszować za Burgundy.
Jak to fajnie widzieć je u Ciebie.
No i radość, że się sprawdzą też i u mnie.
A jak długo je masz Jadziu?
Jak to fajnie widzieć je u Ciebie.
No i radość, że się sprawdzą też i u mnie.
A jak długo je masz Jadziu?
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- skorpion811-51
- Od: 21 lis 2009, o 17:58
Jadziu masz ładny skalniaczek lobelia różowa śliczna u mnie też już kwitnie
czy te na ostatnich zdjęciach to dalie takie ładne
czy te na ostatnich zdjęciach to dalie takie ładne

Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
- gosia07
- Od: 1 gru 2009, o 20:55
Moje lobelie nie przezimowały kupiłam jedną nową ale nie kwitnie tak pięknie.A cynie
jak ja je lubię ale takich jeszcze nie miałam.

- JAKUCH
STASIU te ostatnie na zdjęciach to cynie .Miałam tak mix .Kwiatki mają malutkie jakieś 3 cm i cieniutkie łodyżki.Wysokie sa jakieś na 0,5 ,ale ładne mają kwiatki .Mam też bordową lobelię a skalniaczek zarośnięty Smagliczką ,ale niech tam ona fajnie kwitnie do zimy
GRAZYNKO Oczęta są 1 sezon ,ale zimę juz u mnie przeżyły i to jaką
We Floribundzie zamawiałam Burgundy Ice i Cardinala Hume ,bo też go mam i wszystkie 3 są u mnie 1 sezon
ELUSIA no to będzie co podziwiać .Jedna druga kusi
Jakżeby nie zaprosić takiej psiapsiółki .My tu z Baśka i Tośką sie często spotykamy nawet dzisiaj spędziłyśmy razem fajnie dzień .Oczywiście z kołoczem drożdżowym ze śliwkami i posypką
.
KRYSIU cynie mnie zawsze urzekały i nie wyobrażam sobie lata bez cynii i astrów chociaż kupiłam tylko parę sadzonek astrów .Oj będzie znów przemeblowanie jesienne
a miało być bez przesadzania
MONISIU cynie są piękne z tymi ich koronami na środku kwiatu
AGUSIU Niestety dzisiaj wszystkie kwiaty Eyes For You obleciały i teraz stoja tylko puste łodyżki .Nie wiem czy jeszcze zakwitna chociaż do zimy daleko ,bo to było ich drugie kwitnienie a mam ją dopiero 1 sezon ,wiec tylko ja obserwuję i podziwiam
IRENKO nie obiecuję kiedy zajrzę czy sama czy z Tosią .Jak bedzie tak daleko to dam Ci znać .
GOSIU jeśli uda mi sie pozbierać nasionka to chętnie się z Toba podzielę ,bo mnie sie też spodobały te malutkie kwiatuszki cynii .Temu mojemu Rh pomyliły sie pory roku i w najlepsze zaczyna kwitnąć ,ale to dopiero jego 1 kwiaty .
No i dalsze fotki cynii .Tyle pięknych kwiatów było w 1 paczuszce

GRAZYNKO Oczęta są 1 sezon ,ale zimę juz u mnie przeżyły i to jaką

ELUSIA no to będzie co podziwiać .Jedna druga kusi

KRYSIU cynie mnie zawsze urzekały i nie wyobrażam sobie lata bez cynii i astrów chociaż kupiłam tylko parę sadzonek astrów .Oj będzie znów przemeblowanie jesienne

MONISIU cynie są piękne z tymi ich koronami na środku kwiatu

AGUSIU Niestety dzisiaj wszystkie kwiaty Eyes For You obleciały i teraz stoja tylko puste łodyżki .Nie wiem czy jeszcze zakwitna chociaż do zimy daleko ,bo to było ich drugie kwitnienie a mam ją dopiero 1 sezon ,wiec tylko ja obserwuję i podziwiam
IRENKO nie obiecuję kiedy zajrzę czy sama czy z Tosią .Jak bedzie tak daleko to dam Ci znać .
GOSIU jeśli uda mi sie pozbierać nasionka to chętnie się z Toba podzielę ,bo mnie sie też spodobały te malutkie kwiatuszki cynii .Temu mojemu Rh pomyliły sie pory roku i w najlepsze zaczyna kwitnąć ,ale to dopiero jego 1 kwiaty .
No i dalsze fotki cynii .Tyle pięknych kwiatów było w 1 paczuszce