Lato na Modraszkowej

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Lato na Modraszkowej

Post »

Witam na Modraszkowej - latem! Witam pokrewną duszę! Ja też najbardziej lubię wczesne poranki, wtedy jest cicho i tylko ptaszki słychać, najwyżej saiad Jaśko cichutko idzie na ryby, a ja z kawką siedzę sobie na ganeczku i patrzę i słucham......
Ale u mnie jest tak jakoś bardziej....cywilizowanie i niekoniecznie mi się to podoba.....
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wstałam z rana, żeby się przytomnie przyjrzeć Twoim zdjęciom i odpowiedzieć na zadane pytanie,cytowane niżej, ale nadal nie kojarzę, co to.
Widzę ,że wyrosły Ci jakieś 3 kije i coś w środku zielonego.

"Ale mam też pytanie - cóż to takiego odbija ?" Posadziliśmy to z tatem w ubiegłym roku jesienią jako (jeden z dwóch) tamaryszek. Ale teraz widać wyraźnie, że mamy dwa różne krzewy. Jeden jest tamaryszkiem faktycznie, ale drugie - pojęcia nie mam. Może Wy rozpoznajecie??

Obrazek[/quote]
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
PiotrekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 wrz 2011, o 08:42

Post »

Jeżeli był szczepiony to może to być podkładka :wink:
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

Aniu mam Cię! :D Uff. A już się zdążyłam zmartwić, że poprzedni wątek się zakończył. Dziewczyno :wink: z Twoim 'piórem' powinnaś pisać książki. Masz talent to przelewania słów na 'papier'. Wstęp bardzo obrazowy - normalnie prawie tam byłam. Tylko godzina raczej nie dla mnie - później w ciągu dnia sensacje sercowe gwarantowane :?
Awatar użytkownika
anabanana
1000p
1000p
Od: 5 lut 2012, o 12:38

Post »

Witojcie :wit
Nazbierało się zaległości na FO, dziś mam zamiar to nadrobić :)

Małgorzatko, dzwonek nie jest biały, tylko niebieski :lol: w tamtym miejscu mi się strasznie ciężko foty strzela i prześwietlone często kwiatuchy wychodzą. To dzwonek drobny. Jestem nim oczarowana i będę polować na więcej. Na białego też :)

Stokroteczko, pomyśl sobie, że jeszcze chwilka oszaleństwa, a potem - WAKACJE :tan Ja z kolei mam czasu aż w nadmiarze i usilnie próbuję to zmienić... jak na razie bezskutecznie. I tak też nie jest fajnie :|

Jacku, miło bardzo, dziękuję :oops: Będę produkować więcej :lol:

Marysiu-Ambo
, moja pokrewna duszo ;:168 ja jestem antyporankowa :lol: tzn. z założenia niby nie, ale w praktyce nie potrafię się o świcie z łóżka zwlec, choćby surmy grzmiały wokół... Mam nadzieję, że to się kiedyś zmieni, że jak w "Waldenie" - będę wstawać razem ze słonkiem bez budzików i innych sprzętów, tylko dlatego, że zaczął się nowy, piękny dzień i nie przegapię ani jednej jego minuty.
To potrwa :lol:

Marysiu-Delospermo i Piotrku - ani to chwast, ani podkładka (to nie jest szczepiony krzaczor). Następnym razem spróbuję zrobić lepsze zdjęcie, chociaż te gałązki są tak małe na razie, że trudno je pokazać dobrze... Ciekawi mnie, coż to - ale bez tej wiedzy też żyć będę :lol:

Oluniu, cieszę się, że już jesteś ;:168 Dziękuję za miłe słowa. Ja też o takiej porze nie funkcjonuję normalnie, toteż podobny reportaż nieprędko się powtórzy. Dziś też mieliśmy w planie pojechać tam "na nockę", ale namiot podobno pływa, więc pewnie wyruszymy dopiero o poranku. I tylko na chwilę ;:145 Za to w tygodniu może się uda wparować tam na dłużej...
Gdybym nie była człowiekiem, byłabym grzybem.
Modraszkowa Łąka, Lato na Modraszkowej
Ogrody postrzelone lub nie całkiem
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj u siebie Ana!
Rośliny śliczne, ale najbardziej zazdroszczę Ci lasku i rzeczki. :wit
Widzę, że lubisz buszować na granicy nocy i świtu :;230 a myślałam, że tylko mnie się to zdarza. Kocham te chwile, gdy z kawą w ręku mogę usiąść w takiej ciszy, że nawet ptaki zaczynają dopiero się budzić.
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
anabanana
1000p
1000p

Post »

Witaj, Reniu rozmarzona :wit
To był pierwszy od dawna zryw o świcie i pewnie nieprędko nastąpi kolejny :lol: Namiot pływa i czekam na akcję "słońce", żeby trochę żywioł opanować... O nocnych czatach nie ma więc na razie mowy ;:145 Ostatnio zresztą w ogóle jakoś Modraszkowa mi umyka, dzisiaj zajrzeliśmy tam na dwie minuty (dosłownie) - zaliczyłam sprint i do wozu. Smuci mnie to, ale na razie chyba tak być musi :|

Ale znalazłam remedium - o czym już napomknęłam wcześniej... ;:131
Rozkręcamy wraz z Betką zza ściany "dachowca" - czyli nasz wspólny zielony pokój :lol:
Moja współlokatorka poczyniła już pierwsze stosowne zakupy :lol: ja natomiast muszę zrobić nalot na działkę i troszkę zielska wykopać...

Proszę Państwa, oto dach ;:oj

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Aniu jestem wyszłam z dziury!!!
Awatar użytkownika
anabanana
1000p
1000p

Post »

Widzę, kochana, witam Cię w progu uściskiem silnym jak objęcia boa!! ;:168 ;:196 Nie pozwolę Ci się więcej obściskiwać z owadami ;:14 Co za historia! ;:202 Biegusiem przywitać się z resztą, wszyscy się martwiliśmy ;:196

-- 25 cze 2012, o 16:39 --

Betinowe nabytki - muszę się pilnować teraz, żeby nie zostać w tyle za nią :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Rekonwalescentka Jadzia - widać ją odrobinę na drugim zdjęciu, u dołu :lol:
Gloria Dei - to chyba na cześć Maśki zostanie ochrzczona dziś :D
Goździk w pięknym ciasteczkowym kolorze - choć na zdjęciach trochę nie bardzo widać:)
Szczawik, fuksja i najpiękniejsza z pięknych margaretka vel złocień odmiany NN. Muszę odwiedzić Pana na targu i Modraszkowej też taką sprezentować, jest nie do podrobienia! ;:138
Awatar użytkownika
anabanana
1000p
1000p

Post »

A dzisiaj nasz "Landlord" zafundował i zamontował nam podeściki i kratki:

Obrazek

Krzesełka się wygrzewają... na razie jeszcze bez nas :lol:

Obrazek

W to okienko się nie mieścimy :;230 i już chyba nie z-mieścimy... ;:224

Obrazek

... ostatni kuk z parapetu i wracam do dziupli

Obrazek

Ups, poduchy wygniecione, mała wpadka ;:131 Kto tym faktem nie zrażony - niech spocznie koło mnie, zapraszaju :wit
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Aniu, co za świetny pomysł!
Jak pomyślę, że są ludzie, którzy siedzą na dupach, nic nie robią, niczym się nie zajmą, tylko narzekają, że wszystko jest beznadziejne, że nic się nie opłaca, że im się nie chce, że im się nudzi - a Wy tu takie rzeczy, po prostu cudowne!
Zdjęcia, zdjęcia, zdjęcia! Ale będzie pięknie :)
Awatar użytkownika
anabanana
1000p
1000p

Post »

Małgosiu, dziękuję, ale mnie uradowałaś tym postem ;:138

Zdjęcia będą, jak będzie co focić, póki co - to jest wszystko :lol: Ale i tak jestem pełna podziwu dla naszych właścicieli, że tak pozytywnie zareagowali na naszą - w gruncie rzeczy - zachciankę. Mają swoje sprawy na głowie, pracę, dziecko i kolosalny remont domu, a tu tylko jeden wykonany telefon, już po kwadransie okazało się, że akurat mister eR. ma czas, by na chwilkę zajrzeć i pomierzyć, a za trzy dni przyjechał i rach-ciach-ciach zmontował nam drewka :D

Teraz potrzebuję przynajmniej jednego dnia, by zrobić napad na Modraszkową po miętkę i trochę rozmaitości. A "dachowiec" będzie poczekalnią dla nowych zdobyczy ogrodowych - może i tęsknić za wsią będę odrobinkę mniej :D
Na targ we Wrzeszczu mam siedem minut piechotą a trafiają się tam prawdziwe pięknotki.
Pomysłów i chęci nam nie brak, reszta przyjdzie z czasem...
I przyjdzie kolejny wątek, żeby tu nie merdać raz w jedną - raz w drugą stronę :lol: Mam nadzieję, że wszystko jeszcze w tym tygodniu ;:204
Awatar użytkownika
stokrotka_polna
500p
500p
Od: 20 mar 2012, o 16:47

Post »

Margaretka, obłęd jaka piękna ;:215 ;:215 ;:215 .
A dach... kruca fuks, dachu Wam zazdroszczę. Już czuję, jaki będzie tam ful wypas ;:219.
"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
Awatar użytkownika
anabanana
1000p
1000p

Post »

No to Stokroteczko - teraz jak sobie myślę, to mi wychodzi, że mam dwa dachy - jeden nad głową, a drugi pod.... :;230 Dobrze liczę? :uszy
Awatar użytkownika
stokrotka_polna
500p
500p
Od: 20 mar 2012, o 16:47

Post »

:;230 :;230 :;230 Od przybytku głowa nie boli.
"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”