Miłość od pierwszego sadzenia
-
- 1000p
- Od: 13 sie 2009, o 18:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Miłość od pierwszego sadzenia
Fajny ogród , bardzo podobają mi się Twoje drzewa są i moje ulubione , wrzosowisko prezentuje się przepięknie . No to życzę tej wygranej w totka i aby ogród był coraz piękniejszy .
Witaj Sagimo
Z dużą przyjemnością obejrzałam Twój ogród, zwłaszcza, że jesteśmy ogrodowymi równolatkami (mój jesienią tyle skończy
).
Masz u siebie płynny balans pomiędzy liściakami a iglakami, ładne kompozycje plam kolorystycznych, niesamowite wrzosy i wrzoście - wręcz wzrorcowe poletka... No i ta estetyka... Należą Ci się same słowa uznania!
Pozdrawiam serdecznie, A.

Z dużą przyjemnością obejrzałam Twój ogród, zwłaszcza, że jesteśmy ogrodowymi równolatkami (mój jesienią tyle skończy

Masz u siebie płynny balans pomiędzy liściakami a iglakami, ładne kompozycje plam kolorystycznych, niesamowite wrzosy i wrzoście - wręcz wzrorcowe poletka... No i ta estetyka... Należą Ci się same słowa uznania!
Pozdrawiam serdecznie, A.
Aguniado! Wielkie dzięki! Przekażę roślinkom twoją pochwałę!!!!
Pozdrawiam,
Pozdrawiam,
Sagima
- JolantaG
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
SAGIMO ,w totka jeszcze nie wygrałaś ,ale próbuj dalej .
Tylko może nie od razu szósteczkę ,co by się w główce nie poprzewracało od nadmiaru kaski .
Masz piękny i zadbany ogród .Ładne nasadzenia, po kilka sztuk ,z tej samej odmiany .
Fajnie ,że chłopcy mają swoje rabatki i od małego uczysz ich miłości do ogrodu .
Co do host ,to zajrzyj do działu identyfikacji ,albo hostowego i przydało by się zbliżenie liści ,bo z daleka nie da się dokładnie określić odmiany .

Tylko może nie od razu szósteczkę ,co by się w główce nie poprzewracało od nadmiaru kaski .

Masz piękny i zadbany ogród .Ładne nasadzenia, po kilka sztuk ,z tej samej odmiany .

Co do host ,to zajrzyj do działu identyfikacji ,albo hostowego i przydało by się zbliżenie liści ,bo z daleka nie da się dokładnie określić odmiany .
JolantaG - Dziękuję. No masz rację - miliony mogłyby zaszkodzić!!!! 
A jak zrobię fotki host z bliska, to zamieszczę, oczywiście!
Niestety pietruszka i szczypiorek chłopcom "nie wyszły". Posialiśmy rzodkiewkę!!!!
Pozdrawiam

A jak zrobię fotki host z bliska, to zamieszczę, oczywiście!
Niestety pietruszka i szczypiorek chłopcom "nie wyszły". Posialiśmy rzodkiewkę!!!!
Pozdrawiam
Sagima
- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
Pietruszka to taka kapryśnica .Trzeba było zacząć od czegoś łatwiejszego .
Sałata ,rzodkieweczka ,to zawsze się udaje .
Sałata ,rzodkieweczka ,to zawsze się udaje .
Ładne widoczki
A hosty dorodne i chyba będą bardzo duże. Gdybyś dała zbliżenie to by można pogdybać, a tak mozna tylko strzelać, więc ja strzelam i stawiam na sieboldianę Elegans 

- IWONA1311
- Od: 28 mar 2011, o 12:10
Witaj Sagimo
Masz piękny ogród, wszystko tak ładnie się zgrywa a wrzosowisko cudo, szkoda że u mnie wrzosy nie bardzo chcą rosnąć. Powiedz mi proszę co to za drzewko na ostatnim zdjęciu obok sosny?
Masz piękny ogród, wszystko tak ładnie się zgrywa a wrzosowisko cudo, szkoda że u mnie wrzosy nie bardzo chcą rosnąć. Powiedz mi proszę co to za drzewko na ostatnim zdjęciu obok sosny?
Iwona1311 - To jest kruszyna pospolita "Asplenifolia", serdecznie polecam, nie wymagająca roślinka, rośnie praktycznie wszędzie!. Jesienią pięknie przebarwia się na żółto. Z wyglądu troszeczkę podobna do klonu palmowego, który uwielbiam (wszelkie odmiany), niestety u mnie zawsze wieje i 3 klony, jakie miałam nie przetrwały zim. Ale jak podrosną mi inne drzewka i zrobi się gdzieś zaciszne miejsce na pewno coś sobie kupię!
Pozdrawiam,
-- 8 cze 2012, o 09:37 --
Alicjo - dziękuję za odpowiedź postaram się zrobić zbliżenie, abyś mogła potwierdzić
Pozdrawiam,
Pozdrawiam,
-- 8 cze 2012, o 09:37 --
Alicjo - dziękuję za odpowiedź postaram się zrobić zbliżenie, abyś mogła potwierdzić

Pozdrawiam,
Sagima
Pięknie skomponowałaś różne odcienie zieleni i kolorowe liście, ogród robi duże wrażenie.
Lineto - dziękuję, o kolorach to można rozmawiać u Ciebie!!!!!! Piękne kwiaty. Brakuje mi czasami i mnie w ogrodzie, ale nie mam pomysłu jakie i gdzie.
Pozdrawiam,
Pozdrawiam,
Sagima
Kochani!!!
Spieszę Wam donieść o tym, że w miniony weekend zakwitł mi po raz pierwszy tulipanowiec!!!!!! Sprawił mi tym samym ogromną radość. Dzielę się nią z Wami!
Pozdrawiam,

Spieszę Wam donieść o tym, że w miniony weekend zakwitł mi po raz pierwszy tulipanowiec!!!!!! Sprawił mi tym samym ogromną radość. Dzielę się nią z Wami!
Pozdrawiam,

Sagima
Sagimo, cieszę się razem z Tobą - na pewno drzewo z kwiatami wygląda oszałamiająco! Jak długo już u Ciebie rośnie? Czytałam, że zakwitają dopiero 20-letnie egzemplarze tulipanowca...