Pozdrawiam

viola123 pisze:Proszę o pomoc.
Znudzona oczekiwaniem na pierwsze owoce orzecha włoskiego ( 7 lat) kupiłam dwie czerwonolistne leszczyny SYrena. Jestem zupełnie zielona w kwestii ich uprawy. W jakiej odległości mam je posadzić względem siebie i od ogrodzenia. Czy mam je obciąć przed posadzeniem. Będą rosły w glinie, dołek tylko z ziemią ogrodniczą. Mam dać na dno kompostu, a może obornik granulowany? Opatulić na zimę? Będę wdzięczna za pomoc.
 , A warunki to góra gliny i słońca, a dookoła działki duży liściasty las,z którym walczę, bo wpycha mi się do ogrodu. Kupiłam syrenę ze względu na liście, jak nie doczekam orzechów, nie chociaż "wygląda"
 , A warunki to góra gliny i słońca, a dookoła działki duży liściasty las,z którym walczę, bo wpycha mi się do ogrodu. Kupiłam syrenę ze względu na liście, jak nie doczekam orzechów, nie chociaż "wygląda" 

Bo dostałem właśnie sadzonki leszczyny ze szkółki i mi przysłano je z kocurkami co niektóre. A mają tak na oko z 2 lata właśnie.
 Bo dostałem właśnie sadzonki leszczyny ze szkółki i mi przysłano je z kocurkami co niektóre. A mają tak na oko z 2 lata właśnie.