Isskowy ogrodeczek cz.2
- Jule
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Isskowy ogrodeczek cz.2
Za dlugo bylo cieplo po prostu, u mnie roze jeszcze w grudniu chcialy kwiaty puszczac... no to te nagokorzenne pod kopcami tez na pewno rosly a ze pozniej przyszlo zimno z dnia na dzien, to je szlag trafil.... u mnie chyba bardziej z przesuszenia wypadly, bo jak rosly pod kopcami a tu od pazdziernika nie padalo, to po prostu zeschly i finito.
- momotkab
- 200p
- Od: 22 mar 2012, o 12:02
na razie moj ogrod nie
przypomina ogrodu to sa dopiero poczatki wiec nie ma sie czym chwalic i chyba jeszcze ''nie dojrzalam'' do zalozenia watku , na razie podpatruje wasze poczynania troszke sciagam pomyslow
ale przyjdzie czas zw watek bedzie 

BASIA
- megi1402
- Od: 1 lis 2010, o 00:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Zdjęcia porównawcze z pierwszej strony robią wrażenie, dużo się u ciebie pozmieniało.
Prymulki bardzo ładnie kwitną, ja się trochę do nich zraziłam, bo żadna z zeszłorocznych nie przetrwała lutowych mrozów, wszystkie padły.
Z mojego lubczyka też się bardzo cieszę, że przezimował. W tej chwili jest już większy niż pod koniec zeszłego roku.
U mnie padało wczoraj i pada dzisiaj. Ech!
- Isskaa
- 500p
- Od: 21 kwie 2011, o 15:32
- Kontakt:
Witam wszystkich
Gosiu dziekuje za odwiedziny w moim ogrodku,ciesze sie,ze Ci sie podobaja moje bratki. Ja tez kupilam kilka,ale one strasznie sie rozrosly,wystarczylo po 2-3 sadzoneczki wlozyc do donicy,a te rozszalaly sie jak wsciekle
Widac miejsce im sluzy i dobrze
Julus widzisz,z natura nie wygrasz.. Jak cos ma przetrwac to przetrwa,a jak nie to nie..Taka jest kolej rzeczy,w naturze zawsze co mocniejsze to przetrwa i nic na to sie nie poradzi
Przeykre to,ale niestety sa radosci w ogrodku gdy cos kwitnie,ale i czasem sa porazki,wbrew nam,bo z natura sie nie wygra...Mozna dmuchac chuchac,przyjdzie susza,powodz,wiatry,mrozy i po ptokach
Basiu ja w takim razie czekam na Twoj watek i z pewnoscia będę go sledzic
Ja tez zanim zalozylam swoj podpatrywalam co moge zrobic u siebie,tez troszke pomyslow tutaj wykorzystalam,jakby nie bylo,to forum to skarbnica wiedzy
Gosiu witaj w nowym watku
Ja tez sie zastanawiam czy będę miala cos w przyszlym roku z nich,ale jak nie sprobuje to sie nie dowiem
Zobaczymy
No,a zmiany tak,duze,i ciagle cos sie zmienia,bo ogrod to chyba nigdy skonczony nie jest,ciagle sie cos zmienia,dosadza,przesadza,itd itd..
A co u mnie sie dzieje...tutaj fotki:
Rododendron startuje..wkrotce mam nadzieje pokaze sie w calej okazalosci.

Dalie zaczynaja rowniez kwitnac,na sadzonkach pisalo ,ze sa kolory mieszane,kupilam 6 i z tego co widze,mam 6 zoltych
No,ale coz,lubie zolty kolor kwiatkow wiec plakac nie będę..

Anglia szaleje
Widzicie te barwy?? To Petunia Patriot mixed,,czyli kolory Anglii na Euro 2012
Zauroczyli mnie tym,musialam kupic!!!

I anemonka ktoras z kolei,,uwielbiam ich kolory

Kratki przygotowane,sa juz na miejscu i pomalowane.Teraz tylko niech nasturcje i groszek pachnacy sie nich puszcza i bedzie pieknie kolorowo..

I widam malinka sie przyjela.Wreszcie,bo kto sledzil moj watek w zeszlym roku to wie jakie niepowodzenia mialam z maliami..Mam nadzieje,ze tej juz zadna krzywda nie spotka i bedzie pieknie rosla.A jutro mam dostawe kolejnych malinek od kolezanki,ktora z kolei ma ich za duzo

No to na razie tyle..
Dzis chyba juz ostatnia noc będę trzymac kwiatki w szklarni,juz ma sie ocieplac,jutro juz ma byc 8 stopni w nocy to juz chyba moge kwiatki poustawiac na miejsca stale ,juz chyba moge zaryzykowac.Dwa dni temu byl u nas minus,ale juz idzie ocieplenie,juz chyba nic zlego roslinkom sie nie stanie.
No to na razie tyle..
Dobrej nocki wszystkim

Gosiu dziekuje za odwiedziny w moim ogrodku,ciesze sie,ze Ci sie podobaja moje bratki. Ja tez kupilam kilka,ale one strasznie sie rozrosly,wystarczylo po 2-3 sadzoneczki wlozyc do donicy,a te rozszalaly sie jak wsciekle

Julus widzisz,z natura nie wygrasz.. Jak cos ma przetrwac to przetrwa,a jak nie to nie..Taka jest kolej rzeczy,w naturze zawsze co mocniejsze to przetrwa i nic na to sie nie poradzi

Basiu ja w takim razie czekam na Twoj watek i z pewnoscia będę go sledzic

Gosiu witaj w nowym watku

A co u mnie sie dzieje...tutaj fotki:
Rododendron startuje..wkrotce mam nadzieje pokaze sie w calej okazalosci.

Dalie zaczynaja rowniez kwitnac,na sadzonkach pisalo ,ze sa kolory mieszane,kupilam 6 i z tego co widze,mam 6 zoltych

Anglia szaleje

I anemonka ktoras z kolei,,uwielbiam ich kolory

Kratki przygotowane,sa juz na miejscu i pomalowane.Teraz tylko niech nasturcje i groszek pachnacy sie nich puszcza i bedzie pieknie kolorowo..

I widam malinka sie przyjela.Wreszcie,bo kto sledzil moj watek w zeszlym roku to wie jakie niepowodzenia mialam z maliami..Mam nadzieje,ze tej juz zadna krzywda nie spotka i bedzie pieknie rosla.A jutro mam dostawe kolejnych malinek od kolezanki,ktora z kolei ma ich za duzo

No to na razie tyle..
Dzis chyba juz ostatnia noc będę trzymac kwiatki w szklarni,juz ma sie ocieplac,jutro juz ma byc 8 stopni w nocy to juz chyba moge kwiatki poustawiac na miejsca stale ,juz chyba moge zaryzykowac.Dwa dni temu byl u nas minus,ale juz idzie ocieplenie,juz chyba nic zlego roslinkom sie nie stanie.
No to na razie tyle..
Dobrej nocki wszystkim

Isska na te twoje anemonki to mogę gapić się godzinami 

Pozdrawiam, Emka
Ogród
Ogród
- bonia244
- 1000p
- Od: 19 lis 2010, o 08:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Izuniu i Ty mi zaginęłaś
pięknie Ci wszystko kwitnie a anemony bajeczne
pozdrawiam 

- Isskaa
- 500p
- Kontakt:
Bozenko kochana witaj
Emus,a gap sie
Prosze bardzo
A to moje dzisiejsze zakupki
Azalie:

Emus,a gap sie

A to moje dzisiejsze zakupki

Azalie:

- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Isia te maliny, to posadz jak najdalej od roz. Maliny atakowane sa przez malinowca a ta gadzina przelazi na roze i niszczy paki kwiatowe.
Ladna Azalia
Ladna Azalia

- Isskaa
- 500p
- Kontakt:
Julus maliny w kacie,mysle,ze beda bezpieczne od tych szkodnikow
Dziekuje za uswiadomienie,nie wiedzialam,,,jak zwykle zreszta
Tutaj najnowsze fotki:
Zasialo mi sie takie drzewko w ogrodku,nie znam sie na drzewach,co to jest?Tak mysle czy nie klon,ale glowy sobie uciac nie dam..
Takie ma liscie:

Hibiskus puszcza liscie,oba.

I tutaj winobluszcz...

A tutaj powiedzcie mi czy cos powinnam zrobic.
To sa tulipany Kauffmana,zauwazylam prawie wykopane cebulki,a byly gleboko posadzone,czy powinnam je przysypac ziemia,czy przekopac i wlozyc glebiej czy nic nie robic??

Tutaj truskawkowe pole moje rosnie wokol nas..trala la la juz w kwiatkach

Meble ogrodowe i nasturcje z groszkiem,ktore beda sie wpsinac po kratkach.

Moja skarpa na dzien dzisiejszy wyglada tak:

A tutaj wpadlam na pomysl,zeby na moich plotach bez krzakow cos zrobic,troszke je zapelnic.Wszystkie czesci plota mam obwiniete krzewami,a akurat dwie czesci sa puste wiec powiesilam koszyczki z lobeliami zwisajacymi:
Na dole na ziemi w donicach sa lwie paszczki:

I tutaj czesc plotu z rododendronem,ktory juz ladnie sie rozowi..Tez powieszone koszyczki z lobelia.

I tyle poki co...

Tutaj najnowsze fotki:
Zasialo mi sie takie drzewko w ogrodku,nie znam sie na drzewach,co to jest?Tak mysle czy nie klon,ale glowy sobie uciac nie dam..
Takie ma liscie:

Hibiskus puszcza liscie,oba.

I tutaj winobluszcz...

A tutaj powiedzcie mi czy cos powinnam zrobic.
To sa tulipany Kauffmana,zauwazylam prawie wykopane cebulki,a byly gleboko posadzone,czy powinnam je przysypac ziemia,czy przekopac i wlozyc glebiej czy nic nie robic??

Tutaj truskawkowe pole moje rosnie wokol nas..trala la la juz w kwiatkach

Meble ogrodowe i nasturcje z groszkiem,ktore beda sie wpsinac po kratkach.

Moja skarpa na dzien dzisiejszy wyglada tak:

A tutaj wpadlam na pomysl,zeby na moich plotach bez krzakow cos zrobic,troszke je zapelnic.Wszystkie czesci plota mam obwiniete krzewami,a akurat dwie czesci sa puste wiec powiesilam koszyczki z lobeliami zwisajacymi:
Na dole na ziemi w donicach sa lwie paszczki:

I tutaj czesc plotu z rododendronem,ktory juz ladnie sie rozowi..Tez powieszone koszyczki z lobelia.

I tyle poki co...
- Francesca
- Od: 25 maja 2010, o 13:16
Izuś, tak, to jest klon. Jest też chyba na pierwszym zdjęciu płotu?
Bardzo się ucieszyłam z powodu Twoich hibiskusów - jeśli u Ciebie dopiero startują to nie mam co płakać po swoim, bo jeszcze jest nadzieja
Wiszące donice z jednorocznymi na pewno ożywią płot
.
Bardzo się ucieszyłam z powodu Twoich hibiskusów - jeśli u Ciebie dopiero startują to nie mam co płakać po swoim, bo jeszcze jest nadzieja

Wiszące donice z jednorocznymi na pewno ożywią płot

- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
No i zgubiłaś mi się
Nno a Ty masz już nowy wątek i jak wspaniale zaczełaś ,robisz super postępy w swoim królestwie
Mówiłam że hortensja i fuksja Ci odbiją 

Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
- pratellina
- 200p
- Od: 23 kwie 2012, o 19:49
- Kontakt:
to drzewko to na pewno klon ;)
a azalie...
zakochałam się... i też chcę takie! gdzie je zdobyłaś?
a azalie...

- Isskaa
- 500p
- Kontakt:
Pzepraszam,dawno mnie nie bylo..juz odpowiadam..
Agatko,no tak,pomalutku jakos rosna,ale u mnie pogody nie ma,dziennie deszcz,zimno,dziennie w polarach chodze..
Elu tak mowilas,odbila juz ladnie hortensja,ale to i tak jeszcze to nie to co bylo..
Pratelinko,w UK mieszkam ,tutaj na bazarku kupilam,dwie za ?5 bardzo tanio,grzech bylo nie wziac
A tutaj nowe fotki:
Groszek pachnacy poszedl mocno do gory,niestety u nas lata nie ma,nie rosnie wszystko tak jak u Was,nie ma dnia zeby nie padalo i polar na wyjscie na porzadku dziennym..to jak te roslinki maja rosnac??

Tutaj Wam pokaze jak maz robi wedzarenke,wreszcie przyszedl czas na nia,to tylko jedna sciana,bedzie cala tak zrobiona,ale w swoim czasie..jeszcze nie skonczone.Te wizualne kamienie maz robi z cementu,pozniej bedzie to malowal tak zeby wygladalo jak prawdziwe kamienie.

Tutaj nie wiem co z tym czosnkiem,juz wieki cale ma takie glowki,wyglada mi juz na jakies zasuszone i nie wiem czy beda wreszcie z tego kwiaty czy nie,juz mnie zaczynaja wkurzac

Rododendron gra pierwsze skrzypce w moim ogrodku.
Jest piekny:

Pieniek pomalu zakwita.Najpierw byly tam lobelie,ale ze zmarzly,wlozylam petunie...pamietacie,barwy angielskie,czerwono,niebiesko biale,na Euro 2012

Moja pierwsza smierdziuszka (tutaj ladnie sie nazywa Marigold) wyhodowana na mojej wlasnej matczynej krwi
:mrgreen: Tzn z nasionek ;)

Huuuraaa..w mixie dalii jaki kupilam wszystkie byly zolte (mialy byc rozne kolory),ale okazalo sie,ze jest jedna jakas czerwonawa,,wiec jednak to mix..jakby nie patrzec
:mrgreen:

I na koniec moj prezent..
W poniedzialek przyszli znajomi,wiedzieli z emialam urodziny i chociaz urodzin nie odprawialam przyniesli mi klona japonskiego Acera,to juz drugi w moim ogrodku,ale jakze piekny
)

No i tyle na razie..
Agatko,no tak,pomalutku jakos rosna,ale u mnie pogody nie ma,dziennie deszcz,zimno,dziennie w polarach chodze..

Elu tak mowilas,odbila juz ladnie hortensja,ale to i tak jeszcze to nie to co bylo..

Pratelinko,w UK mieszkam ,tutaj na bazarku kupilam,dwie za ?5 bardzo tanio,grzech bylo nie wziac

A tutaj nowe fotki:
Groszek pachnacy poszedl mocno do gory,niestety u nas lata nie ma,nie rosnie wszystko tak jak u Was,nie ma dnia zeby nie padalo i polar na wyjscie na porzadku dziennym..to jak te roslinki maja rosnac??

Tutaj Wam pokaze jak maz robi wedzarenke,wreszcie przyszedl czas na nia,to tylko jedna sciana,bedzie cala tak zrobiona,ale w swoim czasie..jeszcze nie skonczone.Te wizualne kamienie maz robi z cementu,pozniej bedzie to malowal tak zeby wygladalo jak prawdziwe kamienie.

Tutaj nie wiem co z tym czosnkiem,juz wieki cale ma takie glowki,wyglada mi juz na jakies zasuszone i nie wiem czy beda wreszcie z tego kwiaty czy nie,juz mnie zaczynaja wkurzac

Rododendron gra pierwsze skrzypce w moim ogrodku.
Jest piekny:

Pieniek pomalu zakwita.Najpierw byly tam lobelie,ale ze zmarzly,wlozylam petunie...pamietacie,barwy angielskie,czerwono,niebiesko biale,na Euro 2012

Moja pierwsza smierdziuszka (tutaj ladnie sie nazywa Marigold) wyhodowana na mojej wlasnej matczynej krwi

Huuuraaa..w mixie dalii jaki kupilam wszystkie byly zolte (mialy byc rozne kolory),ale okazalo sie,ze jest jedna jakas czerwonawa,,wiec jednak to mix..jakby nie patrzec

I na koniec moj prezent..
W poniedzialek przyszli znajomi,wiedzieli z emialam urodziny i chociaz urodzin nie odprawialam przyniesli mi klona japonskiego Acera,to juz drugi w moim ogrodku,ale jakze piekny

No i tyle na razie..
- doromichu
- Od: 12 mar 2011, o 18:41
Wszystkiego najlepszego na urodziny-Ty w poniedzialek ja w sobote mialam
U Ciebie jak i u mnie wszystko czeka na slonce i zeby w koncu nie padalo- mi nowe roze pnace pognily ,ale od wtorku ma byc pogoda (podobno)
Zycze i tobie i sobie

U Ciebie jak i u mnie wszystko czeka na slonce i zeby w koncu nie padalo- mi nowe roze pnace pognily ,ale od wtorku ma byc pogoda (podobno)

- Isskaa
- 500p
- Kontakt:
Dorotko wszystkiego naj naj w takim razie rowniez i Tobie
Musialam na fb przegapic...przepraszam
Powiem Ci,ze u mnie roze paczki juz maja,nie wiem jakim cudem,w szoku jestem,ale te wszystkie co posadzilam pod plotem i pod oknem pieknie paczkuja,pewnie niebawem beda kwiaty,te w donicach marniutko,bo zmarzly wczesniej i potrzebowaly czasu,zeby odbic..

Powiem Ci,ze u mnie roze paczki juz maja,nie wiem jakim cudem,w szoku jestem,ale te wszystkie co posadzilam pod plotem i pod oknem pieknie paczkuja,pewnie niebawem beda kwiaty,te w donicach marniutko,bo zmarzly wczesniej i potrzebowaly czasu,zeby odbic..