Ogródek przyblokowy lub tez podokienny:)

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek przyblokowy lub też podokienny:)

Post »

Kolorowo u Was! Pochwal się co tam wschodzi. Sialiście jednoroczne, czy są też bylinki? Zastanawiam się także, czy nie macie problemów z niszczeniem albo kradzieżą kwiatków?
Awatar użytkownika
Lucy36
200p
200p
Od: 13 mar 2012, o 20:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

hej Bozunia :wit

Z ubiegłego roku nie wzeszły dwie róże, ostróżka i hortensja. :| nie wiem czemu, może przez ciężką zimę?

A w gruncie zaczynają wschodzić malwy, nagietki, kosmos, słoneczniki żółte i czerwone, aksamitka wysoka, wilec, kobea, lilie(2 z ubiegłego roku juz są wysokie, a cebule zasadzone w marcu zgniły :| ), dalie, maciejka, w skrzynce thunbergia oskrzydlona. Chyba tyle na razie.

Ja już w roku ubiegłym bałam się kradziezy, ale na szczęście nic się nie wydarzyło, w tym roku na razie też nic, chociaż te wiszące donice na klatce to w sumie tylko uciąć i już. Mam nadzieję, że i w tym roku kradzieże nas ominą, chociaż dla przykładu-w sąsiedniej dzielnicy koleżance okradziono całą działkę, a z grobu bliskiej osoby, który dziś odwiedzałam ktoś wyrwał z misy 2 pelargonie, a zostawił askamitki. :| :evil: :evil:
Zapraszam do mojego małego ogródeczka
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=54292" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Lucy :wit Wreszcie się dowlokłam do Ciebie. Jaki milutki masz ogródek, ile w nim zmieściłaś kwiatów ;:oj . Miło mieć taki piękny widok na oknie i z okna.
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Lucy36
200p
200p

Post »

Delosperma-witam Cię serdecznie u mnie i dziękuję za odwiedziny :wit

ano upchałam tego kwiecia, ale ciągle mi mało i mało, ubolewam nad brakiem balkonu, raz, że moznaby na nim posiedzieć, dwa-dużo miejsca na różniste ekspozycje :)

ostatnio u bratowej zobaczyłam pięęęęękne skrzyneczki balkonowe z castoramy i mówię-jadę tam!Ale tata szybko mnie sprowadził na ziemie mówiąc, że chyba sobie tę skrzyneczkę na głowie postawię :|
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=54292" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 19:37

Post »

Witaj ależ u Ciebie pięknie.Mieszkasz chyba blisko ulicy,czy można przejść obojętnie obok takiego miejsca ;:oj ;:138 ;:63 Naprawdę pięknie.Czy nikt nie robi Ci psikusów :?: ;:4
Awatar użytkownika
megi1402
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2010, o 00:28

Post »

Jeszcze się lato nie zaczęło, a już tyle kwitnie. Pięknie masz.
Mi ukradziono wrzosa ze skrzynki przy ulicy i niby drobiazg, a przykro mi było bardzo. Kradzieże zdarzają się wszędzie, oby ominęły twój ogródek.
mroofka
500p
500p
Od: 7 lut 2011, o 19:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jak tu pięknie... Tak bym chciała, żeby było więcej takich ludzi, jak Ty - jak pięknie wyglądałyby nasze osiedla. Jestem pełna podziwu i uznania ;:138
Awatar użytkownika
Lucy36
200p
200p

Post »

Gosia123A - Cieszę się, że się podobają kwiatuszki. Na razie nikt nam żadnych psikusów nie zrobił, ja jestem ostrozna, chociaż ciężko tu o ostrozność, ogródek jest zaraz przy chodniku, tak jak trafnie zauwazyłaś.

megi1402 -doskonale Cię rozumiem, też byłoby mi przykro, w końcu wkładamy w te rośliny swoją pasję, cieszymy się jak rosną, podpatrujemy pąki, a potem ktoś sobie je zabiera. :|

mroofka -dziękuję za uznanie :) miło, że się podoba te kilka metrów :)
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Fajnie,że mnie odwiedziłaś.Podziwiam Cię,że się odważyłaś na taki śliczny ogródek.Myślę,że mentalność ludzi już się trochę zmieniła odnośnie niszczenia czyjegoś mienia.Kiedyś mieszkałam w bloku ,więc wiem jak to jest.I też przy chodniku na parterze ;:196 ;:108 ;:63 ;:138
Awatar użytkownika
Lucy36
200p
200p

Post »

Gosia, no to mieszkałaś jak ja. Chce wierzyć, że w ludziach się coś zmienia, nawet jeśli nagminnie kradną na cmentarzach :| chyba tego nigdy nie pojmę.
Awatar użytkownika
Lucy36
200p
200p

Post »

dzień dobry :wit

dziś wczorajszy nabytek-niecierpki plus pelargonia z bakopą, seria :"Polskaaa, biało-czerwoni;)"

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Obrazek

Awatar użytkownika
bina12
1000p
1000p
Od: 17 mar 2011, o 13:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit Kompozycja biało-czerwona -koko-spoko ;:63 uwielbiam Niecierpki , ja sieję jeszcze do gruntu Niecierpka Balsamina.
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa

Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Awatar użytkownika
Lucy36
200p
200p

Post »

hej Bina :wit , miło Cie tu widzieć:)

przyznam, że nie znam niecierpków, te dwa to moje pierwsze, ciekawa jestem jak wygląda taka Waleriana niecierpkowa, zobaczę sobie w googlach, chyba, że będą niedługo u Ciebie :)

dziś prezentuję zdjęcie pt. "Narodziny Królowej"... 8-) :D , moja pierwsza roża szczepiona na pniu, że tak powiem opączyła się ;:138 ;:167

Obrazek

Obrazek

miłego wieczoru!
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko ;:196 ;:196 bardzo mi się ten mini-ogródek podoba.Jaka to radość obudzić się rano,świeci słoneczko, a Ty zbliżasz się do okna ,otwierasz i ta...ki widok ;:63 ;:215 ;:180
Awatar użytkownika
Lucy36
200p
200p

Post »

Witaj Gosiu :wit

jak miło, że zajrzałaś ;:167

cieszę się, że ci się podoba!To prawda, zaraz po przebudzeniu wyglądam przez okno i sprawdzam co urosło i jak się wszyscy mają "na ogrodzie"... :D ;:108 ;:3 ;:167
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”