Mój pierwszy warzywniak

Warzywa w gruncie i pod osłonami.
Awatar użytkownika
kasia82
500p
500p
Od: 25 lut 2012, o 09:36
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Mój pierwszy warzywniak *kasia82* - zdjęcia siewek, odmiany

Post »

Ze szczęścia, że mam warzywniak za dużo posiałam ;:oj sałaty mam chyba na cały rok, powoli muszę pikować karbowaną a za nią dogania masłowa Justyna, jeśli ktoś ma chęć oddam trochę w dobre ręce ;:oj
Ogórki jeszcze raczkują więc może popikuję na środek grządki a pozostałą rozsadę powtykam gdzie się da :lol:
Przy szklarni gdzie miała być experymentalna rabatka z kwiatami posadziłam różę i kilka cebulowych które nie wyszły, między różą rośnie teraz por i sałata :;230
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
stachs
100p
100p
Od: 26 lut 2012, o 19:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój pierwszy warzywniak *kasia82* - zdjęcia siewek, odmiany

Post »

SUPER warzywniak - wzór na nasladowania :)
mroofka
500p
500p
Od: 7 lut 2011, o 19:00

Post »

Trafiłam do Ciebie zupełnie przypadkiem i nie żałuję! Jestem zachwycona Twoim warzywniakiem. To pierwszy warzywniak, jaki w życiu widziałam, który nie tylko jest praktyczny, ale także zdobi działkę! Sielankowo, pięknie! ;:138
Awatar użytkownika
areks
100p
100p
Od: 3 maja 2012, o 23:37

Post »

Warzywniak jak na pokaz. Pogratulować bardzo mi się podoba :)
Awatar użytkownika
kasia82
500p
500p

Post »

Witam wszystkich i dziękuje za odwiedziny
W ubiegłym roku był tam zachwaszczony trawnik, kilka iglaków, róże, irysy i nieznane dla mnie żółte kwiaty ;:202 szkoda że nie zrobiłam ani jednej fotki ale byliśmy tak przejęci zakupem tej działki że aparat nie był nam w głowie.
Wszystko przeniosłam na drugą stronę, wsio przekopałam z obornikiem jesienią :lol: a już na wiosnę zrobiliśmy z M pierwsze grządki, na początku miałam plan co gdzie wysiać i z czym ale z czasem wszystko się pomieszało - to rzodkiewka z ogórkami, sałata z koprem w trójkącie bo tak pasowało do poukładanych wcześniej płytek, pomidor z sałatą i aksamitkami, dwa rzędy truskawek a za nimi pory, pietruszka i sałata, jedynie co poszło zgodnie z planem to marchew z cebulą :;230 , kapustne miały zajmować całą grządkę ale sąsiadka nastraszyła - powiedziała, że kapusta mi tu nie urośnie po to pryskać trzeba i inne tam... - więc podzieliłam grządkę i na jednej części wysiałam 3 rzędy buraczków a na drugiej popikowałam kapustę a sąsiadka zła! hihi i ciekawa jestem ile na 1m2 zmieści się głów kapust ;:oj a jak będzie trzeba to i opryski zrobię.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
kasia82
500p
500p

Mój pierwszy warzywniak - zdjęcia siewek, odmiany

Post »

Ogórek zakwitł! ;:138
W szklarni posadziłam jedną sadzonkę Octopusa i już kwitnie, tak się ucieszyłam, że musiałam Wam pokazać ;:138 co teraz robić częściej go podlewać czy tak jak zwykle, maluńkie żółte kwiatuszki :lol:
Obrazek Obrazek

Pomidorki Pedro też chyba będą kwitły czy się mylę? czy obrywać im liście dolne czytałam że max 3 liście można urwać w ciągu dnia więc usunęłam te pierwsze z dołu na razie czyli parkę? dobrze zrobiłam czy powinnam ściąć więcej liści od dołu?
Obrazek Obrazek

Proszę podpowiedzcie co jest moim ogórkom na gruncie, bardzo słabo rosną ten w szklarni już kwitnie, a na gruncie ledwo wypuszczają nowe listki, są suche i mają jasne końce, po wysadzeniu spryskałam miedzianem a 1,5 tygodnia po wysadzeniu podlałam saletrzakiem, popaliłam czy jak? :oops:
Obrazek

Pomidorki gruntowe Ikarus już odbiły ale zauważyłam na nich małe muszki, na razie niczym nie pryskałam - zdejmuje je ręcznie
Obrazek

Bawole serce od sąsiadki w gruncie na razie rośnie dobrze, wypuszcza już nowe listki
Obrazek

W szklarni po stronie pomidorowej mam busz, może jak zacznę obrywać liście dolne to się troszkę rozluźni wydaje się gęsto ale odstęp między lodyżkami to ok 60cm, za gęsto? W szklarni dzisiaj miałam saunę, sąsiadka zapomniała o mnie i nie otworzyła szklarni, skali na termometrze zabrakło, mam nadzieję że nic się stanie moim pomidorom i ogórkom, zauważyłam że pomidorki złożyły liście jak do modlitwy i to właśnie była modlitwa o otworzenie drzwi i okienka.
Obrazek Obrazek

i ogólnie zdjęcia mojego warzywniaczka, na pierwszym foto po prawej marchewka której często już nie podlewam ale zauważyłam na liściach takie szare maleńkie stworzonka, co to może być? myślałam że to piach ale na co drugiej marchewce coś takiego siedzi, hmm
Obrazek Obrazek
M zrobił już bramkę na euro :evil: :;230
Obrazek Obrazek

Truskawki i słoneczniki pod szklarnią, experymentalnie posiałam po jednym ogóreczku puszczę go po sloneczniku jak dam radę a jak nie to pójdą do palika.
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
as1112
200p
200p
Od: 28 mar 2012, o 15:39
Kontakt:

Post »

Aż mi ślinka pociekła ;) Pięknie, zielono, cudnie ! Masz rękę do warzyw ;:138
Moje początki: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=55280" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
kasia82
500p
500p

Post »

Asiu mi tez :lol:
ręki do warzyw to ja nie mam, raczej chęci ale i tak zawsze coś popsuje, dwa pomidory okaleczyłam w szklarni, buraki popaliłam nawozem, ogórki miedzianem, nie umiem przerwać buraków i mam gęstwinę ;:oj - człowiek uczy się niestety na błędach
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
as1112
200p
200p
Od: 28 mar 2012, o 15:39
Kontakt:

Post »

Dokładnie, zawsze na początku są straty. Mi uschły poziomki :(
Moje początki: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=55280" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
areks
100p
100p

Post »

Piękny masz ten warzywniak !
A jaka sałata, mi tak nie rośnie :)

Pozdrawiam Arek
Awatar użytkownika
kasia82
500p
500p

Post »

sałata jak chwast mi się rozrosła :;230 dzisiaj firmę obdarowałam, za dużo posiałam i po dwa flance sadziłam bo szkoda było wyrzucać ;:oj

Najbardziej cieszę się z ogórków i pomidorów to mój tegoroczny debiut ;:oj mam nadzieję że owoce pomidora nie będą kwaśnie :roll: a ogórki nie gorzkie ;:14 czytałam na FO same pochwały jeśli chodzi o Octopusa, a pomidory to nie wiem jak smakują, nikt ich chyba nie uprawiał.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
kasia82
500p
500p

Post »

Już mam ogóreczki wielkości 1,5cm, takie moje dzieciaczki :;230 a sałatkowe maja już po 3cm
wiem, że to głupie ale cieszę się jak mały dzieciak ;:140 może jutro wstawię foto :tan
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
areks
100p
100p

Post »

Moje dopiero zaczynają kwitnąć :)
Alę mogę już się pochwalić pomidorkami, koktajlowymi i tradycyjnymi.
Może za tydzień uda mi się zrobić sałatkę z rukoli i sałaty :)
Awatar użytkownika
kasia82
500p
500p

Post »

areks poka, poka :) zrób foto
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
areks
100p
100p

Post »

kasia82 pisze:areks poka, poka :) zrób foto
Patrząc na twój ogród ja naprawdę nie mam się czym chwalić :;230
Ale jak mi się uda to pusze jakieś fotki jutro.
Zablokowany

Wróć do „Uprawy WARZYWNICZE”