Ogórek zakwitł!
W szklarni posadziłam jedną sadzonkę Octopusa i już kwitnie, tak się ucieszyłam, że musiałam Wam pokazać

co teraz robić częściej go podlewać czy tak jak zwykle, maluńkie żółte kwiatuszki
Pomidorki Pedro też chyba będą kwitły czy się mylę? czy obrywać im liście dolne czytałam że max 3 liście można urwać w ciągu dnia więc usunęłam te pierwsze z dołu na razie czyli parkę? dobrze zrobiłam czy powinnam ściąć więcej liści od dołu?
Proszę podpowiedzcie co jest moim ogórkom na gruncie, bardzo słabo rosną ten w szklarni już kwitnie, a na gruncie ledwo wypuszczają nowe listki, są suche i mają jasne końce, po wysadzeniu spryskałam miedzianem a 1,5 tygodnia po wysadzeniu podlałam saletrzakiem, popaliłam czy jak?
Pomidorki gruntowe Ikarus już odbiły ale zauważyłam na nich małe muszki, na razie niczym nie pryskałam - zdejmuje je ręcznie
Bawole serce od sąsiadki w gruncie na razie rośnie dobrze, wypuszcza już nowe listki
W szklarni po stronie pomidorowej mam busz, może jak zacznę obrywać liście dolne to się troszkę rozluźni wydaje się gęsto ale odstęp między lodyżkami to ok 60cm, za gęsto? W szklarni dzisiaj miałam saunę, sąsiadka zapomniała o mnie i nie otworzyła szklarni, skali na termometrze zabrakło, mam nadzieję że nic się stanie moim pomidorom i ogórkom, zauważyłam że pomidorki złożyły liście jak do modlitwy i to właśnie była modlitwa o otworzenie drzwi i okienka.
i ogólnie zdjęcia mojego warzywniaczka, na pierwszym foto po prawej marchewka której często już nie podlewam ale zauważyłam na liściach takie szare maleńkie stworzonka, co to może być? myślałam że to piach ale na co drugiej marchewce coś takiego siedzi, hmm

M zrobił już bramkę na euro
Truskawki i słoneczniki pod szklarnią, experymentalnie posiałam po jednym ogóreczku puszczę go po sloneczniku jak dam radę a jak nie to pójdą do palika.