Jestem tego samego zdania. To w jednym w końcu się zgadzamy ;)monika pisze:a teraz przynajmniej sasanka_ będzie mieć swoje zdanie i zrobi co zechce
Czym podsadzić różaneczniki
Re: Czym podsadzić różaneczniki
Ja wolę sprawdzone , nie tylko przeze mnie ;)
-
- 200p
- Od: 10 maja 2011, o 08:46
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
monika
jeśli mogę się wtrącić... ;) jaka wg Ciebie
jest bezpieczna odległość? 
jeśli mogę się wtrącić... ;) jaka wg Ciebie

Ewa
Nie wiem, dlatego że hosta dość szybko się rozrasta. Przesadzałam kiedyś swoją może z 10 letnią może trochę starszą, rosła z 3innymi w narożniku trawnika i nie należała to takich wielkoludów. Korzenie miała niewyobrażalnie rozośnięte i rozległe pod trawnikiem, naprawdę sama byłam zdziwiona.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lut 2010, o 19:11
Alino, ale czyśćce najlepiej udają się na glebach piaszczysto gliniastych, przepuszczalnych, lekko wilgotnych i na stanowiskach słonecznych. W miejscu zacienionym jest podatny na gnicie (szczególnie zimą).
A ta fotka jest ładna, ale niestety szkółki robią wszystko, aby tylko przyciągnąć potencjalnego klienta ;) Te połączenie może i jest ładne, ale nie wpływa dobrze za rośliny , w tym przypadku na Rh ;)
Liście Rh będą przypalane, a to wygląda mało estetycznie i nie jest dobre dla rośliny ;)
Co innego, jak dać takie połączenie dla azalii np
A ta fotka jest ładna, ale niestety szkółki robią wszystko, aby tylko przyciągnąć potencjalnego klienta ;) Te połączenie może i jest ładne, ale nie wpływa dobrze za rośliny , w tym przypadku na Rh ;)
Liście Rh będą przypalane, a to wygląda mało estetycznie i nie jest dobre dla rośliny ;)
Co innego, jak dać takie połączenie dla azalii np

Mam kilka starych rozrośniętych host i nie wyobrażam sobie, jak mógłby rosnąć wśród nich rh., po prostu by go zagłuszyły. Mam azalie nieopodal której kiedyś posadziłam hostę (co prawda jest to Sum and Substance), więc w tym roku azalia zmieni miejsce, ponieważ przenieść hostę gdziekolwiek już nie ma żadnej możliwości. U siebie w ogrodzie nie posadzę teraz hostę obok rh bliżej, niż min. 1 metr. Oczywiście, rabata z rh może być otoczona hostami, ale nie bliżej niż 1 m. Generalnie rozrośnięte rh dobrze wyglądają w grupie i bez podsadzania innymi roślinami. IMHO
-
- 200p
O jeju ale masakryczne zasady (o zdjęciach mówię nie o hostach)
Alino, do Pisarzowic to ja się wybieram po moje rh, bo mam tam najbliżej
Mutari polecam faktycznie wirtualną podróż - oni mają czym przyciągnąć klientele i to nie jest wystawka patelnia.
Kalmia Sum&Substance to gigant z tego co pamiętam
ale 1m mnie satysfakcjonuje. U mnie właśnie ma być grupa ale wolałabym coś na sam spód rabaty jednak wsadzić co by nie było tak goło. Jeszcze myślę o trawach bo teraz mi się przypomniało że jak szukałam turzyc do słońca to przy większości białych było napisane że tylko do cienia. Muszę tylko zweryfikować swoją pamięć.
Alino, do Pisarzowic to ja się wybieram po moje rh, bo mam tam najbliżej

Kalmia Sum&Substance to gigant z tego co pamiętam

Ewa
Tak, tak, oczywiście Sum &Substance to gigant, ale te, o których pisałam wczesnie, to raczej rozmiar M.
- aniawoj
- Przyjaciel Forum
- Od: 9 paź 2005, o 19:21
- Kontakt:
Dyskusję o prawach autorskich przeniosłam tu:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 7&start=14
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 7&start=14
http://kalina-rosliny.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
A może golterią częściowo?
Dalu, i właśnie Twoja propozycja podoba mi się najbardziej 
P.S. sylwekw pisał o takim rozwiązaniu na pierwszej stronie wątku, a Dala pięknie to zobrazowała.

P.S. sylwekw pisał o takim rozwiązaniu na pierwszej stronie wątku, a Dala pięknie to zobrazowała.
Dala bardzo ładnie.U mnie podobnie.Tylko roślinki mniejsze.
-
- 200p
Dala no piękna propozycja tylko u mnie w cieniu to chyba nie za bardzo prawda?
Ewa
Sasanko, u mnie ta rabata jest w cieniu :P No, może późnym popołudniem zagląda tam na chwilę słońce, ale nie na długo...
Rh bardzo to lubią, a azalie i wrzosy dostosowały się. Mam tam jeszcze ładnego pierisa, ale tak mi wybujał, że wiosną czeka go eksmisja...
Rh bardzo to lubią, a azalie i wrzosy dostosowały się. Mam tam jeszcze ładnego pierisa, ale tak mi wybujał, że wiosną czeka go eksmisja...