Witaj Ewo Coć sama lubię majsterkować to jestem pod wrażeniem.Efekt końcowy znakomity a zdjęcia...oczywiście,że się nadają ,są przepiękne :)Będę zaglądać do ciebie i wcale się nie dziwie,że się w tym miejscu zakochałaś bo jest naprawdę urokliwe.
Edytko witam cię.
Oflis jako taki jest stosunkowo tani ,jest to drewno przeznaczone na opał.Kupiłam go w pobliskim tartaku , w 3 kubikowej "paczce".Najpierw musiałam rydlem zedrzeć korę (rydlem fajnie schodzi )a potem młotek i gwożdzie 120 tki i cala na przód.
Potem jak juz obilam wszystko ,kupiłam Altaxin teraz to jakoś inaczej się nazywa i pomalowałam .Malowałam jakieś4 lata temu ,myślę ze zarok można by powtórzyć
Prawdę mówiąc mogę polecić ,jest to tanie i imituje bale
Rano wstałam i patrzę za okno a tu pięknie biało,szybki prysznic , śniadanie , plecak na plecy i na działkę.
Odśnieżyłam i usiadłam na fotelu z kubkiem gorącej kawusi na tarasie ,dzielę się z wami widokami jakie podziwialam.
Obok działki ciągnie się pas czarnej olchy,która podobno jest pod ochroną i oto chodzi ,czy to nie jest piękne
Dzięki kochana KEETEE ,wchodząc na działkę za bramką zostają wszystkie troski i problemy.
Mój sąsiad,który mijał mnie zawsze na klatce schodowej pytał gdzie idę a ja na to że na działkę na kawę a on w śmiech.
Teraz jak mnie mija to pyta "idziesz na kawę?"
e tam....nie wiedzą co dobre
Ja w lecie wstaję przed piąta i myk myk na kawusie do ogródka , połazić po rosie na bosaczka
kosy mi tak świergolą i sikoreczki ,ze czego mi więcej trzeba
Luz, cisza , nikt nie mędzi ....nabieram siły i zaczynam dzień
Oj dziewczyny, tam mi się zatęskniło za ciepłem i kawką w ogródku ...
Przy takiej pogodzie, to wolę jednak siedzieć w ciepełku i podziwiać widoki z okna .