Chrapkowe doniczki cz. II
- Stokrotkania
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 maja 2011, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Chrapkowe doniczki cz. II
O wow, jakie one piękne, jednak u mnie nie miały by racji bytu, przez piece kaflowe mam sucho w domu.
- Chrapka
- Od: 21 cze 2011, o 00:01
Mniodkowa, Stokrotkania
Jak sucho to rzeczywiście nie pociągnęłyby zbyt długo. U nas super parowanie nad blisko 200-litrowym akwarium i do tego zraszanie... A muchy? Są wabione przez dzbanki, ale może gdy te będą jeszcze większe to i siła przyciągania będzie większa i... skutecznieejsza, w przeciwnym razie M się zasapie, jak będzie tak miał codzień muchy łapać dla całej gromadki Dzbaneczników

Jak sucho to rzeczywiście nie pociągnęłyby zbyt długo. U nas super parowanie nad blisko 200-litrowym akwarium i do tego zraszanie... A muchy? Są wabione przez dzbanki, ale może gdy te będą jeszcze większe to i siła przyciągania będzie większa i... skutecznieejsza, w przeciwnym razie M się zasapie, jak będzie tak miał codzień muchy łapać dla całej gromadki Dzbaneczników

- chan-dzia
- Od: 4 maja 2010, o 12:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

- rapunzel
- Od: 26 lip 2011, o 18:49
Stokrotkaniu i tu się chyba mylisz z tymi piecami kaflowymi, bo ja też mam i mam również przyrząd do pomiaru wilgotności powietrza. Wg niego wilgotność wynosi 70. Latem podczas upałów było 60. Piece kaflowe to nie kaloryfery.
Dodam, że ja teraz nie zraszam roślin, ale kiedy latem je zraszałam, to niekiedy wilgotność sięgała 80. 

- Stokrotkania
- Od: 3 maja 2011, o 12:50
- Kontakt:
Wiadomo, że to nie kaloryfery. Jednak i tak mi się wydaje, że u mnie jest sucho ;)
- rapunzel
- Od: 26 lip 2011, o 18:49
To z tego, co wiem, dobrym pomysłem jest powieszenie na piecu ręcznika frotte, ale takiego, który nie był płukany w płynie zmiękczającym.
Ależ te twopje dzbanki ogromniaste.,
- Karolina__
- Od: 22 lip 2009, o 19:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Basiu
Nie wiem, jak to się stało że dopiero teraz trafiłam do Twojego nowego wątku... ale jestem zauroczona hederą z 1str! Jeżeli będziesz rozmnażać to ja chętnie się piszę na małą wymiankę 

- APe
- Od: 21 wrz 2009, o 23:17
Chrapeczko-Cudowne ,ogromne dzbanki.Przepiękne rośliny,powinnaś po wystawach z nimi jeździć 

- kociara
- Od: 10 mar 2011, o 21:37
Gdyby nie fakt, że nie wypada, to rzekłabym, że trochę Ci zazdroszczę tych dzbaneczników, tej rosiczki !!!
Ale życzę żeby rosły pięknie i polowały, bo to ich rola. A jeszcze na dodatek pięknie pokazałaś te dzbanki

Ale życzę żeby rosły pięknie i polowały, bo to ich rola. A jeszcze na dodatek pięknie pokazałaś te dzbanki

Rośliny Krystyny
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=70028 Rośliny Krystyny cz.3
Zapraszam - Krystyna
Zapraszam - Krystyna
- Chrapka
- Od: 21 cze 2011, o 00:01
Krysiu dziękuję-one rzeczywiście mają piękne kolorki i te pręgowane otoczki i dlatego są takie... fotogeniczne
Nie ma czego zazdrościć, tylko polować na obniżki. A jeśli rosiczki i Dzbankii się rozmnożą to prędko dam ogłoszenie dla chętnych na nie 
APe dziękuję, miło słyszeć takie pochwały.
Karolinko Hedera jest u mnie bardzo krótko ale jeśli się z nią dogadam to zapewne się podzielę, a jeśli masz LM w pobliżu to "połowa" zawartości mojej Hederowej doniczki kosztuje teraz niecałe 6 zł
Filigranowa
chan-dziu dziękuję! Chyba oświetlenie im sprzyja, no i towarzystwo zbiorniczka i dlatego tak się pną
Wiosną chyba je "ciachnę", no chyba, że M dziurkę w suficie wydrąży
Tym, którym Rosiczki przypadły do gustu, wkrótce zaprezenntuję nowe fotki. Trafiły do nas kolejne zdechlaczki, ale po tym, w jakim zawrotnym tempie gna do przodu ta już zaprezentowana rosiczka, mam nadzieję, że i nowe zdechlaczkowe nabytki szybko się wezmą za siebie. Tymczasem ostatnio nawał domowych obowiązków miałam i czasu na forum niestety brakło. W najbliższym czasie na pewno pstryknę jakieś nowe foto i podzielę się doniczkowymi nowinami
dla Wszystkich 

APe dziękuję, miło słyszeć takie pochwały.
Karolinko Hedera jest u mnie bardzo krótko ale jeśli się z nią dogadam to zapewne się podzielę, a jeśli masz LM w pobliżu to "połowa" zawartości mojej Hederowej doniczki kosztuje teraz niecałe 6 zł

Filigranowa

chan-dziu dziękuję! Chyba oświetlenie im sprzyja, no i towarzystwo zbiorniczka i dlatego tak się pną

Tym, którym Rosiczki przypadły do gustu, wkrótce zaprezenntuję nowe fotki. Trafiły do nas kolejne zdechlaczki, ale po tym, w jakim zawrotnym tempie gna do przodu ta już zaprezentowana rosiczka, mam nadzieję, że i nowe zdechlaczkowe nabytki szybko się wezmą za siebie. Tymczasem ostatnio nawał domowych obowiązków miałam i czasu na forum niestety brakło. W najbliższym czasie na pewno pstryknę jakieś nowe foto i podzielę się doniczkowymi nowinami

- Karolina__
- Od: 22 lip 2009, o 19:37
Chrapko, niestety LM mam dość daleko ale będę polować, może uda się gdzieś bliżej znaleźć. Mam sadzonkę zwykłej hedery, do szczęścia brakuje mi tej variegata. W razie czego to pamiętaj proszę o mnie 

- kociara
- Od: 10 mar 2011, o 21:37

Ale, że cudne są to fakt.

Rośliny Krystyny
Zapraszam - Krystyna
Zapraszam - Krystyna
- Chrapka