Mikroogródek - Ankha cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mikroogródek - Ankha cz. 3

Post »

Oj, Aniu, przyszalałaś! Ale te nasionka to, czytam, zbiór z paru lat...I co, planujesz wysiać czy podejdziesz bardziej kolekcjonersko i dokupisz jeszcze parę torebek, żeby ten zbiór powiększyć? :;230
Ale widzę i coś na poplon...Ambitnie, ambitnie! Czyli wierzysz w plon? :wink: :;230
Awatar użytkownika
roots23
500p
500p
Od: 23 sie 2010, o 16:01

Post »

widzę, że warzywnik już jest gotowy :) będzie co zajadać jesienią :) pozdrawiam :)
Pozdrawiam wszystkich ogrodników Renata :)
Awatar użytkownika
ankha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 kwie 2009, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agnieszko ;:196 Warzywka były zawsze, od początku mikroogródeczka, choć początkowe zbiory były mikre :;230 To na pociechę dla innych, żeby się nie zrażali, bo z kazdym rokiem jest coraz lepiej (czyt. więcej jedzenia) Marta, słyszysz? :;230

Mirka ;:196 Ano leci ten czas, i wątki też... :;230 a na poważnie ja tez mam ostatnio preoblemy z uciekającym czasem i wątkami :roll:
Też wstawię cebulki, bo mi smaka narobiłaś na szczypiorkową jajecznicę ;:14

Martusiu ;:196 nie do końca tak, nasionka zbieram od lat czterech, kilka torebek nawet zużyłam w całości. Ale te konkretne to tylko tegoroczne zakupy... już na zapas trzyletni :;230 Najwięcej nasion mi schodzi rzodkiewkowych, sałata, marchew koper i buraki. No i pomidorowe, ale te z akcji forum, bo sa pakowane po 5 nasionek :;230 Zrobię specjalnie dla ciebie mozaikę nasionowo-opakowaniowo-odmianową :;230
Tyle jeszcze do przyswojenia... a i tak głupia umrę
spis wątków -Ankha
Mikroogródek - aktualny
Awatar użytkownika
ankha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Renatko witaj ;:196 , warzywniak koniecznie, przy bandzie warzywnej rodziny ;:108

Marta, a poplon to myślę dobra odmiana dla ziemi, u mnie się sprawdza, bo obornik leci głównie pod ogórki i pomidory, reszta ma "zielone papu" :;230
spis wątków -Ankha
Mikroogródek - aktualny
Awatar użytkownika
mirdem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2010, o 11:55

Post »

A ja pomidory sobie odpuszczam ................ będą tylko zapomniane w zeszłym roku fiutki i koraliki . Muszę się zaopatrzyc tylko w kolorowe rzodkiewki i fasolki. ;:108 ................ no i dobre ogórki bo to schodzi prawie na pniu.
Awatar użytkownika
ankha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mirko ;:196 , koralik pod względem plenności i zdrowotności Cię nie zawiedzie ;:138 Fiutek tez nie powinien :wink:

Marta, dla Ciebie ;:196
19 paczek nowych, razem ze starą kolekcją jest ich 46, nie licząc pomidorów, żadnych :heja

Obrazek

Mam nadzieję, że Cię to satysfakcjonuje, na ok. 16m2 warzywniaczka :wink:
spis wątków -Ankha
Mikroogródek - aktualny
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu jesteś niesamowita :shock: ;:138
Awatar użytkownika
roots23
500p
500p
Od: 23 sie 2010, o 16:01

Post »

wow, pewnie masz duży ogród :) też bym tak chciała :)
Pozdrawiam wszystkich ogrodników Renata :)
Awatar użytkownika
ankha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko ;:196 , tylko dlatego, że taniej i zdrowiej wychodzi :;230

Renatko, no właśnie nie mam własnego wcale... :wink: A to co jest, to 10 arów Teściowej, od której "dzierżawię" warzywniaczek - ok. 16 m2, niewielki skalniak z Letnią Rabatą i Rabatą Cienistą, Mała Kwaśna (ok 1m2) i Przedogródek, gdzie mi łażą psiska :D :wit
spis wątków -Ankha
Mikroogródek - aktualny
Awatar użytkownika
mirdem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2010, o 11:55

Post »

Renatko ja się jeszcze dołączę do odpowiedzi Ani , areał rzeczywiście ma niewielki ;:108 ;:108 ale ile ma tam rarytasków ;:224 ;:224 ..................... jest wcieleniem hasła chciec to znaczy móc ;:108
evastyl
1000p
1000p
Od: 13 sie 2009, o 18:06

Post »

Aniu ale ta Twoja teściowa pazerna 10 arów a Ty tylko 0,016 ara na warzywniak toż to niedopuszczalne :lol: ale ja nie dużo więcej z działki wygospodarowałam po warzywniak i ma by tam jeszcze namiocik albo szklarenka :lol:
Zakupy nasionkowe pokaźnie ja na razie delikatnie .
Tego siarczystego mrozu współczuję u mnie max było wczoraj -17/ na ranem / . Dzisiejszej nocy nasypało troszkę śniegu ...szkoda że tak późno ale każda kołderka się przyda a potem wiadomo dodatkowa woda . U nas zdecydowanie cieplej ale i tak martwią mnie te roślinki które pod koniec stycznia już tak pięknie "powyłaziły ".
W domku 14 no to chłodno ciężko by było posiedzieć przy kompie ...u mnie kominek sprawdza się rewelacyjnie i nie zstąpię go niczym ...nie ważne że trzeba drewno rąbać ...troszkę ćwiczeń się przyda a ja to lubię .
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Piękna kolekcja! Sama nie wiem, co najładniejsze.... :wink: Drogie te warzywa? Też bym sobie takie kolorowe paczuszki rozłożyła na podłodze... :wink:
Ale tam i jakieś kwiaty w pierwszym rzędzie się zaplątały...
I to wszystko na 16 metrach kwadratowych chcesz upchnąć? Czyli niespecjalnie nastawiasz się na wykiełkowanie i wzrost? I plon? :;230
evastyl
1000p
1000p
Od: 13 sie 2009, o 18:06

Post »

Martuś zawsze możesz poprosić aby Ania przesłała Ci opakowania po nasionkach to sobie na podłodze porozkładasz ...ja pamiętam jak dwa lata temu kupiłam sobie z wyprzedaży cebulki kwiatowe i tez tak sobie rozłożyłam na podłodze a potem stanęłam nad tym i sobie pomyślałam " i co ty teraz z tym zrobisz kobieto ogródeczek zapchany po brzegi " :;230
Awatar użytkownika
ankha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewciu ;:196 Teściowa ok, póki mi w grządki nie lezie. Niewielki warzywniak wynikiem mocno zagospodarowanej działki - dwa garaże, dom, chlewik, kurnik, altana, i foliak ... i sporo owocowych, poza tym do podziału areału trzy gospodynie (w tym moja skromna osoba) Jak widzisz, kwestia wyższej konieczności :lol:

Marta, prześmiewco ;:196 Kwiatki mi zostały niewykorzystane, robię to sukcesywnie acz powoli...
Tak samo z nasionami warzyw - po trochu, po trochu i zużywam kolejne opakowanie. No może jedynie selera nie jestem w stanie zużyć, ale warzywny ignorant, który nie miał w ręku torebeczki z nasionam selera tego nie zrozumie :;230 :;230 ;:224
Same nasionka w opakowaniach nie takie drogie, ale jeśli Ci nie potrzebna zawartość, to będę specjalnie dla ciebie zbierać opakowania, zgodnie z sugestią Ewci ;:108
A jeszcze informacja, że ja każdym nasionkiem się bardzo pieczołowicie zajmuję, nastawiając się jednak na plon... Ostatnio jedynie kalarepka mi nie wychodziła... a raczej wychodziła, ale przede mną... b brzuszkach tłustych, zielonych potworów :twisted:
spis wątków -Ankha
Mikroogródek - aktualny
Siberia
---
Od: 5 lut 2010, o 10:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Bazylia podwójna :-) A ile fasolek? :roll:
Ja tam mam mocne postanowienie niewyrzucania pustych torebek, żeby wiedzieć, która firma lub jaka odmiana dała u mnie plamę. Nie będę wspierać tych, co się nie troszczą o moje plony :-)

Dziś kupiłam tylko kminek, dwuletni. Siałaś?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”