Witajcie fani zielonych :)

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witajcie fani zielonych :)

Post »

Kasiu, jak nie masz w pobliżu porządnego sklepu to faktycznie problem. A może spróbuj zwykły lep na muchy. Ja latem mączliki łapałam też na takie zwykłe lepy. Tylko nie wiem, czy są teraz dostępne w handlu. :roll:
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj :) widzę kolekcja nie za duża, ale jak pisały inne dziewczyny jak znam życie szybko zacznie przybywać zielonych i brakować miejsca ;)
kasiulka9068
100p
100p
Od: 11 gru 2011, o 16:33

Post »

Muszki tylko dwie dziś zabiłam. :heja chyba ich czosnek wypędził. Będę dzisiaj w biedronce może coś przytargam :D
Witajcie fani zielonych
Pozdrawiam Kasia
kasiulka9068
100p
100p

Post »

ObrazekMoja dzisiejsza zdobycz dracenka :D :tan
Obrazek nowe u zamcia:)
Obrazek grupowo
Obrazek kalanchoe różowe kupiłam w okolicach października przekwitło i znowu obsypało pąkami, już ma jednego kwiatka :heja
Obrazek storczyki i ich nowe osłonki i za chwilkę nowy pędzik

Obrazek
Witajcie fani zielonych
Pozdrawiam Kasia
PATRYCJA87
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 30 gru 2011, o 15:21

Post »

Kolejne piękności ;:138 ;:138 ;:138
Zapraszam
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49695" onclick="window.open(this.href);return false;
kasiulka9068
100p
100p

Post »

Dziękuje ;:196
Kochani jak często podlewać i spryskiwać dracenę? I do jakiej ziemi wsadzić? A może poczekać do wiosny z przesadzeniem?
Witajcie fani zielonych
Pozdrawiam Kasia
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dracena piękna, ale na widok sansewierii po prostu opadła mi szczęka? To jest jedna roślina, czy więcej sztuk w jednej oslonce?
Awatar użytkownika
milkicja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 kwie 2010, o 18:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękne masz kwiaty.
Bardzo podoba mi się zamia i sansewiera.
Pozostałe tez piękne i zdrowe.
kasiulka9068
100p
100p

Post »

rapunzel sansewiera to dwie roślinki w jednej doniczce. Ale muszę dokupić podstawkę i zrobić dziurki bo pleśń wyszła na ziemi. Ale to na wiosnę i na spód nasypać keramzyt. Uczę się wszystkiego od was :D Prawdę mówiąc jak wsadziłam je tak stoją w miejscu, a wcześniej rosły jak szalone. Ciągle brałam odnóżki i już chyba z 5 wydałam. Mam ich w sumie 3 sztuki. Jedna latem zawsze kwitnie. Ma białe kwiatuszki i wieczorem pięknie pachnie w całym pokoju.
Witajcie fani zielonych
Pozdrawiam Kasia
kasiulka9068
100p
100p

Post »

Wiosną chętnie oddam odnóżkę sansewiery. Sąsiadka ma taką z żółtymi brzegami może uda mi się ją upolować.
Jak już wypędzę choinkę to przytargam ze strychu kwietnik na 3 donice (wiklinowy) tylko nie wiem co dać na sam dół bo tam będzie najciemniej. Może jakieś propozycje?????
Dziś będę prosiła M żeby w sypialni szafę dał w drugi bok żeby mieć miejsce na kwiatuchy przy oknie. Będzie ciężko bo od razu ją tam chciał ustawić ;:223 trzymajcie kciuki.
Witajcie fani zielonych
Pozdrawiam Kasia
Awatar użytkownika
Migotka
500p
500p
Od: 22 mar 2011, o 00:25

Post »

Ładne roślinki pokazałaś, gratuluję udanego zakupu, ja bym pewnie starała się jak najszybciej przesadzić dracenę ze sklepowego podłoża.Sansewierię masz tą wysoka gwinejska czy to jeszcze jakaś inna odmiana?
W każdym razie pięknie Ci się rozrosła i super, że Ci kwitnie, chciałabym aby i u mnie jakaś zakwitła :)
Storczyki chociaż nie kwitnące to są bardzo ładne, widać, że zdrowe :wink:
Mój zielony kącik - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=48108" onclick="window.open(this.href);return false;,
Wymiana/sprzedaż - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=47934" onclick="window.open(this.href);return false;
- Joanna
kasiulka9068
100p
100p

Post »

Migotka w przyszłym tygodniu kupię ziemię do dracen i ją przesadzę. Jaka to odmiana sansewiery to naprawdę nie wiem. Dracenę kupiłam za 20,99 a jest naprawdę spora.
Witajcie fani zielonych
Pozdrawiam Kasia
kasiulka9068
100p
100p

Post »

Obrazek miniaturka fikusa benia jeszcze młodziutka, przelałam go i dostał białych kropek na listkach. Dziś dostał nową ziemię. Mam nadzieje że będzie ok.
Obrazek kaktusik w nowym domku. warstwowo z żwirkiem.
Obrazek Tu kalanchoe jasnoróżowe i fiołek afrykański tylko mu kwiatki i listki usychają. Przelałam go. To mój pierwszy.
Obrazek Widać dokładniej kolorek fiołka.
Obrazek Kuchenne epi. Mam 3 egzemplarze + jedna się ukorzenia.
Obrazek Te zostawiam do Waszej identyfikacji. Podejrzewam że to jakaś odmiana begoni.
Obrazek Anturium czerwone. podczas remontu różnie było traktowane. Jakoś nie może się pozbierać. Może jakieś sugestie jak postawić na nogi???
Obrazek Sansewiera ta która kwitnie. W świątecznym ubranku.
Obrazek I na koniec mały zamiokulkas w towarzystwie równie małej begoni tajger???
Witajcie fani zielonych
Pozdrawiam Kasia
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiulka, ta pleśń w doniczce z sansewierą to bardzo zastanawiające. Ja moje podlewam naprawdę rzadko, bo ponoć najgorsze dla nich przelanie . Z drugiej strony, skoro ci kwitnie, to na pewno wiesz, jak o nią dbać, bo przecież, jakby jej źle było, to by nie zakwitła. U mnie pleśń niestety gdzieniegdzie tez się pojawia, najczęściej w chłodnych pomieszczeniach.
Na dół kwietnika nadaje się coś, co lubi cień, może fitonia, bo ładnie wygląda, gdy się na nią patrzy z góry. Ewentualnie skrzydłokwiat albo fiołek afrykański, który też nie potrzebuje podobno wiele światła.
kasiulka9068
100p
100p

Post »

Pleśń jest tylko w tej dużej pomarańczowej donicy pewnie dlatego że nie ma powietrza od spodu. Jak przytargam kwietnik to będziemy myśleć szczegółowo co na dole umieścić. Być może jutro będę u teściowej więc muszę zwinąć szczepkę skrzydłokwiata i benia dwukolorowego. Jak będę pamiętać zrobię fotkę jej olbrzyma który ma 17 lat i jego dwójki dzieciaków.
Witajcie fani zielonych
Pozdrawiam Kasia
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”