Zacznę tak górnolotnie, żeby było poważnie:
Wychodząc naprzeciw zapotrzebowaniu... a guzik zacznę normalnie, tak po mojemu... żeby się nie udławić tą górnolotnością
Miałem otworzyć ten wątek dopiero na jesień, bo przecież u mnie po sezonie, ale widzę, że miłośnicy tych roślin miotają się po wątkach i wszędzie są ograniczenia, a tu będzie można przedstawić na zdjęciach wszystkie NN i opisać cechy charakterystycznej jak wymiary kwiatka, kolor (ten prawdziwy, bo aparat jak wiadomo przekłamuje kolory) i inne... (taką mam cichą nadzieję), bo Zwartnice potrafią kwitnąć cały rok o różnych porach.
Nadmienię, że nie będzie to wątek 'osobisty' tylko dla wszystkich którzy mają problemy z nazwaniem odmiany kwitnącego kwiatka i odpowiadać mogą wszyscy którzy mają wiedzę na ten temat.
Ja sam też będę korzystał z tego wątku, żeby rozwiać moje wątpliwości, bo przecież nikt nie jest Alfą i Omegą nawet w wąskim zakresie spektrum jakim są zwartnice, a co dopiero być na bieżąco z rynkiem nowości rozhukanej hybrydyzacji.
Prosiłbym też o odrobinę samodyscypliny, by poruszać tylko tematy dotyczące rozpoznawaniu Hippeastrum.
Jeśli ktoś będzie miał jeszcze jakieś sugestie dotyczące klarowności wątku - temat otwarty, ale wydaje mi się, że im prościej tym będzie klarowniej.
W konsekwencji widzę ten wątek jako zbiór wiadomości zebranych w jednym miejscu do których będzie można wrócić i przypomnieć sobie jak dana hybryda ma wyglądać i czym się charakteryzować, jeśli będzie ustalona jej nazwa.
No i tyle tytułem wstępu... - i co Wy na to???