Ogródek pod dębami część 4
Re: Ogródek pod dębami część 4
Znalazłam nowy wątek z małym opóźnieniem. Piękna gra kolorów i form na Twoich Wandziu zdjęciach.
Pozdrawiam Krystyna
- igielka78
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 mar 2008, o 10:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wandziu, ze wstydem muszę przyznać, że trochę się zaniedbałam forumowo. W swoim wątku nawet nie miałam czasu powklejać nowych zdjęć, a troszkę się ich nazbierało. Mam nadzieję, że teraz się poprawię.wanda7 pisze:Igiełko, jak dawno się nie widziałyśmy. Ostatnio chyba rozmawiałyśmy o trawkach. Teraz głównym tematem będa chyba różyczki. Muszę odwiedzić twoją różankę

- gosia07
- Od: 1 gru 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wandziu piękny ogród i super zdjęcia
Wandziu ja dzisiaj przeczytałam że u Kalisiaków są róże od Pruchniaka Austina Kordesa i Tantau jestem bardzo ciekawa czy będą z gołymi korzeniami i w jakiej cenie.Zazdroszczę że masz tam do nich dostęp takie róże i takie odmiany
Dobrze widziałam że mieli spory wybór jak byłam a wcześniej pewnie było lepiej.Wandziu jak byś coś wiedziała to daj znać.

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Stachu, konewkę mam po moich rodzicach, którzy kupili ją wieki temu, gdy nie było jeszcze plastikowych, lekkich konewek, tylko właśnie ten jeden typ, któy widac na zdjęciu. Niestety oderwał się już ten górny pałąk, za który się ją nosi. Służy więc dzisiaj tylko ku ozdobie.
Pamelko, dziękuję, te barwy to wyłącznie zasługa naszej pięknej jesieni i jej kolorowych sukienek
Ula, podlewałoby mi się o wiele lepiej, gdybym miałą taką żelazną pompkę w ogródku
Krysiu, miło cię znowu widzieć w moich progach
Igiełko, czekam na twoje nowe zdjęcia i będę zaglądać do twoich rózyczek
Przemku, witam serdecznie.
Gosiu07, tak, tak, są u nas te róże, o których mówisz, ale tylko w pojemnikach widziałam. Są od Davida Austina, ze szkółki tantau i z Florpak. Były m.in. The Pilgrim, Westerland, Garden of Roses i jeszcze inne, już nie pamiętam. Na wszystkie jest propomocja 30%. Ja kupiłam sobie 4 odmiany: Dronning Margrethe, Peach Clementine, Grasten oraz Flora Danica. Jestem ogromnie szczęśliwa. Za jedną różę w pojemniku wyszło około 16zł.
Pamelko, dziękuję, te barwy to wyłącznie zasługa naszej pięknej jesieni i jej kolorowych sukienek

Ula, podlewałoby mi się o wiele lepiej, gdybym miałą taką żelazną pompkę w ogródku

Krysiu, miło cię znowu widzieć w moich progach

Igiełko, czekam na twoje nowe zdjęcia i będę zaglądać do twoich rózyczek

Przemku, witam serdecznie.

Gosiu07, tak, tak, są u nas te róże, o których mówisz, ale tylko w pojemnikach widziałam. Są od Davida Austina, ze szkółki tantau i z Florpak. Były m.in. The Pilgrim, Westerland, Garden of Roses i jeszcze inne, już nie pamiętam. Na wszystkie jest propomocja 30%. Ja kupiłam sobie 4 odmiany: Dronning Margrethe, Peach Clementine, Grasten oraz Flora Danica. Jestem ogromnie szczęśliwa. Za jedną różę w pojemniku wyszło około 16zł.
- Ulcia
- 200p
- Od: 1 lip 2011, o 14:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wandziu co tam siedzi na krateczce na ostatnim zdjęciu? Czy to ptaszek? Dlaczego zrobiłaś mu zdjęcie od tyłu
?

POZDRAWIAM. URSZULA, OGRÓD ULCI KLUB MŁODYCH RÓŻYCZKOWYCH EMERYTEK
...I nieprzytomnie biegnąc przez świat
rzucasz na wiatr młodość swoją i urodę.....
...I nieprzytomnie biegnąc przez świat
rzucasz na wiatr młodość swoją i urodę.....
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
Ula, bałam się, że jak podejdę tego kruka od przodu, to mi zwieje. A tak to siedzi nieświadomy, że sobie na niego poluję 

- abeille
- 1000p
- Od: 4 mar 2009, o 12:08
Wandziu, witam pod dębami
zdjęcia jak zwykle prześliczne
choć już bardzo jesienne...

Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wandziu,jakby jesień byłatakapięknajakw twoimogrodzietoniech sobietrwa,alezarazponiejniech będziewiosna. Piękniezaczęłasnowy wątek.
- lulka
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
Przecudne zdjęcia Wandziu...a co się pnie po tej pergolce?
- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00
Witaj Wandziu
Z przyjemnością dołączam do tak pięknie rozpoczętego kolejnego wątku
Róże o tej porze roku cieszą szczególnie

Z przyjemnością dołączam do tak pięknie rozpoczętego kolejnego wątku

Róże o tej porze roku cieszą szczególnie

- Ave
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Ja ma taką samą konewkę - i w dodatku "na chodzie"
ale do podlewania używam jednak węża (szybciej i mniej ciężko)... konewką podlewam , jak roślinki mają zapotrzebowanie na "delicje pokrzywowo-skrzypowe", albo nawozy...
Piękne widoki z ogrodu

Piękne widoki z ogrodu

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
Dzisiaj wymyśliłam, że pokażę wam sesję suszenia ziól. Chodzi tu głównie o oregano, bo w tym roku rozrosło mi się niemiłosiernie i musiałam z nim w końcu coś zrobić.
Wcześniej zrobione wiązki już są suche, wiszą w domu na regale. Mniejsze to oregano cytrynowe, a dłuższe to zwykłe. Mąż je stale potrąca i mówi: "zrób coś z tym, bo się tu coś stale sypie i ciągle trzeba zamiatać podłogę".

A ja robię wciąż nowe wiązki i wieszam na tarasie, żeby ładnie pachniało i wyglądało.

Zioła się spokojnie suszą, suszą parę dni i nocy, aż będą gotowe.

A gdy się już dobrze wysuszą, pozostaje je tylko oskubać do miski i potem popakować do słoików. No a później dodawać do rozmaitych potraw: zup, sosów, sałatek, pizzy itd.

Wcześniej zrobione wiązki już są suche, wiszą w domu na regale. Mniejsze to oregano cytrynowe, a dłuższe to zwykłe. Mąż je stale potrąca i mówi: "zrób coś z tym, bo się tu coś stale sypie i ciągle trzeba zamiatać podłogę".

A ja robię wciąż nowe wiązki i wieszam na tarasie, żeby ładnie pachniało i wyglądało.

Zioła się spokojnie suszą, suszą parę dni i nocy, aż będą gotowe.

A gdy się już dobrze wysuszą, pozostaje je tylko oskubać do miski i potem popakować do słoików. No a później dodawać do rozmaitych potraw: zup, sosów, sałatek, pizzy itd.

- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Witaj Wandziu w nowym wątku, chociaż już kilka stron przybyło podczas mojej nieobecności na forum.
Zdjęcia śliczne robisz, ukazując co raz nowe zakamarki ogrodu.
Gratuluję zakupu pięknych róż.
Ja czekam na dostawę, ale takich w kartonikach.
Zioła susząc się muszą wspaniale pachnieć.
Ja przeważnie suszę w lipcu.
Zdjęcia śliczne robisz, ukazując co raz nowe zakamarki ogrodu.
Gratuluję zakupu pięknych róż.
Ja czekam na dostawę, ale takich w kartonikach.
Zioła susząc się muszą wspaniale pachnieć.
Ja przeważnie suszę w lipcu.