Krysiu już w tym tygodniu jest śliczna pogoda i miło jest porządkować ogródek , Najbardziej ucierpiały dalie ale i floksy szybko przekwitły i teraz brązowieją im liście , ścinam je i palę bo nie wiadomo co na nich siedzi ,, Nawet jednoroczne są malutkie i maja po jednym kwiatku , cynie i aksamitki zawsze miałam wysokie a w tym roku z nadmiaru wody nawet ich dobrze nie widać .
.
lewkonia samosiewka , mam ich w tym roku tylko kilka ,ocalały na skalniaku i na rabatce z rampy gdzie jest wyżej ..
najładniejsza cynia na górce ..
hibiskus , prezent od córki na imieniny , od razu posadziłam go w przydomowym ogródku , ma tu sucho i ciepło i dlatego szybciej kwitnie , niebieski dopiero ma pąki ..
zaczyna kwitnąć krokosoma
wrzosy przy szklarni ładnie wyglądają i też już kwitną ..
moja jedyna budleja ,która nie wymarzła ..
czerwony milin , bordowy od Alinki też ma pąki i zaczyna kwitnąć tylko żółty nie chce pokazać kwiatów , może na drugi rok ..
pierwszy kwiatek gazanii , w tym roku ładnie powschodziły ale było za zimno bo powinny już ślicznie wszystkie kwitnąć ...
Zaczyna się słoneczny dzień mam zamiar dokończyć I skalniak .. Muszę tez przesadzić lilie bo tu gdzie rosną jednak mimo podwyższonej rabatki miały za mokro .. ciekawe czy już można je przesadzać , badyle już uschły ..