W cieniu starego orzecha

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: W cieniu starego orzecha

Post »

Ido, wspaniałe jeżówki... przyznam Ci się, że szalenie mi się podobają i zasadzam się na nie w przyszłym sezonie... na razie podglądam odmiany na forumowych zdjęciach...
subtelny kolor róży - zachwycający... to pnąca odmiana?
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aguś tak tą róże kupiłam jako pnącą, ale u mnie prawie wszystkie wiosną startują od zera, więc u mnie osiąga około 150-170cm. Ale jest śliczna i długo trzyma kwiat. Może uda mi się znaleźć fotkę rozkwitniętej.
Pozdrawiam Ida
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

U mnie też róże wiosną startują od poziomu kopca.
Obiecywałam sobie ocieplić przynajmniej Elfe, ale zima mnie zaskoczyła.
I wiesz, ma już ponad 1,7 m wzrostu i pączki kwiatowe na wierzchołku.
Kolor podobny do Bantry Bay ma Astrid Lindgren, ona też co wiosnę zaczyna od nowa :roll: .
Widzę, że masz sporo miejsca na nasadzenia. Nie wiem, czy pisałaś, jakim areałem dysponujecie ?.
Tak blisko masz do różanego zagłębia, możesz wybierać -przebierać w odmianach. :wink:
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
x-ag-a
---

Post »

Ido, bardzo chętnie obejrzę zdjęcie rozkwitniętego pąka tej róży - jestem ciekawa jaki ma pokrój płatków i jak wygląda w pełnej krasie...
Elsi, gdzie jest to Wasze różane zagłębie? ;)
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś nie mogę znaleźć fotki, ale jak będę na działce to zrobię - pewnie już te pąki się rozwinęły, albo zaraz rozwiną. To zagłębie to oklice Końskowoli. Jeszcze tam osobiście nie byłam, ale mąż mówił, że co drugi dom to szkółka :lol: Jesienią sie wybiorę na pewno.

Elu moja Elfe tez nieźle sobie radzi - mimo, że startowała tradycyjnie od poziomu zero. Przez to troche dłuzej musimy czekac na kwiaty, no ale nic się na to nie poradzi. Okrywanie też na niewiele się zdaje. Przynajmniej u mnie - bo działka trochę w polu i jednak mocno i mroźno w zimie wieje. Areał dość spory - prawie 50arów tak więc mam co zagospodarowywać. Jedyną przeszkodą jest to, ze marzymy o domu i w zasadzie nie wiemy w którym miejscu działki ewetnualnie powstanie. Dlatego staram się sadzić raczej rośliny, które da się przenieść. Tak więc iglaki nie mają u mnie na razie powodzenia, a chciałabym mieć choinkę przy domu, żeby ją na święta ubierać.
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Jeżówki wreszcie i u mnie zagościły ,kupowane ginęły i w tamtym roku posiałam sama , nawet ładnie powschodziły , teraz już ładnie kwitną .. Różyczka śliczna , kupiłam w tym roku sześć ,miały być dwukolorowe ale mam tylko jedną a reszta jest o jednym kolorze , będę dalej szukać , mam już dwie dwukolorowe ,,
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Prześliczne te jeżówki. Teżz kiedyś posadziłam jedną, ale po zimie nie wzeszła :( Z pewnością jeszcze kiedyś sie do niej przymierzę. Śliczny kwiatek. Życzę ci spełnienia marzeń o domkun :D
Adriano931
ZBANOWANY
Od: 4 lip 2010, o 10:40

Post »

Ja własnie dzisiaj będe siał jeżówkę, ale pewnie twoich i tak nie przebiję ;:87
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Lemko, zawsze Twoje włościa bedą mi się kojarzyć z miejscem śielskim i anielskim ;:180 ;:180 ;:180
Rozmawiałam ze Szkóła Roza, tak na jesieni będą wysyłać. Mają wystawić nowości na stronie www. Czekam sama jestem ciekawa. Poszalejemy :heja :heja :heja
x-ag-a
---

Post »

dziewczyny, dzięki za różany namiar - znalazłam w internecie tę szkółkę :) będę śledzić nowości bliżej jesieni, chociaż obiecałam sobie że już w tym roku stopuję z zakupami :oops:
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Ja co roku na wiosnę gdy przycinam róże obiecuję sobie że żadnej więcej nie kupię , tak mnie podrapią ale gdy widzę piękne kolory na etykietach i choć wiem że znowu mnie oszukają z kolorami to znowu nie wytrzymuję i kupuję ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

I ja dziękuję - do Końskowoli mam rzut beretem a nie wiedziałam że taka szkółka jest...
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

Ida ja też mam straszną ochotę się tam wybrać tylko nie mogę wyciągnąć swojego m :(
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Janko tak to bywa z tymi zakupami. Kupujemy różne odamiany a są takie same. Ja tak kupiłam lilie- niestety nie są takie jakie miały być. :evil: Fajnie, żu udały Ci się jezówki - to takie wdzięczne kwiatki.

Iza ja też uwielbiam jeżówki, podobają mi się nawet w fazie pąka- wcale wtedy nie przypominają siebie. No i motyle je lubią- można pooglądać jak wdzięcznie fruwają.

Adriano na pewno Ci sie uda dochować swoich - to mocne rośliny.

Majuś ja też będę zaglądać na ich stronę - już nie mogę się doczekać tych nowości. Ciągle mi tych róż mało i mało, ach mieć takie rabatki ja Twoje -to moje marzenie.

Aguś jak tu zastopować z zakupami jak wszędzie tyle pięknych roślin. W zimie zaoszczędzisz :lol:

Jagusiu a widzisz jest takie przysłowie "cudze chwalicie......" Ale ja też tam osobiście nie byłam, obiecuję sobie ze się wybiorę.

Chciałbym sobie urządzić zakątek wypoczynkowy z różami w roli głównej. Szkic na papierze już mam. Teraz myślę o odmianach. Jeszcze chcę tam posadzić glicynię i kilka powojników. Ścieżki i miejsce pod stolik i ławeczki wymyśliłam sobie z cegły. Jeszcze jakiś nieduży ceglany murek. Może jesienią się uda zasadzić chociaż czesć róż - wiadomo z gołym korzeniem są tańsze a tam pewnie ze 30szt pójdzie. Budowa z cegieł pewnie ruszy wiosną. Wiecie co już się nie mogę doczekać ;:224
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu to moze jesienią się zabierzesz z nami, jeśli mieszkasz niedaleko lublina lub gdzieś na trasie do Końskowoli. Mój mąż już tam był więc łatwo trafimy.
Pozdrawiam Ida
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”