Moja mała "dżungla" - part I

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
AdaK
500p
500p
Od: 22 lut 2011, o 17:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja mała "dżungla"

Post »

;:7 Ago, wpada z rewizytą i mam ochotę tu czesto zaglądać :) Cudny fibiskus jeden z drugim, hojka taka jak u mnie i tez kwitnie :), grudnika mam identycznego :) Stroczyki masz śliczne i będą rozwijaly nowe kwiaty. Ale najmocniej z nóg mnie zwalil ten rurkowy sukulent, co to jest? :shock:
Doniczki też masz superanckie ;:108
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

:wit - nowe nabytki są cudowne ;:63 ;:63 .Udało Ci się dokupić syningię w kolorze storczyka.Sukulenty rewelacyjne.
A hibiskus już chwaliłam,ale nie mogę się na niego napatrzeć - i kolor i kwiat ;:63 ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Dasz radę z fikusem ;)
Piękne gloksynie Kupiłaś. Zrób im wspólną fotkę. Można wtedy sobie porównać kwiaty.... O...i kolejne storczyki, niech zdrowo rosną ;:108
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Obejrzałam Twój wątek sama nie wiem, który raz i, choć wielokrotnie zamierzałam się w nim wpisać, jakoś zawsze brakowało mi odpowiednich słów :) . W końcu zebrałam się w sobie i chciałam pochwalić wszystkie roślinki :D . Szczególnie spodobało mi się zdjęcie kalanchoe - pięknie dobrane tło do bujnych kwiatów ;:138 . Paprotka... (no, znów mi brakuje słów :wink: ) - po prostu przewspaniała ;:108 , a szeflera gęsta i super wybarwiona :) . Chociaż sama nie kolekcjonuję hoj, to muszę przyznać, że tej Twojej aż Ci zazdroszczę. No i na koniec sit: piękny (z powodu tych roślin aż pierwszy raz od kilkunastu lat przelazłam się do B., ale oczywiście u nas już nie było :wink: ); życzę Ci, aby jak najdłużej zdobił Twój parapet :D .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

;:196 wielkie Wam dziewczynki za odwiedziny i tyle pięknych słów dla moich kwitnących (i nie tylko) - normalnie jak im przekażę to się poczerwienią chyba :oops:

trzynastka - dobre rady zawsze w cenie ;:108 idąc za nimi właśnie dokonałam spustoszenia w kwiatach fiołków, zostawiłam tylko to co kwitnie, resztę obciachałam i teraz będę czekać na nowe pączki :)

sari - ;:196 ja z kolei kwiatki kupuję w innych sklepach niż doniczki, więc jak już jadę do ogrodniczego po doniczkę to raczej z nią wychodzę plus z jakąś nadprogramową ;:224 bo taki wybór, że ho hoo! a w naszych ogrodniczych tylko kwiaty ogrodowe i balkonowe, a te mnie nie kuszą więc mogę spokojnie skupić się na tym po co się wybrałam :)

AdaK - ten rurkowy sukulent to ja nie pamiętam co to, widziałam u którejś z dziewczyn na forum i spodobał mi się, jak odnajdę nazwę to Ci powiem, mi też zresztą się przyda, bo na doniczce to pisze sukulent mix :;230

kociara - tak mi się tej gloksyni zachciało a nigdzie nie było, a tu taka surprise ;P nieważne już ile kosztowała, ważne, że się trafiła hehe

justus27 - oto fotka:
Obrazek

ta bordowa to dopiero ma liściachy ;:224 aż mi się jeden ułamał przesadzając :oops: mam jeszcze taką bordową z białymi obwódkami, ale pokażę ją jak mi zakwitnie, a trzeba będzie jeszcze poczekać na to...

Wiktoria_W - nie wstydź się :oops: my pochwały lubimy hihi ja hoj też nie zbieram jakoś, ta jedna to przypadek, żal mi się jej zrobiło jak u mojej mamy nie chciała rosnąć i teraz nie mogę się na nią napatrzeć i nachwalić jak pięknie mi się odwdzięcza za opiekę, poniżej foki bo wypuszcza liście jak szalona i do tego wylukałam takie małe coś... chyba pąki? :tan
ObrazekObrazekObrazek

a tego sita to nie łatwo było zdobyć, bo w Biedronce pełno fikusów zawsze, a jak coś innego się trafi to szybko rozbierają, u mnie 7 Biedronek więc czasem mam co robić :P

Pochwalę się jeszcze, że niedawno zakupione na forum grudniczki szt 2 - pięknie się przyjęły i oto nowe listeczki się pojawiają :heja
ObrazekObrazek

a i mój bordowy też pokazuje na co go stać:
Obrazek

Jeszcze raz z całego ;:167 dziękuję za odwiedzinki i podzielanie radości razem ze mną ;:196
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
mis20
1000p
1000p
Od: 6 lis 2010, o 22:10
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agnieszko wpadłam do Ciebie z rewizytą. Piękny masz w pokoju zielony kącik, ślicznie rośnie i kwitnie carnosa, moją mam kilka lat i jakoś nie chce puścić pąków, pięknie kwitnie hibiskus. Będę chętnie odwiedzać Twój wątek .
Awatar użytkownika
ingga
500p
500p
Od: 7 paź 2009, o 10:27
Kontakt:

Post »

trochę nie na temat, ale nie potrafie oprzeć żeby wyrazic swoje zdanie :

bardzo podoba mi się twoja firanka :)
mniodkowa pisze: 39] a tutaj pokażę Wam na jakich stojaczkach moje śliczności (skromność :P) sobie żyją na codzień :D
Obrazek
Awatar użytkownika
doromichu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2011, o 18:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit bardzo podobaja mi sie Twoje roslinki i te kwietniki -sa piekne ;:138
x-M-8
---
Od: 4 gru 2008, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gloksynie ładniutkie.Tak tak hojka będzie kwitła :tan :tan
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

mis20 - moja carnosa też stała sobie u mamy wiele lat w bezruchu totalnym, doczytałam, że ona woli jak ją się tak puści wzwyż po patyczkach niż zwisa sobie z doniczki, nie wolno nią kręcić, postawić i nie ruszać, no i podobno bezpośredniego słońca nie lubi a u mnie ma żar ;:3 od 12 do 16 więc w połowie się sprawdziły przepowiednie :P bo niemal natychmiast rozrosła się kilkukrotnie no i do tego kwitnie :heja , dla mnie to niesamowita radość - chodzę i ją chwalę teraz :tan

ingga - a dziękuję :oops: nie ukrywam, że i mi się firanka podoba bardzo, ona ma takie brązowo beżowe paseczki mięciutkie jakby z misia (była jeszcze z paseczkami bordowymi); ale Ty nawet nie pytaj ile kosztowała ;:89 ;:14

a w tym pokoju mam jeszcze jeden kwietniczek ;:108 (na 3 kwiatki) reszta zielonych poustawiana na komodzie i parapecie, ściany się uchowały (poza tym jednym kwietnikiem; bo nie lubię obwieszania ścian ani obrazami ani niczym takim), choć już powoli opracowuję plan półeczki.... ;:224 a przecież półeczki z kwiatkami to nie obrazy no nie? :;230

doromichu - dziękuję ;:196
Miro78 - ja też :tan jak głupek tu wokół niej odkąd to wypatrzyłam :P
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

:wit - syningie w parze wyglądają świetnia ;:63 ;:63 . Jak będą trzy to już seria - uwielbiam serie.
Carnosa ma bogate pączki - tfu,tfu,żeby nie zauroczyć.A z półeczką ;:224 ;:224 -zorganizuj od razu dwie :;230 :;230 ;:108
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Wow super Ci się prezentują kwietniki :) i ta paproć bombowa jest :D
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Krysiu - mój M to sam nawet zaczął mi planować jakąś narożną jak zobaczył mój uśmiech na samą myśl ile to tam kwiatuszków można postawić ;:138

a oto mój 3 kwietnik w salonie
Obrazek
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Piękny kwietnik i piękne kwiatuszki na nim ;:108
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

:wit
a tutaj przeprowadzone w nowe domki moje ostatnie zakupy :lol:
Obrazek

a tu a'propos serii :P to skoro mam całe 3 storyczki to chyba łapią się już na grupową fotkę ;:108
Obrazek

szkoda tylko, że krówka już ma coraz więcej popsutych kwiatków... :roll: nie wiem czy to przekwitanie czy może coś popsułam w hodowli... :?

zapraszam do mnie częściej ;:101
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”