Daga - dostałam nowe sadzonki Mammillaria longimamma, więc jest już bardziej okazała cała roślinka u mnie
A teraz, kilka nowych fotek Gymnocalycium achirasense - pięknie zakwitł

Oczywiście, pomyłki się zdarzają...jak będę mieć chwilę to poszukam czegoś podobnego. Może to jednak być trudne, bo to malutki kaktusik.theoria_ pisze:Zdarzają się pomyłki, nie wiem czy mam rację ale na pewno nie zaszkodzi poszperać w sieci
Na razie wybrałam 25 kaktusów, więcej nie będzie, a teraz zależy od moich oszczędności po wakacjach czy wszystkie teraz zamówię czy niektórych niestety będę musiała zrezygnowaćSpy pisze:Zamówiłaś 25 kaktusów ? Na razie ?! O choinka, będzie co oglądać
Jest do kupienia u Pana Miloslava Stanii, ten i wiele innych pięknych okazówpawel060 pisze:Piękny ten G.QuehlianumFajne ciernie i kwiaty. Już jest na mojej liście poszukiwanych
Dagmaro, strona rzeczywiście przyciąga, ale będąc tam osobiście na pewno nie będziesz żałować. Pan Miloslav jest bardzo sympatyczny, doradzi Ci co wybrać, który kaktus jest łatwy w uprawie, który niekoniecznie. Można tam kupić duże 8-12 letnie roślinki za bardzo przystępną cenę. Niestety z Łodzi to ciut daleko żeby znów się wybierać. Wtedy byłam akurat w delegacji w Cieszynie, może we wrześniu jeszcze mi się uda tam wpaść przy okazji wyjazdu z pracydaga01010 pisze:Ja raczej wolę pojechać osobiście, jestem trochę "w gorącej wodzie kąpana" i już chciałam zamawiać, ale po dłuższej chwili namysłu stwierdziłam, że skoro się tam wybieram ...![]()
Bardzo spodobała mi się strona p.Miroslava jest bardzo zachęcająca na żywo pewnie wygląda to 100 razy lepiej
Ja całe szczęście mam dość blisko. Niech no tylko się sesja skończy tak jak mówię i myślę, że się jakoś dogadam drogą mailową z p.Miroslavem (raz już nie doszło to do skutku, a szkoda, bo miałam okazję tam jechać - ale nic straconego. P.Miroslav jechał wtedy na jakieś sympozjum kaktusowe). Ale wystarczyło parę maili, by móc stwierdzić, że to bardzo miły i sympatyczny człowiek. Swoją drogą "my" kaktusiarze - amatorzy i hobbyści jesteśmy jacyś tacy otwarci i ciepliJustyna86 pisze: Dagmaro, strona rzeczywiście przyciąga, ale będąc tam osobiście na pewno nie będziesz żałować. Pan Miloslav jest bardzo sympatyczny, doradzi Ci co wybrać, który kaktus jest łatwy w uprawie, który niekoniecznie. Można tam kupić duże 8-12 letnie roślinki za bardzo przystępną cenę. Niestety z Łodzi to ciut daleko żeby znów się wybierać. Wtedy byłam akurat w delegacji w Cieszynie, może we wrześniu jeszcze mi się uda tam wpaść przy okazji wyjazdu z pracy