Hej, hej! Jak miło, że mieszkasz blisko
U nas, niestety, ogrodzieniek mocno w proszku, gdzie tam nam do Twojego....
Poczułam się jak biedna krewna troszkę
Będę podglądać z zaciekawieniem.
Napisz mi, czy w Auchanie było więcej różyczek angielskich? Podjadę jutro sobie.
W Auchan było torszkę Angielek, ale dzisiaj byłam w Rajskim - i powiem Ci że było parę ładnych okazów. Austinki i inne angielki....
Podjedź i zobacz może Ci coś wpadnie w oko.
A ja to jestem na początku drogi....
To super! Mam koleżankę, która w Rajskim pracuje, umówiłam się z nią na jutro. Może coś tam ugadam, żeby mi odłożyła w razie czego, jak się jaki rarytasik pojawi. Mniam
Jeśli u Ciebie początek drogi, to u mnie ...projekt furtki dopiero
Ja też dla moich nowych hortensjowych nabytków ( z wyjątkiem ogrodowych) przygotowałam raczej słoneczne miejsce. Choć niektóre z gatunków krzewiastych i drzewiastych wolą jednak nieco półcienia od pełnego słońca.
Witajcie,
wertuję to nasze forum codziennie ( jeśli oczywiście nie padnę). szukam inspiracji do tych moich pierwszych różyczek..
Poza tym wykopujemy trawę pod rabaty z M... uuff . Strasznie ciężka to praca.
Pomału schodzą zamówienia.. choć z R jeszcze nie mam. Może to i dobrze , bo ciągle siedzę nad ta rabatą, gdzie i co wsadzić...
Ale pomału wszystko rusza... U nas strasznie wietrznie i nie mogę zrobić oprysków ..Buuu
A u mnie jest tak ...
Gosiu napisz o swoich wrażeniach jak przyślą ci hortensje z future gardens. Ja ze swoich jestem bardzo niezadowolona. Te oszałamiające nowości to chyba zaszczepione niedawno, bo jakieś pojedyncze patyki, reszta w porządku ale tych patyków po 53 złote za sztukę to nie mogę przeboleć
Cześć Gosiu, podziwiam Twój ogród, bardzo podoba mi się wrzosowisko, no i wpadła mi w oko Twoja pergola...też chce mieć taką, ale ja planuję na niej glicynię .
Będę zaglądać do Ciebie ;), więc do zobaczenia
Paulinko,
dzisiaj przyszła paczka z Future... no i szok.... cóż to za 2- letnie sadzonki ???
Tzw. nowości to miniaturki, cena jednak nie miniaturowa.
Arabelka - 1 sadzonka ładnie rozkrzewiona, druga mniej ( zupełnie inny sort )
Więcej tam nie zamówię. Lekko się zdenerwowałam, ale widzę że nie tylko ja..
Jutro wrzucę fotki...
A miałam takie plany na rabatę z hortensjami..
Uploaded with ImageShack.us
Nie wiem gdzie teraz wsadzić te liliputy ?
Kiedy wsadzać te hortensje ?
A te drzewiaste maluchy , to chyba jeszcze będą długo w doniczkach . Ciekawe jak urosną. Kwiatów to na pewno w tym roku nie będzie. żeby chociaż rosły dobrze ...
No i te końcówki gałązek - szczerniałe i takie przezroczyste ) chyba przymarznięte, albo przelane )
Ja ma dokładnie takie same odczucia co do tych sadzonek Chociaż te patyczki trudno nazwać sadzonkami, to ledwo jakieś szczepki. Te małe chyba przesadzę do większej doniczki i zobaczymy co z nimi będzie, resztę po 15 maja do gruntu. Ale też bardzo zniechęciłam się do future gardens. Rozumiem, że korzystając z tego że mają w posiadaniu takie nowości postanowili zrobić ich z tego czym dysponowali jak najwięcej i teraz traki efekt. Ale endless summer choć ładnych rozmiarów też bardzo zaniedbana, i te końcówki nie wiem czy przegniłe czy przemarznięte. Mam nadzieję, że coś jednak z tego będzie, bo twój projekt rabatki z hortensjami wygląda rewelacyjnie.