Wczoraj pogoda pozwoliła wyruszyć na działkę, słoneczko dzisiaj też piękne
 Uwielbiam wiosnę w ogrodzie, chwilami było nawet tak ciepło jak letnią porą. Wiosennie, zielono i kwiatowo
 Uwielbiam wiosnę w ogrodzie, chwilami było nawet tak ciepło jak letnią porą. Wiosennie, zielono i kwiatowo   

Tylko słoneczka brakuje, ciągle pada i pada. Przez to i coraz większa plaga ślimaków nam dokucza w ogrodzie. Próbuję z nimi walczyć na różne możliwe sposoby, póki co to one wygrywają. Już mi pożarły kilka dalii(wprost je uwielbiają) pozostałe zabezpieczyłam osłonkami. Dzisiaj pojadę to sprawdzę czy się do nich nie dostały, o ogórkach to nawet nie wspominam
 Tylko słoneczka brakuje, ciągle pada i pada. Przez to i coraz większa plaga ślimaków nam dokucza w ogrodzie. Próbuję z nimi walczyć na różne możliwe sposoby, póki co to one wygrywają. Już mi pożarły kilka dalii(wprost je uwielbiają) pozostałe zabezpieczyłam osłonkami. Dzisiaj pojadę to sprawdzę czy się do nich nie dostały, o ogórkach to nawet nie wspominam   życzę Wam dużo słoneczka
 życzę Wam dużo słoneczka  

Czas piwonii...jedne przekwitają, późniejsze otwierają pąki
Czas piwonii...jedne przekwitają, późniejsze otwierają pąki  

piękne piwonie uwielbiam ich zapach
  piękne piwonie uwielbiam ich zapach 

czy jedna z piwonii na zdjęciach ma czerwony kolor?
  czy jedna z piwonii na zdjęciach ma czerwony kolor?  

Dorotko zapach piwonii  jest cudowny, szkoda ze już przekwitły. Za to teraz jak zawsze w lipcu rozpoczyna się rewia lilii i liliowców. Mam ich sporo i zachwycam się ich przepięknymi kwiatami i kolorami
 Dorotko zapach piwonii  jest cudowny, szkoda ze już przekwitły. Za to teraz jak zawsze w lipcu rozpoczyna się rewia lilii i liliowców. Mam ich sporo i zachwycam się ich przepięknymi kwiatami i kolorami   

Surfiniowy zakątek
    Surfiniowy zakątek 

godecję w pierwszej chwili pomyliłam z pelargonią
  godecję w pierwszej chwili pomyliłam z pelargonią 

Witaj Bożenko
 Witaj Bożenko   
   Piękny ogród Aleja mieczyków wygląda przepięknie
 Piękny ogród Aleja mieczyków wygląda przepięknie  

"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"
  "To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"

Mieczyki i piwonie to moje ulubione roślinki
 Mieczyki i piwonie to moje ulubione roślinki