Zieleńce Pawła
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 sty 2009, o 14:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zieleńce Pawła
Witaj.
Bardzo piękne dalie.
Ja w tamtym roku wydębiłam koło drewniane od wozu i jak na razie sobie odpoczywa bo szukam inspiracji co do jego dobrego wykorzystania.
Bardzo piękne dalie.
Ja w tamtym roku wydębiłam koło drewniane od wozu i jak na razie sobie odpoczywa bo szukam inspiracji co do jego dobrego wykorzystania.
Moje wątki
Zapraszam,Marzena
Zapraszam,Marzena
-
- 1000p
- Od: 24 sie 2009, o 11:06
Wieczorkiem zajrzałam ,a teraz się zapisuję do fan clubu twojego skanseny,kurcze mam tyle tego tylko mi do eksponowania brakuje takiej klimatycznej ściany
Ja to zawsze mam pod górę 

pozdrawiam zielono zakęconych Marzena:)
Spełnione marzenie Marzenki
Spełnione marzenie Marzenki
- MENA515
- 500p
- Od: 9 mar 2010, o 09:14
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja za to mam i rekwizyty i ścianę. Tylko to tak stara szopka, że się boję co by się nie rozpadła jak zacznę w nią gwoździe wbijaćmarzenaF pisze:,kurcze mam tyle tego tylko mi do eksponowania brakuje takiej klimatycznej ścianyJa to zawsze mam pod górę

- pitertom
- 500p
- Od: 17 lut 2011, o 20:42
Witam nowych i stałych bywalców
....sporo Was z czego jestem
ewastyl - malwy takie pełne i kolorowe bardzo mi się marzą... zasiałem takie jesienią 2010...zobaczymy? Tylko gdzie ja je posadzę? Floksy mam... nawet kilka odmian,ale rosną na innych rabatach
leszczyna - czy masz na myśli jednoroczne schizanthusy mówiąc o "motylach"? Bardzo kuszące są te roślinki,...jeszcze nie nie uprawiałem, ale tak -pasowały by na rabacie z wozem...muszę kupić nasionka
MENA515 - popieram pomysły kolezanki
...po oczyszczeniu starych narzędzi,części,elementów...papierem ściernym,szczotką stalową(można użyć szczotki stalowej zamocowanej do wiertarki) pomalowałem farbą podkładową do metalu a następnie po wyschnięciu pomalowałem emalią olejna czarną i białą, sa też farby do kładzenia bezpośrednio na rdzę...te wiszące na ścianie w obórce starocia pokryte są silnikowym olejem przepalonym...powodzenia!

ewastyl - malwy takie pełne i kolorowe bardzo mi się marzą... zasiałem takie jesienią 2010...zobaczymy? Tylko gdzie ja je posadzę? Floksy mam... nawet kilka odmian,ale rosną na innych rabatach
leszczyna - czy masz na myśli jednoroczne schizanthusy mówiąc o "motylach"? Bardzo kuszące są te roślinki,...jeszcze nie nie uprawiałem, ale tak -pasowały by na rabacie z wozem...muszę kupić nasionka

MENA515 - popieram pomysły kolezanki

- marko7
- 50p
- Od: 1 mar 2010, o 23:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Inspiracje, inspiracje, dziękuję, .. Witaj Pawle,.. i ja zajrzałem do Twojego ogrodu,..
jest tu pięknie,..
i proszę ,..epoka internetowa styka się z tą dawną epoką romantycznej polskiej wsi
już nie wiem jak to wyrazić,.. przypomniałeś mi dziadków i wyjazdy do nich na wakacje koło Częstochowy,..
i te żniwa, które już nigdy nie wrócą,..
i te pola malowane zbożami rozmaitymi,.. nad którymi skowronki śpiewały inaczej niż teraz,..
,... czy ktoś w ogóle wie o czym ja piszę? ,. to jest kraina fantazji ,...
- buty z rojnikami = super,.. zacząłem kombinować co by tu od razu obsadzić rojnikami
- kamienie = idealnie się komponują z roślinkami, jak to świetnie opisała AGNESS
...... a więc wzrasta i mój głód kamieni,... a przecież zwoziłem już tyle taczek,... hahha,..
byście nie uwierzyli ale kiedyś już miałem okazję i byłem bliski przywiezienia kamieni takich po pół tony czy coś,..
.. ale zrezygnowałem wtedy,.. może kiedyś.
jest tu pięknie,..
i proszę ,..epoka internetowa styka się z tą dawną epoką romantycznej polskiej wsi

już nie wiem jak to wyrazić,.. przypomniałeś mi dziadków i wyjazdy do nich na wakacje koło Częstochowy,..
i te żniwa, które już nigdy nie wrócą,..
i te pola malowane zbożami rozmaitymi,.. nad którymi skowronki śpiewały inaczej niż teraz,..

,... czy ktoś w ogóle wie o czym ja piszę? ,. to jest kraina fantazji ,...
- buty z rojnikami = super,.. zacząłem kombinować co by tu od razu obsadzić rojnikami

- kamienie = idealnie się komponują z roślinkami, jak to świetnie opisała AGNESS
...... a więc wzrasta i mój głód kamieni,... a przecież zwoziłem już tyle taczek,... hahha,..
byście nie uwierzyli ale kiedyś już miałem okazję i byłem bliski przywiezienia kamieni takich po pół tony czy coś,..

Pozdrawiam, Marek
Moja działka za miastem - marzenia i fantazje
- MENA515
- 500p
- Od: 9 mar 2010, o 09:14
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marko, wiem o jakiej wsi mówisz i o jaki klimat chodzi
. Mi też ten ogród przywołuje obrazy z dzieciństwa...Tylko brakuje mi tutaj jeszcze miechunki rozdętej... I było by... idealnie- jeśli chodzi o moje wspomnienia.

Wiemy, wiemymarko7 pisze: ... czy ktoś w ogóle wie o czym ja piszę?

Jeszcze Polska nie zginęła, kiedy my żyjemy ;-)
- pitertom
- 500p
Witam Ciebie Marku!
Ty to umiesz pisać
,jak nasz kochany wieszcz A.M.
...tylko nie mylić z Małyszem
Sam uczestniczyłem w takich żniwach i innych pracach polowych,całe wieki temu,...tak to były zupełnie inne czasy, nie z tej bajki
Ty to umiesz pisać

...tylko nie mylić z Małyszem

Sam uczestniczyłem w takich żniwach i innych pracach polowych,całe wieki temu,...tak to były zupełnie inne czasy, nie z tej bajki
- pitertom
- 500p
A wiesz...,że dawno dawno temu moja mama na tej właśnie rabacie( dawniej ogródku) pod płotem miała plantację miechunki rozdętejMENA515 pisze:Marko, wiem o jakiej wsi mówisz i o jaki klimat chodzi. Mi też ten ogród przywołuje obrazy z dzieciństwa...Tylko brakuje mi tutaj jeszcze miechunki rozdętej... I było by... idealnie- jeśli chodzi o moje wspomnienia.

Z tego co mówiła to nawet miła sporo klientów na te cudaczne bombki
- marko7
- 50p
- Od: 1 mar 2010, o 23:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dzięki Pawle ,.dzięki,..
,... i pomyśleć, ze kiedyś miałem pisać książkę,.. hahhaha, nawet S-F
,.............
hejka MENO515 ,... bez sięgania głęboko w przeszłość,.. nawet lata 70te,.. czy 80te,.. jak ktoś miał możliwość odwiedzać wieś, rodzinka.. i pobyć tam ,... to już było coś,..

,.............
hejka MENO515 ,... bez sięgania głęboko w przeszłość,.. nawet lata 70te,.. czy 80te,.. jak ktoś miał możliwość odwiedzać wieś, rodzinka.. i pobyć tam ,... to już było coś,..

Pozdrawiam, Marek
- Comcia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Ciekawa jestem czy ta obórkę ( rewelacyjna ) wykorzystujesz do czegoś ?
A to żelastwo na drugiej ścianie przypomina mi narzędzia tortur
A to żelastwo na drugiej ścianie przypomina mi narzędzia tortur

- pitertom
- 500p
- pitertom
- 500p