Renato Jeśli chodzi o storczyki, to nie żadne doświadczenie, tylko chyba mój... magiczny storczykowy parapet Mam takie okno wychodzące na wschód, gdzie falki czują się znakomicie i szybko wracają do formy. A potem kwitną, jak szalone
Faktycznie przy falkach trzeba być cierpliwym. Niektóre pięknie kwitną przez okrągły rok, a inne nic tylko śpią i śpią... Też mam kilka takich - czekam na jakiś ruch z ich strony i nic... Ale ja uparta jestem, wytrzymam
Marto Eszewerię dopadłam dopiero tydzień temu. Faktycznie wydawała mi się spora, szczególnie, jak za takie śmieszne pieniądze (12 zł). Czy one szybko i duże rosną? Masz może doświadczenie z nimi? Bo ja wyczytałam, że krótko żyją, więc należy je sobie szybko rozmnożyć.
Właśnie na etapie obserwacji jestem. Mam dwie sztuki, które wyhodowałam z liścia, w tym roku kwitły, przedwczoraj obcięłam przekwitłe kwiatostany. No i ciekawa jestem co dalej.. czy stracą pokrój? Czy dalej będą ładnie rosły? .. chyba wiele nie pomogłam, ale już zaopatrzyłam się w ich małe przedszkole..