Zielone mroofki
Re: Zielone mroofki
Renato Jeśli chodzi o storczyki, to nie żadne doświadczenie, tylko chyba mój... magiczny storczykowy parapet
Mam takie okno wychodzące na wschód, gdzie falki czują się znakomicie i szybko wracają do formy. A potem kwitną, jak szalone 
- nuta23
- 1000p

- Od: 17 kwie 2010, o 13:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
U mnie jeden Falek pięknie teraz kwitnie a drugi od kilku miesięcy jest na odratowaniu.
pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
moje początki
Faktycznie przy falkach trzeba być cierpliwym. Niektóre pięknie kwitną przez okrągły rok, a inne nic tylko śpią i śpią... Też mam kilka takich - czekam na jakiś ruch z ich strony i nic... Ale ja uparta jestem, wytrzymam 
- zeberka4
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 sty 2009, o 17:25
Widać,że masz bardzo zadbane kwiatki,aż się błyszczą 
Sara, alunia Dziękuję bardzo za ciepłe słówka w imieniu własnym i roślinek 
- zeberka4

- Od: 10 sty 2009, o 17:25
hahaha widzę,że u Ciebie jeszcze sporo miejsca 
Ta eszeweria.. dopiero na fotce zbiorczej widać jaki z niej olbrzym, ciekawy okaz w kolekcji zielonych

wszystko moje jest tu:
zapraszam
zapraszam
- fiskomp

- Od: 1 wrz 2010, o 21:22
Teraz miejsca jeszcze sporo, ale jak dopadnie jedna z chorób forumowych to to szybko się zapelni
Piękne kwiatuszki pokazałaś
Dużo miejsca masz jeszcze na nowości

Dużo miejsca masz jeszcze na nowości
Marto Eszewerię dopadłam dopiero tydzień temu. Faktycznie wydawała mi się spora, szczególnie, jak za takie śmieszne pieniądze (12 zł). Czy one szybko i duże rosną? Masz może doświadczenie z nimi? Bo ja wyczytałam, że krótko żyją, więc należy je sobie szybko rozmnożyć.
Właśnie na etapie obserwacji jestem. Mam dwie sztuki, które wyhodowałam z liścia, w tym roku kwitły, przedwczoraj obcięłam przekwitłe kwiatostany. No i ciekawa jestem co dalej.. czy stracą pokrój? Czy dalej będą ładnie rosły? .. chyba wiele nie pomogłam, ale już zaopatrzyłam się w ich małe przedszkole.. 
wszystko moje jest tu:
zapraszam
zapraszam