Katik, ale niesamowita metamorfoza. Zaniedbały kawałek ziemi już zmieniłaś w piekny zakatek i jest tak bardzo
zadbany i ukwiecony. Wielkie brawa. Nic Ci nie bedę podpowiadac z białych kwiatów bo Dala już świetnie
się z tego wywiązała. Ciekawa jestem jak Ci wyjdą zmiany, mam też ogródek o tej samej powierzchni ale już w
niego nic nie upcham dodatkowego bez niezbędnej eksmisji tego co już tu rośnie to jest nie uniknione
Pozdrawiam serdecznie
Trawnik jest teraz prostokątny i już długo mnie to denerwowało więc cała wąska rabata wzdłuż siatki (z betonowymi krawężnikami - my je przykryliśmy rolborderem) zostanie poszerzona o wyciagnięte łuki ,od strony alejki i tak zostanie linia prosta - gdybym mogła te alejki robić po swojemu wszystkie byłyby kręte
właśnie znalazłam kartkę z opisem co posadziłam na jesieni z cebulek
wyszło mi że będę czekać na 100 tulipanów (nowych bo poprzedniego roku wszadziłam 80 i jakoś nie było specjalnie tego widać)
40 czosnków
20 hiacyntów
dokonałam dzisiaj bardzo poważnego zakupu - dwa podkłady kolejowe, które będą tworzyć alejkę zamiast tego dziwnego betonu z krawężnikiem , już są na działce
Witam na forum oficjalnie
wpadłaś jak śliwka w kompot....wiem co mówię...uwierz mi
ale to wspaniale forum....i wspaniali ludzie.....
każdy sobie pomaga jak może....
no dobra koniec bajek
2009 powiadasz....kwiecień.....to w ty roku będą dwa latka
bardzo wielkie zmiany..podziwiam
a kto jest główną siłą roboczą?
bo pomysły z pewnością Twoje
ile zapłaciłaś za jeden podkład kolejowy?
Grzesiu kupiłam przez allegro , różnice cen w okolicach Warszawy a w innych rejonach są imponujące ale nie miałam wyjścia -35 za szt ale liczyłam że potzrebuje 5,3 m a tyle mają akurat 2 szt jak bym chciała kupić najtańsze płyty to i tak wyszło by 3 razy drożej
Witam cię serdecznie,cieszę się ze dołączyłaś do nas.Właściwie żle się wyraziłam bo ja spaceruję po forum od dwu lat ,ale nie mam odwagi zamieścić zdjęć z mojej działki
Strasznie dużo pracy włożyłaś w swój ogródek,bardzo mi się podoba,życzę powodzenia,będę częstym gościem
Już oczyma wyobraźni widzę te podkłady na miejscu - ciekawie się zapowiada!
Koło od bryczki? A jakie plany wobec niego?
W "skorupce" coś zapewne urośnie? Coś... białego?
w skorupce chyba jednak tylko zielone
miejsca dla koła jeszcze nie wymyśliłam , na domku już jedno wisi więc może to przyczepię do słupka przy siatce albo pomaluję rustykalnie na biało i wepchnę do białego zakątka , jeszcze analizuję , wyjdzie w praniu, teraz zachorowałam na pergole do róż w kształcie takiej wysokiej piramidy i mam nadzieje że może na wiosnę będą w lidlu
Katik, biała "skorupka" - super! Ślicznie będzie w niej wyglądała jakaś wylewajaca się na rabatę zielona roślinka; a może jeszcze zakwitnie jakimiś drobnymi kwiatuszkami?
Świetnie Katik,widzę że walczysz dzielnie od mniej więcej takiego samego czasu co ja Super pomysły
Podkłady w cenie straszliwej zakupiłaś ja dałam po 12 pln-ków za sztukę Eh...ta warszawka zdzierstwo