Parapetowce Joli

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ursa
200p
200p
Od: 30 paź 2007, o 18:46
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Parapetowce Joli

Post »

Ja się zachwyciłam skrętnikami ;:63 . Piękne. Uwielbiam te kwiaty.
Pozdrawiam serdecznie Urszula.
Pozdrawiam cieplutko. Ulka
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p
Od: 4 mar 2010, o 12:53

Post »

Jolu gigantyczne zielone i piękne kwitnienia zaserwowałaś, monstera to prawdziwe monstrum ;:180
wszystko moje jest tu:
zapraszam
yolanta
100p
100p
Od: 28 sie 2010, o 11:51
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Jolu ;:7 Piękne skrętniki i hipki nam tu zaprezentowałaś ;:138 ;:138 ;:138 Też jestem miłośniczką tych kwiatów i mam je także (tylko, że nie w takich ilościach)
Pozdrawiam Cię serdecznie Jola
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

heliofitko ten ostatni jest pełny i w tej chwili ma już dwa pąki kwiatowe z niecierpliwością czekam na kwiaty bo rzeczywiście jest co podziwiać młodymi cebulkami chętnie się podzielę.
yolanto jest tyle kolorów i hipków i skrętników że trudno zgromadzić wszystkie bo parapety nie są z gumy o ile hipki po kwitnieniu u mnie wędrują na balkon albo do piwnicy na okienko żeby nie zagracały parapetów o tyle skrętniki czy kwitną cz nie muszą mieć światło i mają swój parapet przy oknie kuchennym .
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bardzo się cieszę że moja monstera wpadła Wam w oko przekażę jej Wasze zachwyty.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Witam cię Jolu serdecznie. Przed chwilą byłam w twoim ogródku,a teraz oglądam parapety. I tam, i tutaj widzę wiele ciekawych rzeczy. Szczególnie piękne są skrętniki, którymi się ostatnio zainteresowałam, bo podobają mi się ich żywe, jaskrawe barwy. Jak widzę, jesteś z Lublina, a więc z grupy, która jest chyba najmocniej reprezentowana na forum. Czyzby tam były najżyźniejsze ziemie i najlepszy klimat do roślin doniczkowych? Coś w tym musi być :D
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p
Od: 4 mar 2010, o 12:53

Post »

Ładnie to Wandziu ujęłaś :P My tu chyba jesteśmy bardzo rozkochani w `zielonym` ;:113
wszystko moje jest tu:
zapraszam
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczyny macie absolutna rację jesteśmy zakochane w zielonym, ale jeżeli chodzi o żyzność ziemi przynajmniej do doniczkowych to ja preferuję Pasłęk i super ziemię dla mnie hit tego sezonu z hydrożelem.
Adam S.
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Jolu ;:7 śliczne i wyrośnięte masz roślinki ;:138 , a zwłaszcza Monstera :shock: na którą
mógłbym się gapić bez przerwy - jest cudowna , ładnie prowadzona i zwarta .
Kolekcja skrętników również imponująca .... ;:138 ten na ostatnim zdjęciu to może SILVIA?
Ja również od jakiegoś czasu zaopatruję się w podłoże z Pasłęka i jestem bardzo zadowolony ,
ale nie wiedziałem , że jest ono z hydrożelem , albo kupuję jakieś inne . :roll:
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

jola1 pisze:heliofitko ten ostatni jest pełny i w tej chwili ma już dwa pąki kwiatowe z niecierpliwością czekam na kwiaty bo rzeczywiście jest co podziwiać młodymi cebulkami chętnie się podzielę.
Jolu ja również nie mogę doczekać się jego kwitnienia ;:108 a potem pogadamy o młodych cebulkach ;:224
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Adamie to podłoże o którym pisałam pojawiło się dopiero w tym sezonie gdzieś około czerwca bo rozmawiałam z ekspedientka w zaprzyjaźnionym sklepie ogrodniczym ze szkoda że tak późno bo to super rozwiązanie dla roślin balkonowych. Podłoże nazywa się Aqua Save bardzo polecam.
obserwator
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2010, o 07:32

Post »

Witaj Jolu.Skrętniki masz piękne kolorki.A monsterka super wygląda.Sama kiedyś miałam ,ale nie byla tak ładna jak Twoja.Zwarta gęsta i taka akuratna.Czy przy Twoich skrętnikach też teraz marnieją liście .Mam tylko dwa kolorki i różowy coś mi marnieje.I nie wiem czy to tak na zimę czy mu klimat nie pasuje.
Pozdrawiam
rośliny domowe///
rośliny ogrodowe///wymiana
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

obserwator wydaje mi się że u skrętników marnieją stare liście robią się takie jak by im brakowało nawozu młode które wypuszczają są w porządku jutro pyknę fotki moim to zobaczysz czy u Twoich też tak to wygląda. Ja swoich już nie nawożę chcę żeby odpoczęły bo teraz i kwiaty pewnie nie były by atrakcyjne.Jestem mile zaskoczona pochwałami mojej monstery mam nadzieję że jej się nie przewróci w korzeniach i nie zacznie tracić na wyglądzie.
x-ni-a
---
Od: 5 sie 2009, o 10:17
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jolu hipki masz boskie, uwielbiam je bo kwitnienie pewne i nie mogę się nadziwić co roku,że za oknem zima a w domu takie piękności.
No i zadziwiłaś mnie sposobem na monsterę, nie wpadła bym na taki sposób nigdy. ;:180
obserwator
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2010, o 07:32

Post »

Jolu bo monsterkę masz naprawdę piękną.Ja bym może powiedziała "książkową".Nie mów jej o pochwałach bo faktycznie może jej się w korzonkach poprzewracać :;230 Czekam na fotki skrętników to sobie porównam.U mnie stare listki są jakby owiędnięte.Chociaż młode wyglądają w miarę........Hipki też masz bardzo ładne Jolu.Bardzo mi się one podobają.Ale lubię je tylko podziwiać jak na razie.
Idę pospacerować do Twego ogrodu :D
rośliny domowe///
rośliny ogrodowe///wymiana
Pozdrawiam serdecznie
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”