Moje parapety cz.II

GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje parapety cz.II

Post »

Witam miłych gości iwka2,patrysia,justus27,Mala_Mi ;:196 i cieszę się,ze znalazłyście czas by do mnie wpaść.Dendrobium już pięknie pachnie!!Natomiast u cymbidium pączki coraz większe,pęd nadal rośnie.Ostatnie dni były słoneczne więc dzień spędzało na balkonie ale przed zmierzchem zabierałam do domu.Boję się,ze ma w mieszkaniu zbyt wysoką temperaturę,mimo,że stoi przy drzwiach balkonowych uchylonych na "szparkę".
Awatar użytkownika
agnieszka__
500p
500p
Od: 22 paź 2009, o 23:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Grażynko gratuluje drugiej części ;:138 ;:138 ,dendrobium nobile piękne ,a i u Ciebie cymbidium lada moment zakwitnie ;:138 będę do niego często zaglądać :wit
zielone jest piekne
pozdrawiam Agnieszka
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 18&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Agapa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 maja 2009, o 21:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

To ja poproszę na każdej stronie o kolejne zdjęcia tych śliczności. Bo nie mogę się napatrzeć ;:196
Niesamowicie wygląda takie obsypane kwiatami. Zazdroszczę Ci niesamowitej ręki do orchidei. Może i moje kiedyś zakwitną ;:109
Pozdrawiam serdecznie - Agnieszka
Awatar użytkownika
Goska1307
200p
200p
Od: 5 sty 2010, o 20:31

Post »

Dendrobium piękne ;:180 Czekam na fotki by zobaczyć postępy jakie poczyniło cymbidium bo moje na razie powoli goni twoje ;:113
Zapraszam... :) i pozdrawiam..
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=31919" onclick="window.open(this.href);return false;
Kin14
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 27 sie 2008, o 22:51

Post »

Dzięki Twojemu cymbidium, będąc tydzień ubiegły u Blanki, zainteresowałam się bliżej jej cymbidium, ma kilka nowych przyrostów, ale pędu nie znalazłam. Całe lato był na dworze na słońcu, wśród lili, teraz jest na zadaszonym tarasie. Gdzieś czytałam, że niewielkie przymrozki dobrze im robią, więc dlatego ćwiczymy go w niskich temperaturach . Pomału trzeba uważać, żeby go nie zamrozić!
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Goska1307 pędzik u cymbidium wydawał mi się wyjątkowo krótki ale przez kilka dni znacznie urósł
Obrazek
Obrazek

Kinguś moje cymbidium wypuściło pęd bo było na granicy życia.Przesuszone,przegłodzone i wyziębione ( do 0*C) w akcie rozpaczy się puściło :;230
Wspominałam cambrię,u której parę dni wstecz zobaczyłam coś,jak pędzik.Teraz jest taki
Obrazek
Jest niesamowicie żywotnym storczykiem!!Podziwiam,że wypuścił pędzik ( są 2 pączki) bo wiatr go zrzucał na balkonie 3-krotnie.Po powrocie do domu zbierałam go z posadzki do doniczki,nie dołożyłam nawet podłoża bo nie liczyłam na jego kwitnienie.A on się jednak uparł. :D
Dendrobium nobile rozsiewa wokół siebie cudowny aromat.Warto go mieć w zasięgu ręki.
Obrazek
Joane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2009, o 23:10

Post »

Pięknie wygląda ten pęd na Cymbidium i widzę, że będzie 5 kwiatków. :tan Już czekam na ich rozwinięcie. :D
Awatar użytkownika
Nesuniaaa
500p
500p
Od: 8 kwie 2009, o 17:34

Post »

Super, że udało Ci sie cymbidium doprowadzić do kwitnienia ;:138
A zapachu od d. nobile zazdroszczę :D Moje jeszcze kibluje na balkonie ;:224
Moje storczyki ------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=21813" onclick="window.open(this.href);return false;
Storczyki cz. 2 --------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=41733" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Goska1307
200p
200p
Od: 5 sty 2010, o 20:31

Post »

Pęd na cymbidium pięknie podrósł tylko patrzeć jak rozwinie kwiaty ;:108
Dendrobium nobile cudne i prawie czuję jak pachnie ;:63
Zapraszam... :) i pozdrawiam..
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=31919" onclick="window.open(this.href);return false;
Zabka_Monis
1000p
1000p
Od: 17 maja 2010, o 09:55

Post »

Grażynko to i ja wpisuję w nowy wątek:) Będę tu zaglądać z całą pewnością ;:108 ;:79
Swoją drogą...cudownie zaczęłaś drugą część :) Dendrobium typu nobile i Cymbidium.. dwa chłodnoluby postanowiły uszczęśliwić Cię kwieciem :) A przy okazji i my Forumowicze - mamy powody do szczęścia. Bo było, będzie (i jest!) co oglądać :shock:
Awatar użytkownika
kasiunieczka_32
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 08:31

Post »

Grażynko cymbidium już Ci gratulowałam ale to dendrobium zupełnie powala na kolana - wspaniała ilość kwiatów no i jeszcze Ty możesz się cieszyć jego zapachem ;:63
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Bardzo dziękuje za odwiedziny Joane,Nesuniaaa,Goskle1307,Żabka_Monis,kasiunieczka_32 ;:196 Codziennie zaglądam do cymbidium,by podejrzeć,czy coś złego się nie dzieje. :D Pączki podrosły znacznie,jakby "oddaliły" się od siebie robiąc sobie miejsce nawzajem.Nadal stoi przy drzwiach balkonowych na szparkę uchylonych,żeby miało trochę chłodniej.Dzisiaj niestety dzień bardzo wietrzny i nie wyniosłam go na balkon.W mieszkaniu mimo zakręconych kaloryferów jest ok.19-20*C,czyli jak dla niego stanowczo za ciepło.
Awatar użytkownika
marwes
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2010, o 09:50

Post »

Witaj Grażynko :wit ? ja do tej pory nie mogę zapomnieć zapachu tego dendrobium, roznosił się po całym pokoju, no ale cóż było to wiosną a teraz stoi na północnym oknie i się wyziębia choć dzisiaj zauważyłem nową małą psb.
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Tak,masz rację marwes,jego zapach jest wręcz odurzający.Jest to pierwsze dendr.nobile u mnie i coś mi się wydaje,że nie ostatnie. :D A Tobie życzę,by z tej nowej psb zakwitło.
Kin14
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 27 sie 2008, o 22:51

Post »

Czy wszystkie dendrobia nobile pachną? Mam taką bidulkę, odratowaną, która zakwitła 2 kwiatkami, całkowicie białymi. Tak się cieszyłam, że do głowy mi nie przyszło wąchać. Nie mogę odżałować!
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”