Kwiaty u Joane
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Kwiaty u Joane
Dzień dobry Joasiu. Jestem na forum od wczoraj i mam przed sobą jeszcze wiele wizyt u was wszystkich. Zajrzałam teraz do ciebie. Rośliny piękne, ładnie, estetycznie wyeksponowane. Będę u ciebie co jakiś czas gościć, choćby ze względu na fiołki, które oprócz storczyków są moją drugą pasją. Pozdrawiam cieplutko. 

- nuta23
- 1000p
- Od: 17 kwie 2010, o 13:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Jak zobaczyłam Twoją monterę to szczękę z podłogi zbierałam jest przepiękna. Pozostałe rośliny też śliczniutkie a świecznik-kwietnik bardzo oryginalny.
Jak można to na wiosnę uśmiechnę się do ciebie o kawałeczek hojki z 1 strony.

pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
moje początki
- trzynastka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Asiu widzę że oprócz CUDNYCH storczyków masz sporo innych zielonych, cudne masz pachypodium i ma dwa dzidziusie jeszcze takiego okazu z dzidziusiami nie widziałam 

- daka
- 1000p
- Od: 10 lut 2010, o 17:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Asia
Kwietniczek super ale roślinki na nim to jeszcze bardziej,szczawik,trzykrotka bardzo gęste,no i dużo pochwał dla hoi

Kwietniczek super ale roślinki na nim to jeszcze bardziej,szczawik,trzykrotka bardzo gęste,no i dużo pochwał dla hoi

-
- Od: 27 paź 2009, o 23:10
Wanda serdecznie Ciebie witam.wanda7 pisze:Będę u ciebie co jakiś czas gościć, choćby ze względu na fiołki, które oprócz storczyków są moją drugą pasją.

Bardzo mi miło, że chcesz być u mnie. Co do fiołków to ja też je koczam ale zawsze je uśmierciłam. Dopiero od doświadczonych forumowiczek się uczyłam i próbowałam. Te trzy to moje pierwsze sukcesy.
nuta23 pisze:ak można to na wiosnę uśmiechnę się do ciebie o kawałeczek hojki z 1 strony.

Jak przeżyje zimę to chętnie się z Tobą podzielę.
Podobnie ja mam jak widzę wasze kolekcje.Jak zobaczyłam Twoją monterę to szczękę z podłogi zbierałam jest przepiękna.

Tak Celinko. W sumnie mam prawie tyle samo kwiatów w domu co ty ,tylko u mnie inna proporcja. Na pierwszym miejscu storczyki a potek kilka innych. Długo się zastanawiałam czy zakładać ten wątek, ale się zdobyłam na to.trzynastka pisze:Asiu widzę że oprócz CUDNYCH storczyków masz sporo innych zielonych,
Czy masz na myśli tę palmę madagaskarską?trzynastka pisze:cudne masz pachypodium i ma dwa dzidziusie jeszcze takiego okazu z dzidziusiami nie widziałam
Witaj i Ty serdecznie.daka pisze:szczawik,trzykrotka bardzo gęste,no i dużo pochwał dla hoi![]()
![]()
Szczawik u mnie rośnie strasznie szybko. Już nie wiem co z nim robić. Ostatnio znowu wydałam doniczkę mojej szefowej.
Trzykrotki rozsadziłam, bo się nie mieściły. Jedna z nich teraz ładnie kwitnie.
Mam nadzieję, że te hoje u mnie przeżyją.

Miesiąc temu kupiłam sobie moją wymarzoną Cannę.

- renata_22
- 200p
- Od: 25 mar 2010, o 19:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Bardzo ładna, widziałem takie w ogródkach tylko były bardzo wysokie.... Teraz już wiem jak się nazywa to cudo 

-
Renatko, to prawda one są wysokie. Moja jeszcze nie wyrosła tak duża.
Są też w innych kolorach.
Są też w innych kolorach.
- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Joasiu piękna ta canna
jakiś czas temu siostra dostała taką roślinkę od sąsiadki i nie wiedziałyśmy co to a teraz chyba już wiem
jutro jej to powiem

- Nikitka
- 200p
- Od: 27 lip 2010, o 16:30
Witaj Joane. Piękne masz kwiatki. Widać, że dobrze im u Ciebie
Calla ma superaśny kolor, a kaktusek koło monstery też jest bardzo fajny
Czy ktoś wie, jak on się nazywa?

Calla ma superaśny kolor, a kaktusek koło monstery też jest bardzo fajny

- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Tak Asiu chodzi mi o Pachypodium Lamera (palma Madagaskaru, gwiazda stepowa) miałam kiedyś osiągnęła 2 metry potem nie zabrałam do domu przed nadejściem przymrozków, tzn zaskoczyły mnie ze tak prędko przyszły i niestety zmarzła .
Witaj Asiu
Dotarłam i do Ciebie,kwiatuszki superanckie,hojka ciapata niespotykana,kłujaki fajnie się prezentuja na oryginalnym kwietniku,oj...same pozytywy 

-
Super, a jaki kolor?arlet3 pisze:jakiś czas temu siostra dostała taką roślinkę od sąsiadki i nie wiedziałyśmy co to a teraz chyba już wiem
Już Celinka dokładnie podała nazwy. Ja znałam tylko pod nazwą palma madagaskaru.Nikitka pisze:kaktusek koło monstery też jest bardzo fajny
nuta23, myszkas21

Celinko, dziękuję za podanie pełnych nazw.trzynastka pisze:miałam kiedyś osiągnęła 2 metry potem nie zabrałam do domu przed nadejściem przymrozków, tzn zaskoczyły mnie ze tak prędko przyszły i niestety zmarzła .

Ona ma 7 szczepek. Jak chcesz jedną to Ci wyślę.trzynastka pisze:ma dwa dzidziusie jeszcze takiego okazu z dzidziusiami nie widziałam
Moja opuncja, wychodowana z listka.

Dwa tygodnie temu dostałam od szefowej taki kaktós. Jest to jedna ze szczepak, którą sama wychodowała. Ma jeszcze dwa pączki, ale nie wiem czy się jeszcze rozwiną.?

Witaj Doti, właśnie wysyłałam ten post jak mnie uprzedziłaś. Dziękuję za miłe słowa i cieszę się, że Ci się podobają. Kłujaki to drugie po storczykach.
- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Joasiu też czerwony
a kłujaczki fajniutkie