napisalam ze jestem pod wrazeneim first lady...
niespodziewalam sie ze to taka piękna róza...
a lilie ... mnei nei kreca... za to chętnie oglądam u innych

Bogusiu nie Ty jedna.Ja też nie znam imion moich lilii-mam ich tak dużo,że nawet nie staram się zapisywać.Odróżniam niektóre odmiany.A z drugiej strony po co mi nazwa-wystarczy,że piękne.Na all nie będę wystawiaćbogusia177 pisze:Nie mogę jeszcze odróżniać odmian lilii
Moja jest już starym krzakiem rośnie do 1,50 m,bardzo długo trzyma kwiat,nie boi się deszczu,jest raczej zdrowa /nieraz złapie plamistość/Pędy ma mocne,grube,kształt kwiatu szlachetny,pojedynczy na pędzie nawet jak przekwitnie nie zmienia kształtu kwiatu.Bardzo ją lubięJAKUCH pisze:zaciekawiła mnie Twoja Forty Niner tak się jej przyglądałam jest trochę podobna do mojej NN . Kwiat bardzo długo się utrzymuje
Sorki Liseczko,umknął mi Twój wpisliska pisze:napisalam ze jestem pod wrazeneim first lady...
niespodziewalam sie ze to taka piękna róza...
Izabelko -warto ją mieć-wyróżnia się pięknem w ogrodzie,kwiat trzyma bardzo długo-wiele nie mogę jeszcze o niej powiedzieć bo mam ją pierwszy rok.Specjalnie dla Ciebieliska pisze:First Lady jest rzeczywiście wyjątkowa
strasznei żałuje.... ze jej nie mam
Jadziu proszę bardzo-nie pachnieJAKUCH pisze:HANIU mogłabyś zrobić jej parę dodatkowych fotek
Nelu- tak to floks.Dzięki na ukierunkowanie mnie w poszukiwaniu nazwy mojej pnącej NN.Moje lilie to już "staruszki".Parę mam tylko nowości.Zajrzę zaraz do Ciebie poczytać o białejAlionuszka pisze:ja mam pytanie co do pączków niebieskich ,czy to floks.
Grażynko Kogra Ty u mnie a ja u Ciebie.Twoje liliowce biją wszystko na głowę.Nieraz w pracy dla chwili relaksu wchodzę do Twojego ogrodu tak jak i do Bogusi-napatrzę się napatrzę i dalej do pracykogra pisze:Za to zostaję i oglądam od początku
Olu mam taką nadzieję.Nela już trochę mnie ukierunkowała.Tylko tą moją bardzo lubi mączniak.Pryskam ją najmniej cztery razy.Moje lilie dopiero zaczynają kwitnienie a w ogóle to ten rok nie jest rokiem lilii-przynajmniej u mnie.fiołek-7 pisze:Strasznie żałuję, że nie znasz nazwy tej różowej róży pnącej się u Ciebie po pergoli - jest taka ślicznaPotrzebuję na swój długi płot właśnie takich róż... może ktoś rozpozna tę różyczkę
Jadziu a może mają sucho.U mnie jeszcze nie zauważyłam usychających.JAKUCH pisze:czemu jedne łodyżki szybciej schną . Czy to taki jej urok ,że jedne zasychają a w ich miejsce wychodzą następne