Czasy kiełkowania nasion poszczególnych roślin
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Wielokrotnie próbowałam siać Asarine, niestety bez powodzenia,czytałam ,że wielu osobom nie udaje się jej siew,ale życzę Ci powodzenia i czekamy na informację,może będziesz mieć szczęście.Ewelina pisze:Jak długo kiełkuje ASARINA ? U mnie nasionka siedzą w ziemi od 1 marca . Mają mokro, ciepło i ciemno , i nadal nic...

kiełkowanie roślin
hej jestem tu po raz pierwszy
20 marca wsiałam kilka roślinek : mimoze, pantofelnika, aturi, dziwaczek. jeśli ktoś moglby mi podowiedziec jak je chodowac, jeszcze nie kiełkowały. Jak przyspieszyc ich rozwoj? z gory thx

(...) być może, jeśli nie istnieją dusze roślin, zwierząt, grzybów i mikrobów, to do zrozumienia życia jest konieczna jakaś inna zasada naukowa.
Mi tunbergia zaczęła kiełkować po 5 dniach
Wszystkie nasionka wykiełkowały. Stała sobie na parapecie przykryta folią (taką śniadaniową
) Ale teraz mamy pytanko. Ile tych roślinek może być w jednej doniczce? Tzn. czy mam każdą przenieść do innej doniczki czy mogą rosnąć po kilka w jednej? I jeszcze jedno... jak to zrobić? :P Tzn. czym, kiedy, w jaki sposób itd...
Z góry dzięki za odpowiedź

Z góry dzięki za odpowiedź
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 wrz 2006, o 00:33
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Poczekaj aż siewki podrosną tzn będą miały po dwie pary liści i wówczas je popikuj do osobnych doniczek.
W jednej doniczce umieść najwyżej 5 sztuk.
Seler nawet do 3 tygodni, papryka do 2 tygodni.
W jednej doniczce umieść najwyżej 5 sztuk.
Wymieniłaś nasiona o długim okresie kiełkowanianeferett pisze:Tydzień temu wysiałam trochę warzyw, większość już powschodziła , ale poziomki, seler naciowy, papryka ostra i papryka ożarowska nie dają znaku życia. Wiecie po ilu dniach kiełkują ?

Seler nawet do 3 tygodni, papryka do 2 tygodni.
u mnie po dwóch miesiącach coś się ruszyło w krasnokwiacie, więc nie martw sie i czekaj dalejgoni@k pisze:Jak długo kiełkuje cebulka Krasnokwiatu Katarzyny ?
Czy to prawda ,ze cebulę sadzi się w ten sposób aby czubek wystawał ponad ziemię?
Tak było napisane na opakowaniu krasnokwiatu ,tak też zrobiłam ale mija już miesiąc a z mojej cebulki nic nie wyrasta