Początek mini ogródka

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
diament
1000p
1000p
Od: 5 gru 2009, o 22:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Początek mini ogródka

Post »

Witajcie :wit

Leszku dziękuję, te tuje płożące mają ok 7 lat. A ten świerk górski (mam nadzieję, że to dobra nazwa) chciałam przesadzić koło oczka ale on juz jest chyba za stary? Boję się że tego nie przeżyje :?

Jolu każda porada się przydaje :D też gdzies o tym czytałam. Pompka na tą chwilę nie pracuje bo zatkana :oops: a kamienie dlatego taniej bo zebrane z pola a nie kupione ;:170 i do tego woda ucieka :evil: :evil: :evil: musimy rozbierać i szukać przyczyny ;:110 Pogoda okropna, nawet nie miałam kiedy posiedzieć nad tym oczkiem ale teraz nie odpuszczę tylko czekam na ;:3
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 10:57
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

oczko powstało w rekordowym czasie, gratuluje!
wszystko prezentuje się wspaniale, szybki postęp prac ;:3
Awatar użytkownika
agrazka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 maja 2005, o 23:39
Kontakt:

Post »

Witam
Fajna para z tych zwierzaków :) Najgorsze to szukanie dziury w foli, jak sie znajdzie to łatka i już :)
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
Awatar użytkownika
diament
1000p
1000p

Post »

:wit

dziękuję za odwiedziny

Danusiu oczko jest małe więc i prace szybko poszły :D ale czeka nas poprawka bo jakaś dziura się zrobiła :evil:

Grażko oby tak szybko poszło ;:14 zwierzaki fajne, mam jeszcze pekińczyczkę i rybki :lol:
Awatar użytkownika
agrazka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 maja 2005, o 23:39
Kontakt:

Post »

Rybki to i ja mam :), a pekińczyk to teraz bardzo unikatowa rasa, kiedyś moja teściowa miała :)
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
goni@k
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 wrz 2006, o 13:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Wpadłam z rewizytą :wink: :wit
Fajnie wyszła aranżacja oczka ;:63 .
Awatar użytkownika
mis20
1000p
1000p
Od: 6 lis 2010, o 22:10

Post »

Moniko pięknie!!! ;:138 masz tak cudne kwiaty i oczko, nawet lilia puściła pączka, ciekawe jak zakwitła. ;:3 ja na wiosnę zajmę się urządzaniem ogrodu, od końca czerwca kupiłam sobie domek z małym ogródkiem, większość już mam zagospodarowaną. czy Moniko Twoja magnolia na takie poniszczone kwiatki na wiosnę czy tylko przy drugim kwitnieniu? a co robisz z rybkami w oczku?
pozdrawiam. ;:136
Aśka
Awatar użytkownika
dez_old1
1000p
1000p
Od: 10 maja 2009, o 08:19

Post »

Witaj Moniko-masz już sporo okazałych roślin teraz tylko dosadzać i uzupełniać,do oczka koniecznie dosadź roślin bo ciągle pompka będzie zapchana-przechodziłam to a rybki to dodatkowa tego przyczyna...myślę że na takie oczko to i tak ich za wiele tam pływa.
Może coś posadź obok oczka by dało cień i woda się tak nie nagrzewała :wink:
Czy psiak nie wskakuje do wody?
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Bardzo ładna para zwierzaczków ,ale jak się doczytałam jeszcze nie wszystkie ;:138 Ślicznie zrobiliście oczko ;:63 Piękne iglaki z frontu ;:63
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p
Od: 4 mar 2010, o 12:53

Post »

No właśnie Monisiu, ja dla odświeżenia.. może jakieś zimowe jeszcze fotki pięknych iglaczków ;:88
wszystko moje jest tu:
zapraszam
Awatar użytkownika
diament
1000p
1000p

Post »

Witajcie :wit

Motywujecie mnie do pracy nad oczkiem i kwiatami dziękuję
odpowiem ogólnie-oczko nadaje się do naprawy, gdzieś ucieka woda. Nie wykluczam że to sprawka psa znaczy jego pazura. Rybek jest stanowczo za dużo ale M się ze mną kłóci, że on chce ich tyle mieć :evil: Nie wiem po co skoro i tak ich nie widać.
Planowałam w tym roku na skalniaku posadzić tuje płożące i stojące, takie rosnące do małych rozmiarów. Miałam robić też hostowisko ale nie wiem czy w ogóle coś zrobię :( Brak kasy :(
Lilię kupiłam od pana który sprzedaje ryby i ma swoje stawy. Zimowała w oczku, pewnie zmarzła. Czas pokaże. Rybki też zimują w oczku i mają się dobrze.
Magnolia za każdym razem ma takie chore kwiaty. Nie mam pojęcia dlaczego, nawet zadałam pytanie na forum ale brak odpowiedzi. To w ogóle miało być drzewo, które wcale nie rosło. Pewnego dnia zostało zjedzone przez psa :evil: Myślałam, że padnę. I co, okazało się, że wyszło mu to na zdrowie i jakie wielkie urosło :heja

Zdjęcia zrobię jak wytknę nosa na dwór :lol:

Jak tylko coś będę robić to na pewno się pochwalę. Przykro mi, że założyłam ten wątek i stoi w miejscu ale nic na to nie poradzę. Mam nadzieję, że kiedyś ruszy ;:65
Awatar użytkownika
diament
1000p
1000p

Post »

Patryku dzięki za info. Rozumiem, że chorują kwiaty po zimie ale dlaczego drugie kwitnienie w roku też ma chore kwiaty?
Awatar użytkownika
diament
1000p
1000p

Post »

Witam po zimowej przerwie :wit

Chyba zaczynam ruszać z pracami ogrodowymi :heja Ale nie spodziewajcie się ogrodu przypałacowego z labiryntem i fosą :;230

Na początek małe zakupy :lol:

Obrazek

Lilie już posadzone. Czekam na szybkie efekty kiełkowania. Na razie są w doniczce ale potem chyba je wysadzę do ziemi :lol:
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Bardzo ładne zakupki ;:138 Co jest w torebce- pierwsza z prawej od góry :?: Tytoń też kupiłam a kostrzewę w ubiegłym roku siałam , Ciekawe jak przezimowała :roll:
Awatar użytkownika
diament
1000p
1000p

Post »

Roma dziękuję

a w tej torebce jest...rzeżucha :lol:
wszystko sieję pierwszy raz, szkoda, że trawa dopiero za rok będzie ładna. Ciekawe co mi z tego wyjdzie :roll:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”