Witaj Katarzynko. Dziękuję za odwiedziny. Skalniaczki są super. Pokochałam je po tym jak sie okazało, że niczym nie osłoniete przezyły zimę na balkonie i mają się świetnie. Jestem ciekawa, czy i jak zakwitną. Mam do obsadzenia jeszcze jedną donicę, ale czekam na lepszą pogodę. Teraz znoszę do domu kamyki. W najnowszym numerze Kwietnika jest artykuł o tym, jak założyc skalniak na balkonie.
Mój balkon w zasadzie czeka na remont - płytki na podłodze, malowanie... więc muszę się wstrzymac z realizacją wielu pomysłów. Piramida, którą proponujesz to ciekawy pomysł.
Tęsknię za słońcem. Chętnie pogrzebałabym w doniczkach, ale cały czas leje. Nawet na balkonie mam kałuże.
A to moja bacopa. Jest słodka. Ma mnóstwo pączków. Obok rośnie surfinia. Schowałam je przed deszczem do domu. Trochę się boję, że od tej wilgoci mogą zmarniec.
Niecierpki. Na razie kwitnie tylko jeden. Pozostałe maja pączki. Może będą miały inny kolor.

A tutaj wysiałam nagietki, nasturcje i kukurydzę. Kukurydzę będę musiała wysiac jeszcze raz, kiedy pogoda się poprawi. Te nasiona, które wysiałam teraz niestety spleśniały w ziemi.